074 - 255 26 80 24/7 bereikbaar

Is een MRI-scan veilig?

Een MRI-scan is een niet-invasieve en veilige medische beeldvormende techniek die geen risico’s met zich meebrengt voor de gezondheid van de patiënt. Het maakt gebruik van een magnetisch veld en radiogolven om afbeeldingen te maken van inwendige lichaamsdelen, zonder dat er gesneden hoeft te worden. Dit betekent dat er geen blootstelling is aan schadelijke straling, in tegenstelling tot andere technieken zoals röntgenstralen.

Hoewel het grootste deel van de patiënten zonder problemen een MRI-scan kan ondergaan, kunnen sommige mensen met metalen implantaten niet in aanmerking komen vanwege de magnetische velden die worden gebruikt. Daarom is het belangrijk om je arts te informeren over eventuele metalen implantaten of andere gezondheidsproblemen, zodat zij kunnen beoordelen of een MRI-scan geschikt is voor jou.

Een MRI-scan is een effectieve en veilige manier om verschillende medische aandoeningen te diagnosticeren, zoals hersentumoren, maar het kan ook worden ingezet voor het onderzoeken van gewrichten, organen en andere weefsels. Als je je zorgen maakt over het ondergaan van een MRI-scan, is het verstandig om deze bespreken met je arts. Zij kunnen je meer informatie geven over de procedure en eventuele zorgen wegnemen.

mri afbeelding hele rug

mri afbeelding hoofd

Magnetom vida mri

mri-prostaat
Zo werkt de Total Bodyscan
veel-gestelde-vragen

Veelgestelde vragen

Ben je benieuwd hoe een onderzoek in zijn werk gaat? Of wil je weten wat de MRI scan nou precies doet?

Veelgestelde vragen

Kennisbank

Ben je op zoek naar informatie over aandoeningen, symptomen of specifieke onderzoeken?

Kennisbank

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.