MRI bloedvaten hele lichaam (angiografie)

Vind de oorzaak van (chronische) klachten en krijg inzicht in de conditie van slagaderen in je hele lichaam. Maak een afspraak voor een bloedvaten onderzoek (angiografie) van het lichaam snel en zonder verwijzing.

Preventief of wegens klachten

Persoonlijk contact – direct uitslag

Mail ons of bel: 074 – 255 26 80

MRI scan bloedvaten hele lichaam (angiografie)

Met een MRI scan van de bloedvaten kunnen vernauwingen, aneurysma’s of andere onregelmatigheden in de bloedvaten (slagaderen) tijdig en zeer nauwkeurig worden herkend. Door vroegtijdige herkenning van deze aandoeningen kun je tijdig maatregelen nemen om mogelijke problemen te voorkomen. De MRI scan bloedvaten (angiografie) kan vaak al worden uitgevoerd binnen 1-2 dagen, ook zonder verwijzing. De uitslag en aanbevelingen krijg je direct na afloop.

Symptomen en klachten

 • Hoofdpijn
 • Duizeligheid
 • Oorsuizen
 • Verlammingen in het gezicht
 • Pijn bij het lopen
 • Vermoeide benen
 • Koude handen en voeten
 • Stoornissen aan motoriek en spraak

Wat zie je met de MRI?

 • Vaatwandveranderingen
 • Vernauwingen (stenosen)
 • Verstopping van aderen
 • Aneurysma’s
 • Risico op hersenbloeding
 • Doorbloeding buikorganen
 • Beschadiging door tumoren/letsel
 • Afsluitingen van o.a. niervaten

Wanneer een angiografie?

Heb je klachten? Speelt erfelijkheid een rol of wil je uit voorzorg weten hoe de conditie is van de slagaderen? Dan biedt de MRI bloedvaten (angiografie) van het hele lichaam uitkomst. Bij deze scan wordt gebruik gemaakt van contrastvloeistof.

Ieder mens is uniek en ervaart gezondheidsklachten anders. Wij snappen dat je deze graag persoonlijk wilt bespreken of eerst informatie wenst. Bel of stuur ons dan een bericht. Wij zijn 24 uur en 7 dagen per week bereikbaar.

Meer over MRI scan bloedvaten hele lichaam

MRI bloedvaten gericht en/of preventief?

Adervernauwing is één van de meest voorkomende vaatziekten. Adervernauwing (arteriosclerose) ontstaat door verkalking of vervetting van de binnenwand van de slagaders. Door verkalking van deze vaten kan er bijvoorbeeld een hart- of herseninfarct ontstaan. Wil je weten of er bij jou adervernauwing aanwezig is? Of heb je klachten die kunnen duiden op een vernauwing van de aderen? Met de MRI scan bloedvaten van het hele lichaam krijg je snel duidelijkheid over de conditie van je bloedvaten.

De meest voorkomende aanleidingen voor het uitvoeren van een MRI onderzoek naar de bloedvaten kunnen o.a. druk op de borst, kortademigheid, stoornissen aan motoriek en spraak of stoornissen aan het bewegingsapparaat zijn. Heb je wel eens last van koude handen of voeten, vermoeide benen of duizeligheid? In dit geval is het verstandig om een MRI scan angiografie te laten maken en ziekten of aandoeningen op te sporen voordat ze tot levensbedreigende klachten leiden.

Bij chronische klachten en symptomen

Het arteriële systeem (slagaderen) is als het ware de snelweg in ons lichaam. Het vervoert bloed, zuurstof en belangrijke bouwstoffen die het lichaam nodig heeft om te functioneren. Genetische en leefstijl afhankelijke factoren hebben veel invloed op de conditie van slagaderen. Aandoeningen zoals arteriosclerose (aderverkalking), cholesterol, hoge bloeddruk en ontstekingen ontwikkelen zich over een langere periode en kunnen leiden tot bijvoorbeeld een beroerte of hartinfarct. Met een MRI angiografie bloedvaten van het lichaam kunnen deze aandoeningen herkent worden in een stadium voordat ze tot gezondheidsklachten leiden.

Preventieve scan van bloedvaten in het hele lichaam

Heb jij er in de afgelopen jaren een ongezonde leefstijl op nagehouden? Hebben stress, roken, drankgebruik, onvoldoende beweging en/of ongezonde voeding daarbij een rol gespeeld? Of is er sprake van erfelijke aanleg voor aderverkalking, een hoge bloeddruk of hoog cholesterolgehalte? Ook dan is een MRI scan van de bloedvaten in je lichaam (slagaderen) bij uitstek geschikt om de conditie van je slagaderen in het hoofd, de hals (carotis), thorax, buik, bekken en ledematen te onderzoeken. Dit stelt je in de gelegenheid om aandoeningen te vinden nog voordat ze levensbedreigende klachten en symptomen veroorzaken.

Hoe werkt een MRI scan angiografie hele lichaam?

MRI staat voor Magnetic Resonance Imaging en maakt gebruik van een sterke magneet (1.5 of 3.0 tesla) en radiogolven. Hiermee kunnen signalen worden opgevangen die door een computer worden omgezet in honderden beelden. De MRI maakt doorsnede opnamen in meerdere richtingen waardoor 3D beelden kunnen worden vervaardigd. Naast vitale organen en weefsels zoals kunnen vernauwingen en aneurysma’s van de bloedvaten in het hele lichaam in beeld worden gebracht. Deze beelden worden direct na afloop van de mri-scan met je besproken aan de hand van een beeldpresentatie. Zo weet je direct en nog dezelfde dag wat de uitkomsten zijn.

Voorbereiding bloedvaten onderzoek

Vooraf vul je een gezondheidsvragenlijst (anamneseformulier) in om na te gaan of er bijzonderheden zijn waarop tijdens het maken van de scan extra gelet moet worden. Voor de angiografie van het lichaam zijn geen bijzondere voorbereidingen nodig. Je hoeft niet nuchter te zijn en kunt voor de scan normaal eten en drinken. Tijdens het onderzoek mogen geen metalen voorwerpen de onderzoeksruimte in. Je telefoon, portemonnee, horloge en sieraden dien je daarom in de afgesloten kleedkamer achter te laten.

Wanneer kan het onderzoek niet worden uitgevoerd?

Als er zich magnetische metalen of elektronische hulpmiddelen in het lichaam bevinden kan het onderzoek mogelijk niet doorgaan. Neem in deze gevallen vooraf contact op met Privatescan. Voorbeelden van lichaamsvreemde objecten zijn:

 • Pacemaker
 • Mechanische hartkleppen en stents
 • Inwendig gehoorapparaat of neurostimulator
 • Metaaldeeltjes in de ogen (lassers)
 • Inwendige insulinepomp etc.
 • Vaatclipjes in het hoofd
 • Overige metalen in het lichaam (magnetisch)

Om de bloedvaten goed te kunnen beoordelen zal contrastmiddel worden gebruikt.

Duur bloedvaten onderzoek en verblijf in kliniek

De MRI scan angiografie duurt ca. 30 minuten. Rekening houdend met voorbereidingstijd, wachttijd tussen onderzoek en het eindgesprek met de arts over het resultaat van de scan, zal je verblijf in de kliniek tussen 90 – 120 minuten zijn.

Het gebruik van contrastvloeistof

Voor een bloedvaten onderzoek met een MRI scan zal contrastvloeistof gebruikt worden. MRI opnamen worden in zwart, wit en grijstinten afgebeeld. Sommige structuren kunnen qua kleur erg op elkaar lijken en zijn daardoor moeilijk van elkaar te onderscheiden. Door in deze situaties contrastvloeistof toe te dienen zal het contrast tussen deze structuren worden verhoogd. Hierdoor kunnen ze beter worden herkend.

Het contrastmiddel wordt via een bloedvat in de arm toegediend. Hierdoor verspreidt het contrastmiddel zich snel in het lichaam. De slagaderen zijn dan goed te herkennen. De radioloog kan daardoor het onderscheid maken tussen gezonde en afwijkende bloedvaten in het lichaam. O.a. ontstekingen, tumoren, aneurysma’s en vernauwingen worden gedetailleerd zichtbaar hierdoor.

MRI contrastvloeistof is in de regel onschadelijk voor de gezondheid en goed te verdragen. Het bevat geen jodium waardoor ook mensen met een jodiumallergie het goed verdragen. De contrastvloeistof wordt binnen enkele uren na toediening afgebroken door de nieren en afgevoerd via de urine. Daarom is voor patiënten met een ernstige nierinsufficiëntie (verminderde nierfunctie) voorzichtigheid geboden. Ben je bekend met een nieraandoening waaronder nierfalen? Laat dit dan vooraf weten aan Privatescan.

Half open MRI voor mensen met claustrofobie of obesitas

Obesitas (overgewicht)

Voor zwaarlijvige of mensen met overgewicht (obesitas) beschikt Privatescan over extra ruime MRI scanners. Deze MRI scanners hebben een tunnel met een veel grotere diameter die bovendien korter is. Hierdoor kunnen ook deze mensen de MRI-scan probleemloos ondergaan.

Claustrofobie (angst in kleine ruimtes)

Deze extra ruime MRI scanner is ook zeer geschikt voor mensen die angstig zijn voor kleine ruimten (claustrofobie). Een open MRI behoort eveneens tot het aanbod van Privatescan. De klinieken waarmee Privatescan samenwerkt hebben zich gespecialiseerd in het onderzoeken van mensen met deze angststoornis. Het voordeel voor deze groep mensen is dat ook zij probleemloos en met behulp van de nieuwste MRI-scan technologie onderzocht kunnen worden.

Scan met een roesje

In enkele gevallen is zelfs de extra ruime scanner niet voldoende voor mensen met ernstige claustrofobie. Bij deze mensen kan Privatescan een rustgevend middel direct in de bloedbaan toedienen. Dit middel werkt vrijwel meteen en gedurende het hele onderzoek. Zelfs mensen met de ergste vorm van claustrofobie kunnen hierdoor bij Privatescan moeiteloos worden onderzocht. Daar resten van het middel nog enige tijd aanwezig kunnen blijven in het bloed, dien je er wel rekening mee te houden dat je tot 8 uur na toediening geen voertuig mag besturen. De rijvaardigheid kan hierdoor namelijk negatief worden beïnvloed. Neem voor de terugreis dus iemand mee die je terug kan rijden naar huis.

Geen verwijsbrief nodig

Bij Privatescan kun je snel en zonder een verwijzing terecht voor een MRI scan angiografie van het lichaam. In de reguliere zorg moet men soms weken wachten op een MRI-scan. Soms krijgt men ondanks aandringen geen verwijzing. Privatescan begrijpt dat het belangrijk is om snel te weten te komen waardoor klachten worden veroorzaakt en dat de (te) lange wachtlijsten voor hen zwaar drukt op de (psychische) gezondheid. Privatescan kent geen wachtlijsten. Je kunt doorgaans al binnen 1 dag voor een MRI van hoofd en halsvaten. Ook zonder verwijsbrief.

Persoonlijk contact, uitslag en rapportage

Door hoge werkdruk onder Nederlandse artsen hebben veel mensen het gevoel onvoldoende gehoord te zijn of uitleg te hebben gekregen over de resultaten van een onderzoek. Vaak krijgen ze niet eens doorverwijzing of ziet de arts geen noodzaak voor onderzoek. Bij Privatescan kun je snel terecht en hebben de artsen wel tijd en aandacht. Na de MRI scan wordt je uitgenodigd om de resultaten aan de hand van een beeldpresentatie te bekijken en bespreken. Daarbij is er tevens tijd voor het beantwoorden van vragen. De begeleider in de kliniek kan als tolk optreden indien je de Duitse taal onvoldoende machtig bent. Zo weet je direct na afloop waar je aan toe bent en beschik je over alle informatie waarmee je vervolgstappen kunt zetten.

Uitslag, beelden en rapportage

Na afloop krijg je van de begeleidster in de kliniek de gemaakte beelden mee op een CD-rom of dvd. Een schriftelijk verslag van de onderzoeksresultaten zal worden opgesteld en opgestuurd. Deze krijg je binnen 10-15 werkdagen thuis gestuurd.

MRI scan angiografie in de Total Bodyscan

De MRI scan angiografie van het lichaam maakt géén deel uit van de standaard Total Bodyscan onderzoeken. Een MRI angiografie kan wel worden toegevoegd aan een bodyscan pakket. Wil je weten hoe jouw gezondheid er voor staat? Kies dan een Total Body Scan.

Waarom een Total Body Scan?

i

Direct de uitslag

Onderzoeken worden binnen 1 dag(deel) uitgevoerd. Uitslagen ontvang je direct na afloop van je Bodyscan of MRI scan onderzoek.

Snel zonder verwijzing

Wachttijden kennen we niet. Binnen 1-2 werkdagen kan je onderzoek plaatsvinden. Met en zonder verwijzing van de arts.

Bepalend in preventie

In 12 jaar is Privatescan uitgegroeid tot één van de grootste aanbieders van de Total Bodyscan.

Klantwaardering 9,3

Privatescan wordt door klanten met een 9,3 beoordeeld. Een groot aantal laat zich elke 2-3 jaren preventief screenen.

Ervaringen

Feedback Company 9.4 / 10★★★★★★★★★★> Bekijk 1570 beoordelingen

Perfecte klantbehandeling
Behandeling gedurende de dag on-Nederlands. Snel, alles gericht op service en klantvriendelijk

Vrijdag 11 januari in Stadtlohn geweest voor een Total Bodyscan. Ik ben zeer vriendelijk ontvangen door een Nederlandse dame met koffie en broodjes. De behandeling gedurende de dag was erg on-Nederlands. Ik heb dit als klantvriendelijkheid ervaren, waarbij het volledig gericht was op de service. De eerste diagnose werd meteen gesteld door een radioloog en het eindgesprek vond plaats met de chef arts en een cardioloog. In Nederland ben je al blij om soms een arts te zien, laat staan de chef arts. Ik kan iedereen aanraden gebruik te maken van Privatescan. Een Bodyscan is zowel goed als preventieve maatregel voor een check-up alsook voor het goede gevoel wat je overhoudt aan een dergelijke behandeling.

CorOnderzoeken: Bodyscan

Veel gestelde vragen

Ben je benieuwd hoe een onderzoek in zijn werk gaat? Of wil je weten wat de MRI scan nou precies doet?

Kennisbank

Ben je op zoek naar informatie over aandoeningen, symptomen of specifieke onderzoeken?

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.