074 - 255 26 80 24/7 bereikbaar

Is een MRI-scan pijnlijk?

Een MRI-scan ondergaan is meestal pijnloos en veilig. Het is echter mogelijk dat sommige mensen zich tijdens de scan wat ongemakkelijk voelen, vooral als ze langere tijd stil moeten liggen of het geluid van de MRI-machine als vervelend ervaren. Bij een MRI-scan van de lage rug kan warmte worden ervaren, maar dit wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren.

Al met al wordt een MRI-scan beschouwd als een comfortabele en veilige procedure. Als je je echter zorgen maakt of vragen hebt over de MRI-scan, is het altijd het beste om deze te bespreken met je arts. Je arts kan je geruststellen en eventuele vragen of zorgen wegnemen.

Het is belangrijk om te weten dat een MRI-scan een nuttig diagnostisch hulpmiddel kan zijn bij het opsporen van verschillende medische aandoeningen. Het is een niet-invasieve en pijnloze procedure die gebruikmaakt van magnetische velden en radiogolven om gedetailleerde beelden van het inwendige van het lichaam te creëren. Dit maakt het mogelijk om mogelijke afwijkingen op te sporen en nauwkeurige diagnoses te stellen.

Als je in aanmerking komt voor een MRI-scan, hoef je je geen zorgen te maken over pijn of ongemak. Het is een veilige en comfortabele procedure die kan helpen bij het stellen van een diagnose en het behandelen van verschillende medische aandoeningen. Bespreek eventuele vragen of zorgen altijd met je arts, zodat je vol vertrouwen de scan kunt ondergaan en de best mogelijke zorg kunt krijgen.

mri afbeelding hele rug

mri afbeelding hoofd

Magnetom vida mri

mri-prostaat
Zo werkt de Total Bodyscan
veel-gestelde-vragen

Veelgestelde vragen

Ben je benieuwd hoe een onderzoek in zijn werk gaat? Of wil je weten wat de MRI scan nou precies doet?

Veelgestelde vragen

Kennisbank

Ben je op zoek naar informatie over aandoeningen, symptomen of specifieke onderzoeken?

Kennisbank

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.