074 - 255 26 80 24/7 bereikbaar

Prostaatkanker onderzoek

Door middel van het prostaatkanker onderzoek van Privatescan kan prostaatkanker vroegtijdig worden ontdekt. Wanneer een MRI scan uitgevoerd wordt, kunnen tumoren van een paar millimeter worden gezien en met een biopsie worden weggenomen. Bij Privatescan kun je al binnen twee dagen terecht voor een prostaatkanker onderzoek of checkup.

Prostaatkanker vroegtijdig te ontdekken met het prostaatkanker onderzoek

Prostaatkanker is één van de meest voorkomende soorten van kanker bij mannen. Jaarlijks krijgen zo’n 8000 mannen in Nederland de diagnose prostaatkanker. Ongeveer 75% hiervan is 60 jaar of ouder. Per jaar overlijden er ongeveer 2400 mannen ten gevolge van prostaatkanker. In een vroegtijdig stadium van prostaatkanker merk je vaak niets, maar het is wel aanwezig en kan zich tevens uitbreiden, waardoor een tumor groeit en je klachten gaat ervaren. Prostaatkanker hoeft niet altijd behandeld te worden en is zeker niet altijd dodelijk, wanneer je er maar op tijd bij bent.

Met het prostaatkanker onderzoek van Privatescan krijg je de mogelijkheid om prostaatkanker vroegtijdig te ontdekken. Met behulp van een MRI scan van de prostaat wordt er prostaatweefsel zichtbaar gemaakt, waardoor er tumoren van slechts een paar millimeter groot kunnen worden gezien. Wanneer er verdacht weefsel wordt aangetroffen wordt er een biopsie genomen. Door het nemen van een biopsie krijg je duidelijkheid of het weefsel ontstoken of kwaadaardig is.

MRI prostaat en Total Bodyscan?

Door middel van de nieuwste generatie MRI scan apparatuur en speciale meettechnieken, maar ook speciale spoelen kan de kleinste verandering in het prostaatweefsel worden gesignaleerd. Op het gebied van prostaat diagnostiek hebben de klinieken van Privatescan een jarenlange know-how. Het prostaat onderzoek maakt standaard deel uit van de Total Bodyscans van Privatescan. Je kunt zonder verwijzing binnen één dag bij ons terecht!

Wanneer een prostaatkanker onderzoek

In de meeste gevallen vindt een prostaatkanker onderzoek plaats wanneer er gerichte aanwijzingen zijn die duiden op prostaatkanker. Ook wordt het prostaatkanker onderzoek als preventief onderzoek uitgevoerd bij mannen boven de 50 jaar. Er zijn een aantal aanleidingen om een prostaatkanker onderzoek uit te laten voeren, zoals:

  • Verhoogde PSA-waarde
  • Pijn in de onderbuik
  • Problemen bij het urineren
  • Vaak urineren

Privatescan geeft snel duidelijkheid

Privatescan is al meer dan 10 jaar gespecialiseerd in het maken van MRI scans. Daarbij maakt ze gebruik van de nieuwste generatie apparatuur, waaronder bijvoorbeeld een 3.0 tesla MRI van Siemens. Een afspraak voor een prostaatkanker onderzoek kan al binnen 1 à 2 dagen plaatsvinden, want je hebt bij ons namelijk geen verwijsbrief nodig van een huisarts. Tijdens dit proces heb je persoonlijk contact met een radioloog, die je direct na afloop van het prostaatonderzoek de resultaten laat zien en toelicht. Op deze manier weet je bij ons dus direct waar je aan toe bent.

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.