074 - 255 26 80 24/7 bereikbaar
Gerichte MRI scan

Apparatuur - MRI, CT, Echo, Pet/CT

De apparatuur waarmee jij bij Privatescan wordt onderzocht voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Dankzij de samenwerkingsverbanden met gespecialiseerde preventie klinieken ben jij verzekerd van preventief onderzoek waarbij de nieuwste apparatuur wordt ingezet.

Omdat de klinieken waar onder andere de Total Bodyscan worden uitgevoerd nauw verbonden zijn aan grote medische universiteiten in Essen en het Ruhrgebied worden de machines iedere twee tot drie jaar vervangen door de nieuwste apparatuur.

MRI Scanner

MRI Scan

Privatescan maakt tijdens het MRI scan onderzoek naast de 1.5 Tesla machines, ook gebruik van 3.0 Tesla MRI scanners van de allernieuwste Siemens generatie. Met deze apparatuur is het mogelijk om orthopedische, cardiologische, neurologische en Total Body Scan onderzoeken in 1 sessie door te voeren. Waar de 3 Tesla MRI voorheen vooral voor wetenschappelijke studies en ter bevestiging van reeds gestelde diagnoses werd ingezet, wordt de machine nu ook ingezet voor preventief medisch onderzoek.

CT Scanner

CT Scan

De CT scan van Privatescan, de Somatom Definition, werkt met twee afzonderlijk werkende röntgen koppen die het lichaam van de patiënt in beeld brengen. De CT scan maakt met ongekende snelheid beelden van het inwendige lichaam. De CT scan is uitermate geschikt voor de diagnose van hart- en vaataandoeningen en onderzoeken binnen vakgebieden als oncologie, neurologie, orthopedie en trauma onderzoek.

Lees meer
pet-ct-scanner

PET-CT Scan

Privatescan maakt gebruik van een gecombineerde PET-CT scanner. De PET-CT scan lost de onnauwkeurigheid van de los uitgevoerde PET en CT scans op door beide technieken te combineren. De PET-CT scan wordt voornamelijk ingezet bij de diagnose van tumoren en uitzaaiingen, maar is ook goed te gebruiken om te bepalen of een behandeling tegen kanker aanslaat. De nieuwste PET-CT apparatuur brengt al afwijkingen van 3 mm in beeld waardoor er nog nauwkeuriger een diagnose kan worden gesteld.

MRI-half-open

Open MRI scan

De open MRI scan is door Siemens ontwikkeld om meer comfort te bieden aan de patiënt, zonder hiervoor concessies te doen aan de beeldkwaliteit en snelheid. Dankzij de grotere tunnel met een diameter van 70 cm, is deze MRI apparatuur zeer geschikt voor mensen met obesitas of claustrofobie. Door de veel kortere tunnel ligt men tijdens het onderzoek voornamelijk met het hoofd buiten de tunnel.

Lees meer
ECG

ECG

Het elektrocardiogram (ECG) is een hartonderzoek en geeft informatie over de werking en toestand van het hart. Bij een ECG krijg je elektroden op de huid geplakt die signalen opvangen en doorgeven aan kleine metertjes, die een lijn en curven op een strook papier trekken. Door het aflezen van afwijkende curven kunnen aandoeningen als hartritme stoornissen of doorbloedingsstoornissen worden gesignaleerd. Een ECG kan zowel in rust als tijdens belasting worden uitgevoerd en neemt een paar minuten tijd in beslag.

Lees meer
echo

Echo

Met de echocardiografie kunnen er afbeeldingen van de bewegingen van het hart worden gemaakt. Bij een echo wordt er gebruik gemaakt van ultrageluid. Dit zijn geluidsgolven die worden uitgezonden door een zender (transducer) die geplaatst wordt op de huid van de borst. De ontvangen golven worden omgezet in een signaal dat naar een computer wordt geleid die uit alle echo’s een beeld samenstelt. Met een echo kan er worden gekeken naar de bloeddoorstroming, eventuele lekkage van de hartkleppen en de pomp functie van het hart.

Lees meer

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.