Wat wordt er onderzocht?
De MRI (Magnetic Resonance Imaging) scan kan oneffenheden, ontstekingen of tumoren van de organen en bloedvaten in je lichaam opsporen. Er worden in een tijd van ca. 45 minuten bijna 1000 opnamen gemaakt waardoor afwijkingen van enkele millimeters waarneembaar worden. Tijdens de Total Bodyscan worden MRI scans gemaakt van: Hoofd en hersenen – halsslagaderen – bovenbuikorganen – onderbuikorganen – overzichtsscan bekken en heup – overzichtsscan onderrug.
Metalen in de MRI
Door het sterke magneetveld is de MRI niet geschikt voor mensen met metaalimplantaten of elektronische implantaten zoals een pacemaker. Tijdens de scan lig je op een aangename tafel die in en uit de MRI schuift.
MRI contrastvloeistof
Voor een juiste diagnose en het kunnen doen van een goede en kwalitatief hoogstaande uitspraak over gevonden afwijkingen, is het gebruik van contrastvloeistof tijdens sommige MRI scan onderzoeken essentieel en feitelijk onontbeerlijk. Dankzij een betere contrastering van structuren in het lichaam is de radioloog beter in staat om bijvoorbeeld een tumor van een ontsteking of cyste te onderscheiden. Zo kunnen zogenaamde “vals positieve” en “vals negatieve” uitslagen worden voorkomen. Over het bij de MRI Bodyscan gebruikte contrastmiddel zijn momenteel geen bijwerkingen bekend. MRI contrastvloeistof is niet jodiumhoudend.
Roesje (rustgevend middel) wegens claustrofobie
Bij Privatescan worden regelmatig Bodyscans uitgevoerd bij mensen met claustrofobie. Bij deze mensen kan kosteloos een rustgevend middel direct in de bloedbaan worden toegediend, waardoor zelfs de ernstigste claustrofobie patiënten moeiteloos onderzocht kunnen worden.
Direct uitslag
De radioloog zal via een beeldpresentatie laten zien en persoonlijk toelichten wat het resultaat is van de Bodyscan. Je weet direct hoe het met je gezondheid is gesteld. De beelden worden je op Cd-rom meegegeven en uiteraard wordt de uitslag schriftelijk vastgelegd en gerapporteerd.