074 - 255 26 80 24/7 bereikbaar

APK van het lichaam voor Tom Coronel

In de tweede kliniek van Privatescan in het pittoreske Gütersloh ontmoetten wij Tom Coronel (1972). Als één helft van een tweeling (Tim & Tom Coronel) is hij de eerste die het preventief MRI onderzoek ondergaat. Tom Coronel is naast de autosport een zeer actieve ondernemer. In de loop der jaren heeft hij vele bedrijven opgebouwd. Plasmadiscounter.nl, koffiediscounter.nl, barbecueshop.nl en sneeuwkettingen.com behoren onder meer tot zijn succesvolle ondernemingen. Zijn broer Tim zal in de volgende editie aan het woord komen.

Klik hier voor het gehele artikel in PDF

De Total Body Scan is mij 100% meegevallen

mri-scan-tom-coronel

MRI scan voor Tom Coronel

Als professioneel autocoureur heeft Tom in de loop der jaren geleerd dat de auto waarin hij rijdt tot in de kleine puntjes in topconditie moet zijn. Natuurlijk wordt van de coureur verwacht dat hij ook topfit is, zodat hij in aanmerking kan komen voor een racelicentie.

Ruim twintig jaar autosport betekent ook dat Tom Coronel kleine ongelukjes heeft meegemaakt. “Twee keer heb ik een blackout gehad na een ongeluk, mijn auto ging vijf, zes keer over de kop. Ik stapte wel zo uit de auto, maar viel even later als een kaartenhuis in elkaar. Uiteraard brengen ze je dan naar het ziekenhuis en houden ze je streng in de gaten. Dit moet ook wel voor de racesport, anders wordt je licentie niet verlengd.” In 1994 reed ik wedstrijden in Italië, waar tegelijkertijd het formule 1-circus was neergestreken voor de GP van Monza. In dat weekend was ik getuige van het tragische overlijden tijdens de training van F1-coureur Roland Ratzenberger en – tijdens de race van het racefenomeen – de legendarische Braziliaan Ayrton Senna. Op dat moment besef je wel wat zich heeft afgespeeld, maar het dringt pas ver na de race echt tot je door hoe gevaarlijk mijn beroep kan zijn. Ik ben geen angsthaas. Tijdens het uithalen van wat capriolen op skivakantie heb ik mijn kruisbanden gescheurd, die operatief hersteld zijn met een schroef.”

“Waarom ik voor Privatescan kies? Kijk, het is zo logisch dat een auto alle keuringen moet doorstaan en ‘gezond’ is. Ook al denk je dat je auto goed is, een jaarlijkse APK is verplicht. Dat zouden ze ook voor de mens moeten invoeren. Immers, het hart kun je vergelijken met de motor van het lichaam en de aderen kun je zien als transportwegen waardoor bloed en zuurstof vervoerd worden. Hoe vaak hoor je niet ‘Goh, die en die is ziek en hij leek zo gezond…’? Daarom vond ik het nu eens hoog tijd om door Privatescan onderzocht te worden door middel van een Total Body Scan.” Privatescan begeleidde Tom Coronel tijdens zijn onderzoeken. “Tom is in principe nog jong en door zijn beroep in goede conditie”, aldus de begeleider van Privatescan. “Dat betekent dat wij voor Toms laboratoriumonderzoek zijn bloed en urine uitgebreid onderzoeken. Daarnaast zal hij een algeheel cardiologisch onderzoek ondergaan. Vervolgens zal Tom een uur lang door de MRI scan worden onderzocht. Na afloop neemt radioloog professor Otto alle bevindingen met Tom door aan de hand van een beeldpresentatie.”

De kliniek in Gütersloh heeft een gemütliche sfeer. Iedereen is even vriendelijk en wij krijgen de kans om professor Otto te ontmoeten. Hier in Nederland komen mensen pas in aanmerking voor een MRI- of CT-scan bij een bepaalde klacht. “Gisteren heb ik een 82 jaar oude man onderzocht die veel last van hoofdpijn had”, vertelt professor Otto. “Na het MRI-onderzoek bekeek ik de beelden en zag ik dat de hersenen een grijze waas hadden. Dit betekent dat er kans is op dementie en dat deze meneer door kleine aanpassingen in zijn leefpatroon dit proces kan vertragen of zelfs tegenhouden. Genezen zal die waas niet, maar deze meneer weet wel dat hij er oud mee kan worden. En dat is een geruststellende gedachte.”

Intussen ligt Tom Coronel in de MRI scan. Na afloop vragen wij uiteraard wat hij ervan vond. “Het is een eentonig geluid dat je hoort, waardoor ik gewoon in slaap ben gevallen.” Even later worden wij door professor Otto binnengeroepen voor de uitslag. Op de computerschermen zien wij Toms lichaam. Professor Otto: “Zo, dat is apart om te zien! Moet je kijken hoe vernuftig de aderen en organen in het lichaam zijn opgebouwd. Dit is wel echt letterlijk een kijkje in het lichaam nemen.” Stuk voor stuk worden de beelden op het scherm getoverd en professor Otto geeft bij elk deel uitvoerig uitleg. Opeens komt de knie in beeld waarvan Tom de kruisbanden heeft gescheurd. “Zo, die schroef is groot om te zien, dat realiseer je je helemaal niet.” Professor Otto moet hartelijk lachen en vertelt dat hij kan zien dat de kruisbanden zeer goed hersteld zijn door deze schroef. “Toch een opluchting”, zegt Tom. “Kan ik van de winter weer lekker de bergen afdalen en springen. Ik hou nu eenmaal van uitdaging, in welke sport dan ook. Het zit in mijn bloed!”

Als Tom weer is aangekleed, praten wij na over deze dag. “Het is mij honderd procent meegevallen. Alles ging in een vloeiende lijn, ik hoefde niet lang te wachten en werd meer dan op mijn gemak gesteld door de vriendelijke medewerkers van Privatescan. In een paar uur tijd weet ik precies hoe het ervoor staat. Daar doen ze in Nederland weken, zo niet maanden over!” In de volgende uitgave van Dito Magazine zullen wij het onderzoek van Tim Coronel belichten. Daarom stellen wij Tom, voordat wij weer naar Nederland gaan, de volgende vraag: wie van de twee is gezonder, Tom of Tim? “Ha, ik natuurlijk! Tim, kom maar op! Want ook dit win ik weer van je!”

 

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.