074 - 255 26 80 24/7 bereikbaar

Darmkanker

In Nederland komt darmkanker zeer veel voor. Deze vorm van kanker wordt jaarlijks bij meer dan 12.000 mensen geconstateerd. Een kwaadaardig gezwel (kanker) kan in de dikke darm opduiken. Meestal ontstaat het gezwel uit een niet-kwaadaardige poliep in het darmkanaal. Tussen het ontstaan van een poliep en de ontwikkeling tot een kwaadaardig gezwel verloopt gemiddeld 5 tot 10 jaar. Darmkanker in een vroeg stadium geeft echter niet altijd klachten. Sommige mensen krijgen pas klachten wanneer de kanker in een verder gevorderd stadium is. Darmkanker is één van de best behandelbare vormen van kanker, als de diagnose in een vroeg stadium gesteld wordt.

Wanneer onderzoek naar darmkanker

Darmkanker is, zoals hierboven reeds vermeld, goed te genezen bij vroegtijdige signalering. Daarom is het belangrijk om bij klachten of vanaf de leeftijd van 50 jaar een (preventief) darm-onderzoek te laten verrichten. Darmonderzoek kan op twee manieren worden gedaan, namelijk non-invasief of invasief.

Darmonderzoek (invasief) met behulp van een colonscoop

Bij een invasief darmonderzoek, ook wel coloscopie genaamd word een flexibele buis met daaraan een kleine camera en instrumenten via de anus het darmkanaal ingebracht.

Damonderzoek (non-invasief) met behulp van de CT scan

Bij een darm onderzoek met behulp van een CT scan worden geen instrumenten in uw darmkanaal ingebracht. De CT scanner maakt door middel van röntgenopnamen een virtuele reis door uw darmkanaal waardoor zij afwijkingen als poliepen of tumoren kan waarnemen.

Heeft u een darmkankerverleden, of komt darmkanker in de direct familie voor, dan raden wij u aan om elke 2 of 3 jaar een preventief onderzoek te laten uitvoeren.

Vragen over onderzoek naar darmkanker?

Heb jij behoefte aan persoonlijk advies, hulp nodig bij het kiezen van het juiste onderzoek of wil je graag een afspraak maken? Wij vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn. Heb je liever direct contact? Bel dan: +31 (0)74 255 26 80 (bereikbaar 24/7)

Symptomen darmkanker

  • Bloed en/of slijm bij de ontlasting
  • Onverklaarbaar plotseling gewichtsverlies
  • Aanhoudende ongemakken in de buik, zoals pijn, krampen en een opgeblazen gevoel
  • Constante vermoeidheid
  • Een blijvende verandering in uw ontlastingspatroon; in regelmaat of soort ontlasting
  • Loze aandrang of het gevoel alsof de darm niet volledig wordt geleegd na de stoelgang

Let op: Symptomen van darmkanker worden doorgaans pas laat in het ziekteproces ervaren of opgemerkt. Hierdoor is de kans op uitzaaiingen groter dan bij mensen waarbij darmkanker in een vroeg stadium wordt ontdekt.

Privatescan adviseert daarom bij zowel mannen als vrouwen om vanaf het 50-ste levensjaar minimaal elke 5 jaar een darmonderzoek te laten uitvoeren door middel van een Coloscopie. Een coloscopie is een standaard inbegrepen in het First Total Bodyscan programma van Privatescan. Uiteraard kan het ook als een los onderzoek worden geboekt.

Wens je meer informatie ? Bel dan 074 – 255 26 80

Tijdige diagnose dankzij Privatescan

Met alle vormen van kanker is tijd essentieel ook met darmkanker. Hoe eerder darmkanker ontdekt wordt hoe beter het te behandelen is. Privatescan weet dit maar al te goed. Daarom heeft Privatescan integendeel tot de meeste ziekenhuizen in Nederland, geen wachtlijsten, kan een afspraak binnen een paar dagen gepland zijn en zullen de resultaten, het bespreken ervan en alle onderzoeken binnen een dag plaatsvinden. Wacht daarom niet langer en plan snel een afspraak!

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.