074 - 255 26 80 24/7 bereikbaar

Wat is een MRI-scan?

MRI staat voor Magnetic resonance imaging en is een medische beeldvormende techniek waarmee in het lichaam structuren, organen en lichaamsprocessen onderzocht en zichtbaar gemaakt kunnen worden. Een MRI scan maakt gebruik van een sterk magneetveld (magnetic) en radiogolven (resonance) waarmee bijvoorbeeld organen, spieren, banden, pezen, zenuwen, klieren en kraakbeen op een beeldscherm zichtbaar gemaakt worden. MRI is een onschadelijke techniek waarbij geen röntgenstralen of ioniserende stralen gebruikt worden.

MRI wordt vaak ingezet om een diagnose te kunnen stellen, het verloop van een ziekte in kaart te brengen en voor preventief medisch onderzoek. Daarbij word je niet blootgesteld aan schadelijke straling. Een gemiddelde MRI scan duurt tussen 15 en 45 minuten, afhankelijk van het onderzochte gebied in het lichaam. In verhouding tot een CT scan is de resolutie (beeldscherpte) van MRI scanners hoger. Artsen krijgen hierdoor een duidelijker beeld van een eventueel letsel, aandoening of ziekte.

Privatescan zet de MRI Scan in voor de zogenaamde Total Bodyscan, een onderzoek waarbij het doel is om aandoeningen op te sporen in een vroeg stadium. Ook kan bij Privatescan een gerichte MRI scan worden gemaakt. Dit kan zonder verwijzing en vaak al binnen enkele werkdagen uitgevoerd worden. Daarnaast krijgt u onmiddellijk na afloop de uitslag door de arts toegelicht aan de hand van een beeldpresentatie. Zo weet u snel waar u aan toe bent.

mri afbeelding hele rug

mri afbeelding hoofd

Magnetom vida mri

mri-prostaat
Zo werkt de Total Bodyscan
veel-gestelde-vragen

Veelgestelde vragen

Ben je benieuwd hoe een onderzoek in zijn werk gaat? Of wil je weten wat de MRI scan nou precies doet?

Veelgestelde vragen

Kennisbank

Ben je op zoek naar informatie over aandoeningen, symptomen of specifieke onderzoeken?

Kennisbank

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.