074 - 255 26 80 24/7 bereikbaar

Controle op ziektes

Regelmatige controle op ziektes van jouw lichaam biedt betere behandelingsmogelijkheden van ziektes. Bij PrivateScan kun je op eigen initiatief verschillende onderzoeken laten doen en veel voorkomende ziektes onder controle houden. Wij zijn een expert op het gebied van controle op ziektes. Privatescan is uitgerust met de modernste MRI en CT apparatuur. De vroegtijdige controle op ziektes maakt het mogelijk op tijd te beginnen met de behandeling.

Regelmatige controle op ziektes kan nu via Privatescan

Met een controle op ziektes kunnen ziekten en aandoeningen vroegtijdig worden opgespoord. De kans op genezing is hiermee vele malen groter. Een controle op ziektes van Privatescan is voor particulieren en zakenmensen de manier om ziektes op te sporen in een vroeg stadium. Nog voordat ze tot levensbedreigende klachten hebben kunnen leiden. De First Total Body Scan programma is momenteel het meest uitgebreide preventief medische onderzoek van Privatescan. De nieuwste en modernste MRI en CT scan technieken worden gebruikt om je van top tot teen te onderzoeken en door te lichten.

Wat mag je van een controle op ziektes middels de total body scan verwachten?

 • Alle onderzoeksresultaten zijn dezelfde dag bekend.
 • De resultaten worden middels een beeldpresentatie toegelicht door de specialisten.
 • Tijdens het verblijf wordt je bijgestaan door een Nederlandstalige begeleid(st)er.
 • Een aangename wachtkamer, speciaal voor onze cliënten, voorzien van wifi.
 • Alle beelden op Cd-rom en een schriftelijke rapportage van uw bodyscan.
 • Een gemoedelijke en persoonlijke behandeling door artsen en begeleidingsteam.
 • Onderzoek met behulp van de laatste technologieën.
 • Specialistische nazorg en begeleiding (gratis) in het eventuele nazorg traject.

Meer weten over een controle op ziektes?

Heb jij behoefte aan persoonlijk advies, hulp nodig bij het kiezen van het juiste onderzoek of wil je graag een afspraak maken? Wij vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn. Heb je liever direct contact? Bel dan: +31 (0)74 255 26 80 (bereikbaar 24/7)

De MRI scan

De “onschadelijke werking” van MRI is niet gebaseerd op röntgenstralen, maar op magnetische velden en radiogolven. Organen en weefsels in het lichaam kunnen met een controle op ziektes tot in detail zichtbaar worden gemaakt. Tijdens een controle op ziektes zal het lichaam op o.a. hart- en vaatproblemen, tumoren, vergrootte lymfeklieren, cysten en ontstekingen worden onderzocht. Jouw verblijf in de kliniek neemt ca. 5 uur in beslag. Een investering in je eigen gezondheid waar je jarenlang dankbaar en gerust op terug zal kijken!

De CT scan

De CT scan van het hart of een CT scan van de longen is uitsluitend bedoeld voor personen vanaf 45 jarige leeftijd met specifieke klachten en/of risicofactoren. Hieronder valt o.a. erfelijkheid, diabetes, te hoge bloeddruk of een te hoge cholesterolwaarde. In combinatie met het cardiopakket extra en onderzoeken via de internist (standaard in een controle op ziektes) geeft de CT scan een exact overzicht van de hartconditie en -functie. De CT scan wordt uitgevoerd door een cardioloog volgens het zgn. Low Dose Protocol (lage dosis röntgenstraling).

Onderzoek van het maag- en darmkanaal

Onderzoek van het het maag- en darmkanaal kan optioneel aan een check-up worden toegevoegd.

Afhankelijk van onder andere je leeftijd is het aan te bevelen het darmkanaal middels een coloscopie of je slokdarm en maag middels een gastroscopie te laten onderzoeken. Hierbij wordt gekeken naar eventuele ontstekingen, poliepen en/of tumoren.

Risicogroep

Een controle op ziektes is bedoeld voor mensen die zich zorgen maken over hun gezondheid en ook voor mensen die zich bevinden in zogenoemde risicogroepen. Jij bevindt je in een risicogroep als je één of meer van de onderstaande vragen met ja kunt beantwoorden:

 • Rook je, heb je gerookt of verblijf je veel in ruimtes waar gerookt wordt?
 • Heb je last van overgewicht?
 • Leid je een stressvol en/of bewegingsarm bestaan?
 • Ben je diabetespatiënt?
 • Heb je een verhoogd cholesterolgehalte en/of een verhoogde bloeddruk?
 • Komen er in jouw directe familie hart- en vaatziekten en/of kanker voor (erfelijkheid)?

Zorgverzekering

Er zijn enkele zorgverzekeraars die in hun (top)polissen hebben aangegeven dat preventief medisch onderzoek wordt vergoed. Het is dan ook raadzaam om vooraf contact met jouw verzekeraar op te nemen en na te vragen of onze controle op ziektes gedeeltelijk of helemaal worden vergoed.

Privatescan geeft snel duidelijkheid

Privatescan is al meer dan 12 jaar gespecialiseerd in het maken van MRI scans. Daarbij maakt ze gebruik van de nieuwste generatie apparatuur, waaronder bijvoorbeeld een 3.0 tesla MRI van Siemens. Een afspraak voor een onderzoek kan al binnen 1 à 2 dagen plaatsvinden. Bij ons heb je namelijk geen verwijsbrief nodig van een huisarts. Tijdens dit proces heb je persoonlijk contact met een radioloog. Direct na afloop van het onderzoek zal de arts de resultaten laten zien en toelicht. Op deze manier weet je bij ons dus direct waar je aan toe bent.

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.