074 - 255 26 80 24/7 bereikbaar

Prostaatbiopsie

Bij mannen vanaf 40 jaar komt een verandering in de prostaat veelvuldig voor. Deze veranderingen kunnen variëren tussen een prostaatvergroting, een prostaatontsteking of prostaatkanker. Een prostaatvergroting kan leiden tot plasklachten, omdat de plasbuis dichtgedrukt wordt. Ongeveer de helft van alle mannen heeft in de loop van de tijd wel eens een prostaatontsteking gehad. Prostaatkanker het meest voor bij mannen boven 40 jaar, waardoor het waarschijnlijk is dat een verandering in de hormonale regeling van de prostaat een rol speelt in het ontstaan van prostaatkanker. Prostaatkanker veroorzaakt geen symptomen, vooral niet in het beginstadium. Hoe eerder de kanker wordt ontdekt, hoe groter de kans op een volledig herstel.

Gerichte prostaatbiopsie

Met onze methode is het mogelijk gerichte weefselmonsters van een verdachte haard in de prostaat te verwijderen. Al tijdens het MRI onderzoek van de prostaat kunnen we verdacht van gezond weefsel onderscheiden. De prostaatbiopsie is alleen nodig bij een verdenking op prostaatkanker. Bij deze methode wordt niet, zoals bij een normale prostaatbiopsie, blind meerdere malen in de prostaat via de anus geprikt, maar direct en alleen op de verdachte plaats door de huid. Eerst wordt het veranderde celweefsel van de prostaat door middel van de MRI scan zichtbaar gemaakt. Daarbij kunnen we ook kleine tumoren van slechts een paar millimeter groot zichtbaar maken. Alleen wanneer er verdacht celweefsel op de MRI beelden wordt aangetoond, wordt er overgegaan tot een prostaatbiopsie. Voor deze behandeling maken we gebruik van een plaatselijke verdoving en naderhand is een antibioticakuur niet nodig. Met deze gerichte prostaatbiopsie kunnen we snel zekerheid bieden over de prostaat.

Afspraak maken voor de prostaatbiopsie

Privatescan heeft een samenwerkingsverband met een gespecialiseerde kliniek op het gebied van de prostaat en de gerichte MRI prostaat biopsie. Deze nieuwe prostaatbiopsiemethode verschaft de man snel en doeltreffend zekerheid!
Bij Privatescan kun je zonder verwijsbrief van de arts en tevens zonder lange wachtlijsten terecht. Wil je een afspraak maken voor de prostaatbiopsie? Of heb je vragen over de biopsie van de prostaat? Neem dan contact op met Privatescan. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 074 – 255 26 80 of via het contactformulier op deze website.

Wat is er bijzonder aan de prostaatbiopsie?

  • Al tijdens de MRI onderzoek van de prostaat kunnen we verdacht weefsel van gezond weefsel onderscheiden
  • De MRI prostaatbiopsie genereert betrouwbare en actuele beelden van de prostaat. Zo wordt er niet “blind” geprikt, maar direct uit het verdachte gebied verwijderd. Hierdoor blijft het gezonde weefsel onaangetast
  • Het verwijderen van prostaatweefsel vindt plaats in onze poliklinische kliniek onder plaatselijke verdoving
  • Omdat het onderzoek niet rectaal wordt uitgevoerd, is een antibioticakuur naderhand niet nodig.

Privatescan geeft snel duidelijkheid

Privatescan is al meer dan 12 jaar gespecialiseerd in het maken van MRI scans. Daarbij maakt ze gebruik van de nieuwste generatie apparatuur, waaronder bijvoorbeeld een 3.0 tesla MRI van Siemens. Een afspraak voor een prostaatbiopsie kan vaak al binnen 1 à 2 dagen plaatsvinden. Je hebt bij ons namelijk geen verwijsbrief nodig van een huisarts of specialist. Tijdens dit proces heb je persoonlijk contact met de arts, die je direct na afloop van het onderzoek de resultaten laat zien en toelicht. Op deze manier weet je bij ons dus direct waar je aan toe bent.

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.