074 - 255 26 80 24/7 bereikbaar

Baarmoederhalskanker

Ongeveer 600 tot 700 vrouwen worden jaarlijks gediagnosticeerd met deze ziekte. Hiermee is deze vorm van kanker, op borstkanker na, de meest voorkomende kankeraandoening bij vrouwen. Vrouwen in de leeftijd van 30 tot 45 jaar hebben het meeste kans op baarmoederhalskanker. Het komt tevens vaak voor op latere leeftijd tussen 65 en 85 jaar.

Baarmoederhalskanker onderzoek

Baarmoederhalskanker ontstaat in het slijmvlies van de baarmoederhals. In het begin van de ziekte ervaar je vaak geen klachten, in een later stadium kunnen er vaginale bloedingen optreden. Om onderzoek te doen of er sprake is van baarmoederhalskanker dien je altijd eerst een uitstrijkje te laten maken. Mochten er afwijkende cellen gevonden worden, worden er meer onderzoeken gedaan, zoals een inwendig onderzoek.

Baarmoeder- en baarmoederhalskanker

Baarmoeder- en baarmoederhalskanker zijn twee vormen van kanker die beiden ontstaan in de baarmoeder. Toch zijn de ziekten erg verschillend. Baarmoederhalskanker ontstaat in het slijmvlies van de baarmoederhals, baarmoederkanker ontstaat in de cellen van de baarmoeder(wand).  In het voorstadium van baarmoederhalskanker bevinden zich afwijkende cellen in de baarmoederhals. Deze kunnen spontaan verdwijnen of verwijderd worden.

Vragen over onderzoek naar baarmoederhals kanker?

Heb jij behoefte aan persoonlijk advies, hulp nodig bij het kiezen van het juiste onderzoek of wil je graag een afspraak maken? Wij vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn. Heb je liever direct contact? Bel dan: +31 (0)74 255 26 80 (bereikbaar 24/7)

Meer informatie baarmoederhalskanker

Informatie bron: https://www.kwf.nl/baarmoederhalskanker

Oorzaken baarmoederhals kanker

Baarmoederhalskanker ontstaat in de cellen van het slijmvlies van de baarmoederhals en baarmoedermond door het Humaan Papiloma Virus (HPV). Dit virus wordt doorgaans opgelopen via geslachtsgemeenschap. Bij vrouwen die geen geslachtsgemeenschap hebben, is deze aandoening zeer zeldzaam. Vrouwen die al jong seksueel actief zijn hebben lopen een verhoogd risico. Vooral als ze verschillende seksuele partners hebben. Vrouwen die roken of de pil (anticonceptie) gebruiken, lopen tevens een groter risico.

Er zijn veel soorten van dit virus. Slechts een minimum deel kan baarmoederhalskanker veroorzaken. Zelfs wanneer iemand dit virus oploopt, hoeft het niet in baarmoederhalskanker te resulteren en kan het, mits het slijmvlies niet is aangetast, helemaal verdwijnen.

Het proces van het ontstaan van deze aandoening duurt erg lang en kan 10 tot 15 jaar duren. Hierdoor is het erg lastig om baarmoederhalskanker te constateren. Het is dus van groot belang om een goed en gedegen onderzoek uit te voeren, zodat deze aandoening in een zo vroeg mogelijk stadium ontdekt kan worden.

Symptomen baarmoederhals kanker

Kanker aan de baarmoederhals geeft de eerste jaren meestal geen symptomen. In een later stadium kunnen bloedingen optreden tussen de menstruaties door of na geslachtsgemeenschap. In een verder gevorderd stadium van kanker aan de baarmoederhals kunnen pijn in de rug, problemen met ontlasting en het plassen of buikpijn ontstaan. Gewichtsverlies, gebrek aan eetlust en algehele achteruitgang kan ook optreden bij uitzaaiingen.

  • Veel en vaak bloedverlies en/of abnormale afscheiding (met name na geslachtsverkeer)
  • Rugklachten (vooral laag in de rug)
  • Pijn bij het plassen (blaasproblemen)
  • Bloeden tussen de menstruatieperioden door

Privatescan geeft snel duidelijkheid

Privatescan is al ruim 12 jaar gespecialiseerd in preventief medisch onderzoek. Binnen enkele dagen kun je al terecht voor een total bodyscan of MRI scans. Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste apparatuur. Bijvoorbeeld een 3.0 tesla MRI van Siemens. Voor een afspraak heb je geen verwijsbrief nodig. Tijdens het hele proces heb je persoonlijk contact met artsen, die je direct na afloop van het onderzoek de resultaten laat zien en toelichten. Op deze manier weet je direct waar je aan toe bent.

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.