074 - 255 26 80 24/7 bereikbaar

Controle op ziektes

Regelmatige controle op ziektes van jouw lichaam biedt betere behandelingsmogelijkheden van ziektes. Bij PrivateScan kun je op eigen initiatief verschillende onderzoeken laten doen en veel voorkomende ziektes onder controle houden. Wij zijn een expert op het gebied van controle op ziektes. Privatescan is uitgerust met de modernste MRI en CT apparatuur. De vroegtijdige controle op ziektes maakt het mogelijk op tijd te beginnen met de behandeling.

Regelmatige controle op ziektes kan nu via Privatescan

Met een controle op ziektes kunnen ziekten en aandoeningen vroegtijdig worden opgespoord. De kans op genezing is hiermee vele malen groter. Een controle op ziektes van Privatescan is voor particulieren en zakenmensen de manier om ziektes op te sporen in een vroeg stadium. Nog voordat ze tot levensbedreigende klachten hebben kunnen leiden. De First Total Body Scan programma is momenteel het meest uitgebreide preventief medische onderzoek van Privatescan. De nieuwste en modernste MRI en CT scan technieken worden gebruikt om je van top tot teen te onderzoeken en door te lichten.

Wat mag je van een controle op ziektes middels de total body scan verwachten?

 • Alle onderzoeksresultaten zijn dezelfde dag bekend.
 • De resultaten worden middels een beeldpresentatie toegelicht door de specialisten.
 • Tijdens het verblijf wordt je bijgestaan door een Nederlandstalige begeleid(st)er.
 • Een aangename wachtkamer, speciaal voor onze cliënten, voorzien van wifi.
 • Alle beelden op Cd-rom en een schriftelijke rapportage van uw bodyscan.
 • Een gemoedelijke en persoonlijke behandeling door artsen en begeleidingsteam.
 • Onderzoek met behulp van de laatste technologieën.
 • Specialistische nazorg en begeleiding (gratis) in het eventuele nazorg traject.

Meer weten over een controle op ziektes?

Heb jij behoefte aan persoonlijk advies, hulp nodig bij het kiezen van het juiste onderzoek of wil je graag een afspraak maken? Wij vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn. Heb je liever direct contact? Bel dan: +31 (0)74 255 26 80 (bereikbaar 24/7)

De MRI scan

De “onschadelijke werking” van MRI is niet gebaseerd op röntgenstralen, maar op magnetische velden en radiogolven. Organen en weefsels in het lichaam kunnen met een controle op ziektes tot in detail zichtbaar worden gemaakt. Tijdens een controle op ziektes zal het lichaam op o.a. hart- en vaatproblemen, tumoren, vergrootte lymfeklieren, cysten en ontstekingen worden onderzocht. Jouw verblijf in de kliniek neemt ca. 5 uur in beslag. Een investering in je eigen gezondheid waar je jarenlang dankbaar en gerust op terug zal kijken!

De CT scan

De CT scan van het hart of een CT scan van de longen is uitsluitend bedoeld voor personen vanaf 45 jarige leeftijd met specifieke klachten en/of risicofactoren. Hieronder valt o.a. erfelijkheid, diabetes, te hoge bloeddruk of een te hoge cholesterolwaarde. In combinatie met het cardiopakket extra en onderzoeken via de internist (standaard in een controle op ziektes) geeft de CT scan een exact overzicht van de hartconditie en -functie. De CT scan wordt uitgevoerd door een cardioloog volgens het zgn. Low Dose Protocol (lage dosis röntgenstraling).

Onderzoek van het maag- en darmkanaal

Onderzoek van het het maag- en darmkanaal kan optioneel aan een check-up worden toegevoegd.

Afhankelijk van onder andere je leeftijd is het aan te bevelen het darmkanaal middels een coloscopie of je slokdarm en maag middels een gastroscopie te laten onderzoeken. Hierbij wordt gekeken naar eventuele ontstekingen, poliepen en/of tumoren.

Risicogroep

Een controle op ziektes is bedoeld voor mensen die zich zorgen maken over hun gezondheid en ook voor mensen die zich bevinden in zogenoemde risicogroepen. Jij bevindt je in een risicogroep als je één of meer van de onderstaande vragen met ja kunt beantwoorden:

 • Rook je, heb je gerookt of verblijf je veel in ruimtes waar gerookt wordt?
 • Heb je last van overgewicht?
 • Leid je een stressvol en/of bewegingsarm bestaan?
 • Ben je diabetespatiënt?
 • Heb je een verhoogd cholesterolgehalte en/of een verhoogde bloeddruk?
 • Komen er in jouw directe familie hart- en vaatziekten en/of kanker voor (erfelijkheid)?

Zorgverzekering

Er zijn enkele zorgverzekeraars die in hun (top)polissen hebben aangegeven dat preventief medisch onderzoek wordt vergoed. Het is dan ook raadzaam om vooraf contact met jouw verzekeraar op te nemen en na te vragen of onze controle op ziektes gedeeltelijk of helemaal worden vergoed.

Privatescan geeft snel duidelijkheid

Privatescan is al meer dan 12 jaar gespecialiseerd in het maken van MRI scans. Daarbij maakt ze gebruik van de nieuwste generatie apparatuur, waaronder bijvoorbeeld een 3.0 tesla MRI van Siemens. Een afspraak voor een onderzoek kan al binnen 1 à 2 dagen plaatsvinden. Bij ons heb je namelijk geen verwijsbrief nodig van een huisarts. Tijdens dit proces heb je persoonlijk contact met een radioloog. Direct na afloop van het onderzoek zal de arts de resultaten laten zien en toelicht. Op deze manier weet je bij ons dus direct waar je aan toe bent.

Veelgestelde vragen

Wat kun je niet zien op een bodyscan?

Wat kun je niet zien op een bodyscan? Als het gaat om gezondheid, wil je niets aan het toeval overlaten. Regelmatige check-ups zijn daarom cruciaal om mogelijke gezondheidsproblemen vroegtijdig te ontdekken en te behandelen. Een MRI-scan en bodyscan zijn uitstekende methodes om inzicht te krijgen in je gezondheid en risicofactoren. Maar wist je dat er nog steeds organen en lichaamsdelen zijn die niet of onvoldoende in beeld kunnen worden gebracht en beoordeeld? Voor deze organen is een ander type onderzoek nodig. In dit artikel zetten wij uiteen welke organen niet beoordeeld kunnen worden met een Bodyscan.

Darmen

De darmen hebben veel kronkelige bochten en hoeken en zitten vol met vocht en ontlasting, waardoor de binnenkant onvoldoende in beeld komt om er goede uitspraken over te kunnen doen. Een coloscopie geld dan ook als het primaire onderzoek waarmee darmpoliepen en darmtumoren kunnen worden opgesproord. Bijkomend is dat een arts daarbij gelijk een biopt kan nemen of poliepen kan verwijderen. De mri scans in de Bodyscan Regular, Royal en Royal plus kunnen daarom geen uitsluitsel geven over eventuele poliepen of darmkanker.

Maag en slokdarm

Hetzelfde is ook van toepassing op de maag en slokdarm. Deze bevatten lucht, vocht, etensresten en zuren, waardoor een MRI Bodyscan hiervan geen duidelijk beeld kan verkrijgen. Om inzicht te krijgen in de maag en slokdarm is de gastroscopie een onderzoek waarmee dat wel kan. Eventuele afwijkingen in maag en/of slokdarm kunnen met een bodyscan regular, royal of royal plus niet aangetoond worden.

Borsten (vrouw)

Een borstonderzoek door middel van een MRI-scan is zeer bruikbaar voor vrouwen als deze in een buikligging wordt uitgevoerd, waarbij de borsten in voorgevormde cups vallen. Omdat een bodyscan in rugligging wordt uitgevoerd, kunnen kleine afwijkingen voor een mri of bodyscan onzichtbaar blijven. Wel is het mogelijk om een MRI borstonderzoek (mammografie) separaat aan de bodyscan regular, royal of royal plus bij te boeken. Omdat beide onderzoeken met contrastmiddel moet worden uitgevoerd zal daarbij wel enkele uren tijd tussen de beide onderzoeken moeten worden ingepland. Dit om er voor te zorgen dat de nieren tijd krijgen om contrastvloeistof af te voeren en de nieren niet over te belasten. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om deel te nemen aan het in Nederland aangeboden bevolkingsonderzoek naar borstkanker.

Baarmoederhals (vrouw)

De baarmoederhals is vaak niet volledig in beeld te krijgen met een MRI-scan. Dit komt doordat de baarmoederhals lucht bevat, wat verstoring van de resultaten kan veroorzaken. Maakt u zich zorgen om de baarhals? Dan is het uitstrijkje het primaire onderzoek. Hiermee kan materiaal wat is genomen van de baarmoederhals worden beoordeeld op eventuele kankercellen of HPV. Een uitstrijkje kun je ook bij de huisarts laten maken of je kunt deelnemen aan het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker. Alle bodyscan programma’s zijn niet in staat hierover uitsluitsel te geven.

Keelgebied

Het keelgebied, waaronder het strottenhoofd en de stembanden, liggen in een gebied en zijn vanwege hun kleine formaat lastiger te visualiseren met een MRI of Bodyscan. Daarbij kunnen deze organen het beste worden onderzocht door een KNO arts middels een zogenaamde laryngoscoop. De bodyscan Regular, Royal en Royal plus kunnen hierover geen uitsluitdel geven.

Huid

Een MRI- of bodyscan is niet geschikt voor onderzoek van de huid. De bestaande bodyscan pakketten zijn niet in staat de huid te beoordelen. Dit kan het beste worden gedaan door een dermatoloog met een dermatoscopie, biopsie of excisie.

Wat zijn alternatieve onderzoeken?

Voor veel van de hierboven genoemde organen en lichaamsdelen bestaan er gelukkig wel alternatieve onderzoeken om mogelijke afwijkingen te ontdekken. Zo kunnen darmproblemen bijvoorbeeld worden vastgesteld door middel van een colonscopie of gastroscopie. Voor borstonderzoek bij vrouwen zou een mammografie juist beter geschikt kunnen zijn als screeningsmethode. En voor huidaandoeningen moet je bij een dermatoloog zijn.

Waarom is het belangrijk om te weten welke organen niet goed afgebeeld worden op scans?

Wanneer je regelmatig gezondheidschecks laat doen, wil je daar natuurlijk wel zo volledig mogelijk geïnformeerd zijn over je gezondheid. Wat kun je niet zien op een bodyscan? Het antwoord op deze vraag kan een belangrijk reden zijn om te kiezen voor alternatieve onderzoeken of aanvullende tests.

Conclusie

In dit artikel hebben we antwoord gegeven op de vraag welke organen en lichaamsdelen niet of onvoldoende beoordeeld kunnen worden met een MRI-scan of bodyscan. Ondanks dat er nog steeds maar een beperkt aantal organen en lichaamsdelen onvoldoende worden beoordeeld door deze methodes, is het wel goed om hiervan op de hoogte te zijn. Dit kan ervoor zorgen dat je bewuster bent van de mogelijke tekortkomingen van deze scans en hier rekening mee kunt houden bij het kiezen van alternatieve onderzoeken. Uiteindelijk gaat het immers om jouw gezondheid!

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.