074 - 255 26 80 24/7 bereikbaar

Wat kun je niet zien op een bodyscan?

Een bodyscan kan veel informatie geven over de algemene gezondheidstoestand van een persoon. Echter zijn er grenzen aan wat er kan worden gedetecteerd. Een bodyscan maakt gebruik van beeldvormingstechnieken zoals röntgenstraling, MRI of CT-scans om het lichaam van een persoon te scannen en eventuele afwijkingen op te sporen.

Kleine tumoren, die zich in een zeer vroeg stadium bevinden, kunnen mogelijk niet worden opgespoord. Dit komt doordat de tumor in dit stadium nog te klein is om te worden gedetecteerd. Een bodyscan kan een geruststellend resultaat opleveren maar het is belangrijk om te beseffen dat het niet alle mogelijke gezondheidsproblemen kan opsporen.

Scans kunnen resultaten opleveren die wijzen op een infectie. Toch is verder onderzoek nodig om te kunnen bepalen of er daadwerkelijk sprake is van een infectie. Het kan zijn dat het lichaam een ontstekingsreactie heeft op iets anders dan een infectie zoals bijvoorbeeld een auto-immuunziekte.

Psychische en genetische aandoeningen worden niet opgespoord door een bodyscan. Dit komt doordat deze aandoeningen niet fysiek zichtbaar zijn in het lichaam en dus niet kunnen worden gedetecteerd door middel van beeldvormingstechnieken.

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.