074 - 255 26 80 24/7 bereikbaar

Gastroscopie

Bij een gastroscopie wordt de binnenkant van de slokdarm, de maag en de twaalfvingerige darm nauwkeurig bekeken. Het onderzoek wordt verricht met een endoscoop, waarmee de binnenzijde van de maag kan worden bekeken. Vóór het onderzoek krijg je een keelverdoving door middel van een spray. Ook kan dit uitgevoerd worden met een rustgevend middel.

Hoe werkt een gastroscopie

De arts brengt de scoop via de mond in, waarna je deze vervolgens doorslikt. Om overzicht in je maag te krijgen, wordt door de scoop wat lucht geblazen. Hierdoor ontplooien de slokdarm, maag en twaalfvingerige darm zich.

Wanneer nodig neemt de arts tijdens het slokdarm- en maagonderzoek stukjes weefsel weg. Naderhand worden deze in het laboratorium onderzocht op de aanwezigheid van bacteriën. Van het nemen van deze monsters merkt de patiënt meestal niets. Het is prettig om iemand bij je te hebben die jou na het onderzoek kan begeleiden. Soms stelt de arts voor om een rustgevend middel te geven. Hierdoor kun jij je suf en slaperig voelen. In dat geval kun je niet zelf aan het verkeer deelnemen, dus regel van tevoren vervoer naar huis. Het onderzoek zal ongeveer 10 tot 20 minuten duren.

Gastroscopie en Total Bodyscan?

Een gastroscopie is een standaard onderdeel van de First Bodyscan. Ook is het mogelijk om alleen een onderzoek te doen naar de maag, slokdarm en twaalfvingerige darm. Voor een onderzoek kun je binnen 2 dagen terecht in een van onze locaties. Wens je meer informatie of een afspraak? Onze medewerkers staan je graag te woord op 074 – 255 26 80.

Welke klachten kunnen d.m.v. een gastroscopie verduidelijkt worden?

Een gastroscopie kan duidelijkheid brengen bij pijn/klachten in het bovenste deel van de buik, waaronder:

Privatescan geeft snel duidelijkheid

Wil je meer informatie over de gastroscopie? Of heb je een van bovengenoemde klachten? Neem dan contact op met Privatescan. Onze medewerkers kunnen je voorzien van meer informatie en je vragen betreffende deze en andere onderzoeken beantwoorden.

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.