074 - 255 26 80 24/7 bereikbaar
MRI scanner met arts en mta

CT Scan

Privatescan maakt voor haar CT onderzoeken gebruik van CT scan apparatuur van Siemens. Met deze apparatuur wordt het lichaam van de patiënt met twee afzonderlijk werkende röntgenkoppen in beeld gebracht. Hierdoor ontstaat er een gedetailleerd beeld van het inwendige lichaam worden gemaakt. Voor een overzicht van de verschillende CT onderzoeken kunt u kijken op onze CT scan pagina.

De enige CT scan met twee röntgenkoppen

Het is Siemens gelukt om een CT scan te ontwikkelen (Somatom Definition) waarin twee afzonderlijk werkende röntgenkoppen het lichaam van de patiënt in beeld brengen. Deze technologie maakt met ongekende snelheid beelden van het inwendige lichaam. Zelfs van een snel en onregelmatig kloppend hart lukt het de CT scan om beelden te maken van een nog nooit eerder behaalde beeldkwaliteit. Het laat daardoor de kleinste anatomische weefselstructuren zien. Dat alles met een vermindering van 50% van de stralingsdosis in vergelijk met andere systemen.

Hoog precieze diagnoses redt levens

Zieke kransslagaderen zijn in Nederland doodsoorzaak nummer 1. Vroegtijdige diagnose kan deze patiënten het leven redden. Op basis van zijn hoge snelheid en nauwkeurigheid levert de Siemens Somatom Definition zekere en snellere diagnoses als nooit tevoren, zonder met instrumenten het lichaam in te gaan. Voor het eerst is het mogelijk, iedere patiënt onafhankelijk van individuele factoren zoals lichaamsgewicht of bouw, met gelijke precisie en kwaliteit te onderzoeken.

Buiten de diagnose van hart- en vaataandoeningen, waarin deze technologie een nieuw tijdperk heeft ingeluid, is deze technologie tevens geschikt voor een veelvoud van onderzoeken binnen vakgebieden zoals oncologie, neurologie, orthopedie en traumaonderzoek.

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.