074 - 255 26 80 24/7 bereikbaar

Colonoscopie

Heb je last van bloed bij de ontlasting? Ervaar je verandering in de stoelgang, zoals aanhoudende diarree, constipatie? Komt darm kanker bij jou in de familie voor of heb je vaak en langdurig buikpijn? Dan kan door middel van een colonoscopie onderzoek snel zekerheid worden verkregen. Als darmkanker in een vroeg stadium wordt ontdekt zal de kans op een succesvolle behandeling of genezing van deze ziekte vele malen groter worden.

Hoe werkt het colonoscopie onderzoek?

Klassieke colonoscopie (invasief). Voor dit onderzoek beginnen de voorbereidingen reeds bij jou thuis. Je darmen dienen namelijk geheel gereinigd te zijn op de dag van het onderzoek (door middel van een laxeermiddel). Het onderzoek wordt uitgevoerd door een maag- lever- darm arts (gastro-enteroloog). Je kunt voor dit darmonderzoek een rustgevend middel ontvangen. Dan dien je er dan wel rekening mee te houden dat je op deze dag niet meer zelf mag rijden. De endoscoop wordt via de anus naar binnen gebracht en langzaam omhoog geschoven door de dikke darm. Een colonoscopie onderzoek duurt 30 tot 45 minuten. Na het onderzoek krijg je van de gastro-enteroloog direct de uitslag. Ook krijg je een schriftelijke rapportage, in het Duits, mee naar huis. Je ontvangt van dit onderzoek géén beelden.

Virtuele colonoscopie (non-invasief). Dit onderzoek wordt uitgevoerd met behulp van een CT scan. Het voordeel van dit onderzoek is dat het geen pijn doet, omdat er niet met instrumenten in de darm hoeft te worden gegaan. Uiteraard dien je ook voor dit onderzoek een voorbereiding te treffen en de darm voor het onderzoek te laxeren. Tijdens het onderzoek maakt de CT scanner met behulp van röntgenstralen dwarsdoorsneden van je dikke darm. Deze beelden kunnen daarna door de radioloog als 3D opnamen bekeken worden. Er wordt als het ware een virtuele reis door je dikke darm gemaakt, waarbij de radioloog afwijkingen zoals poliepen of tumoren exact kan zien en waarnemen.

Meer weten over colonoscopie?

Heb jij behoefte aan persoonlijk advies, hulp nodig bij het kiezen van het juiste onderzoek of wil je graag een afspraak maken? Wij vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn voor een colonoscopie. Heb je liever direct contact? Bel dan: +31 (0)74 255 26 80 (bereikbaar 24/7)

Afspraak maken voor een colonoscopie

Privatescan is de zorgaanbieder van Nederland op het gebied van preventief medisch onderzoek. Neem contact met ons op voor een advies op maat. De onderzoeken vinden plaats in gespecialiseerde preventieklinieken vlak over de grens in Duitsland. Hier ben je verzekerd van een colonoscopie onderzoek, waarbij ten alle tijde de nieuwste technologieën en medische wetenschappen worden ingezet. Het klassieke colonoscopie onderzoek is standaard inbegrepen bij het First Total Bodyscan pakket voor een totaalbeeld van je huidige gezondheid. Mocht je nog vragen hebben neem dan contact met ons op. Onze onderzoek coördinatoren zijn je graag van dienst met een vrijblijvend advies. Bel hiervoor 074-255 26 80

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.