074 - 255 26 80 24/7 bereikbaar

Worden de kosten vergoed door de zorgverzekeraar?

Het antwoord op de vraag “Worden de kosten vergoed door de zorgverzekeraar?” is soms en vaak voor een gedeelte, afhankelijk van de door u gekozen zorgverzekeraar en eventuele aanvullende verzekeringen. De meeste zorgverzekeraars geven een jaarlijkse vergoeding voor bepaalde preventief medische onderzoeken. Dit zijn doorgaans laboratorium onderzoeken en cardiologische onderzoeken. Een preventieve MRI scan wordt doorgaans niet vergoed. Indien je kiest voor een bodyscan programma inclusief cardiologische onderzoeken en laboratorium onderzoeken, zullen deze afzonderlijk op de factuur worden vermeld. In veel gevallen krijgen onze cliënten daardoor een gedeeltelijke vergoeding voor een bodyscan. Neem vooraf contact op met je zorgverzekeraar of bekijk haar polisvoorwaarden om te zien of en voor welke vergoeding per jaar jij in aanmerking komt.

Waarom kan een bodyscan voor jou betekenen?

Een total bodyscan kan je inzicht geven in je gezondheid en mogelijke risicofactoren in kaart brengen. Het doel is om eventueel ernstige en levenbedreigende aandoeningen vroegtijdig op te sporen. Zo kun je klachten en symptomen voor zijn en gevonden aandoeningen vroegtijdig behandelen. Een bodyscan geeft veel cliënten van Privatescan een gevoel van rust en meer zekerheid. Bijvoorbeeld als hart- en vaatziekten veel voorkomen in je familie en na de bodyscan blijkt dat hier bij jou geen sprake van is. De bodyscan bestaat uit verschillende onderzoeken zoals een MRI-scan, CT-scan, kardiologie onderzoeken, bloed- en urinetesten, echografie onderzoeken, hartfilmpjes etcetera. De resultaten van dit preventieve onderzoek worden je na afloop direct medegedeeld door de arts. Mocht er dan iets worden gevonden, zullen wij je advies geven over de vervolgstappen.

Wat zijn de kosten van een total bodyscan bij Privatescan?

Privatescan biedt verschillende bodyscan pakketten aan die qua prijs en inhoud verschillen. Zo kun je kiezen voor een pakket als je zelf nog relatief jong bent, geen gezondheidsklachten hebt en wel wil weten hoe je er voor staat. Of een pakket afgestemd op mensen die al wat ouder zijn en daarbij gezondheidsklachten en risicofactoren hebben zoals overgewicht, roken of erfelijkheid. Ook is het mogelijk om door Privatescan een bodyscan programma op maat voor jou te laten samenstellen.
Bekijk de verschillende mogelijkheden of laat je direct vrijblijvend telefonisch adviseren (074) 255 26 80.

Benieuwd naar jou gezondheid?

Je hebt nu antwoord gekregen op de vraag óf een total bodyscan vergoed wordt door zorgverzekeraars: Voor een gedeelte kan dit vaak het geval zijn. Privatescan biedt hoogwaardige medische screenings op maat, zodat je zelf inzicht krijgt in hoe jouw lichaam ervoor staat en eventuele aandoeningen of risicofactoren vroegtijdig kunt signaleren. Op die manier kun jij op tijd adequate stappen ondernemen en zo bijdragen aan een betere gezondheid.

Kies voor Privatescan als partner in jou persoonlijke preventieve gezondheidsmanagement.

Magnetom vida mri
Zo werkt de Total Bodyscan

Meer informatie over aandoeningen, symptomen en onderzoeken?

Liever persoonlijk advies bij het kiezen van het juiste onderzoek? Of wil je graag een afspraak maken? Wij vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn voor een onderzoek. Bel: +31 (0)74 255 26 80 bereikbaar (24/7)

Veelgestelde vragen

Wordt de rug onderzocht bij een Total Bodyscan?

Ja, bij Privatescan wordt met een extra MRI scan van de rug bij een Total Bodyscan onderzoek gedaan naar afwijkingen in je rug. Naast onderzoek van je vitale organen en bloedvaten nemen uitgebreid de tijd om de nek, bovenrug of onderrug te scannen. Wil je de gehele wervelkolom gescant hebben? dan kun je een MRI scan van de gehele rug bij boeken. Op die manier krijgen we een compleet beeld van je gezondheidssituatie en kunnen we indien nodig vervolgstappen ondernemen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een bodyscan?

Wat zijn de voor- en nadelen van een bodyscan? Dat is een vraag die ons regelmatig gesteld word. De essentie van een bodyscan is het zo vroeg mogelijk detecteren van mogelijke gezondheidsproblemen in het lichaam. Hier zijn zowel voordelen als nadelen aan verbonden:

Voordelen Bodyscan:

  • Vroege detectie van eventuele gezondheidsproblemen: Een bodyscan kan helpen bij het vroegtijdig opsporen van gezondheidsproblemen zoals kanker, hart- en vaatziekten en andere aandoeningen die geen duidelijke symptomen vertonen in de beginfase.
  • Geruststelling: Een scan hoeft niet altijd problemen te laten zien. Het resultaat kan dus erg geruststellend werken voor personen die zich zorgen maken over hun gezondheid.
  • Preventieve gezondheidszorg: De resultaten van een scan hoeven geen duidelijke problemen aan te tonen. Echter laten deze wel de huidige staat van een lichaam zien. Sommige mensen kunnen hiervan schrikken en zien als een wake-up call om hun levensstijl aan te passen en hun gezondheid te verbeteren.

Nadelen Bodyscan: 

  • Kosten: De meeste zorgverzekeraars hebben geen kosten dekking voor een bodyscan, waardoor de kosten voor eigen rekening zijn.
  • Regelgeving: Helaas is het in Nederland bij wet geregeld dat er geen preventief onderzoek kan/mag worden uitgevoerd met als doel het opsporen van kanker zonder vergunning.
  • Afstand: Hoewel in Nederland wetgeving bestaat die het maken van Bodyscans, waarbij contrast wordt gebruikt voor o.a. het vroegtijdig opsporen van kanker verbied, is dit in onze omringende landen geen probleem. Daarnaast is er een chronisch gebrek aan capaciteit en nieuwste generatie 3.0 tesla mri scan apparatuur in Nederland. Dit is geen probleem in buurland Duitsland. Indien jij interesse hebt in een Bodyscan, zul je hiervoor dus naar Duitsland moeten afreizen.

Hoe maak ik een bodyscan afspraak?

Hoe maak ik een bodyscan afspraak? Je kunt gemakkelijk online een bodyscan afspraak aanvragen. Binnen twee werkdagen nadat wij je aanvraag hebben ontvangen nemen we hiervoor contact met je op. Je kunt ons natuurlijk ook telefonisch hiervoor bereiken. Dat kan 24/7 via het telefoonnummer: +31 74 2552 680. Tijdens ons contact inventariseren wij je wensen en nemen de tijd om inzicht te krijgen in je gezondheid en eventuele medische klachten. Vervolgens krijg je een Bodyscan advies op maat en kunnen wij samen met jou een datum prikken voor een afspraak. Dit kan doorgaans binnen 1 á 2 weken al plaatsvinden.

Wij helpen je graag bij je keuze voor een bodyscan programma en het nemen van een besluit.

Is MRI schadelijk?

Privatescan krijgt vaak de vraag: Is een MRI schadelijk? Het antwoord hierop is: Nee. Een MRI scan werkt met magnetische velden en radiogolven die onschadelijk zijn voor de gezondheid.

Kan ik bij claustrofobie een MRI scan ondergaan?

Kan ik bij claustrofobie een MRI scan ondergaan? Het antwoord op deze vraag is ja. Bij patiënten die claustrofobisch zijn kan de radioloog een intraveneus rustgevend middel toedienen. Dit werkt nagenoeg direct na toediening. Je wordt wat slaperig en onverschillig en je spieren zullen wat verslappen. De angstgevoelens worden hierdoor onderdrukt, waardoor patiënten met claustrofobie op ontspannen wijze de MRI scan kunnen ondergaan. Daarnaast maakt Privatescan gebruik van de modernste MRI apparatuur, welke beschikt over de ruimst verkrijgbare tunnel verkrijgbaar in de markt.

Hoe lang duren de onderzoeken?

Een  Total Body Scan duurt tussen 3 en 6 uur en is afhankelijk van het gekozen pakket. Daarbij lig je circa 30 -60 minuten in de MRI-scan. Na ontvangst in de kliniek volgt eerst een intakegesprek. Tussendoor is er gelegenheid om iets te eten en drinken. Dit is het geval wanneer is gekozen voor een Total Body Scan met aanvullende onderzoeken. Zoals een cardiologisch onderzoek.

  • Een Regular Total Bodyscan duurt circa 3 uur
  • Een Royal Total Body Scan duurt circa 4 uur
  • Een Royal + Total Bodyscan duurt circa 4,5 uur

Zijn de rapporten in het Nederlands?

Nee. De schriftelijk rapportage is in het Duits. Indien gewenst kun je deze laten vertalen via een medisch vertaalbureau. De kosten hiervan zijn afhankelijk van het onderzoek.

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.