074 - 255 26 80 24/7 bereikbaar

Prostaat

Lees hier over de prostaat. Informatie, symptomen, aandoeningen, medische onderzoeken en prostaatklachten.

Alles over de prostaat

MRI in staat om prostaatkanker sneller, nauwkeuriger en zonder pijn op te sporen. Een MRI scan van de prostaat kent een zeer hoge trefzekerheid bij het vroegtijdig ontdekken van prostaatkanker.

De functie van de prostaat is het vervoeren van zaadcellen. De prostaat speelt daarmee een belangrijke rol bij de voortplanting. Iedere man heeft er een. Maar wat doet de prostaat precies?

Jaarlijks krijgen meer dan 10.000 mannen prostaatkanker. Dit zijn vooral oudere mannen. Per jaar overlijden hier meer dan 2.500 mannen aan.

Over prostaatklachten praat men niet graag. Jij bent echter zeker niet de enige; ruim de helft van alle mannen ervaart hinder van prostaatklachten.

Met onze methode is het mogelijk gerichte weefselmonsters van een verdachte haard in de prostaat te verwijderen. Al tijdens het MRI onderzoek van de prostaat kunnen we verdacht van gezond weefsel onderscheiden.

Heb je een vraag?

  Liever direct contact?

  Bel ons dan op:

  074 255 2 680

  of vul het formulier op deze pagina in.

  Veelgestelde vragen

  Is een MRI-scan veilig?

  Is een MRI-scan veilig? Ja, MRI-scans zijn veilig en niet-invasief. In tegenstelling tot röntgenstralen, die bijvoorbeeld worden gebruikt röntgen of CT scan onderzoeken, maakt een MRI-scan gebruik van een onschadelijk magneetveld en radiogolven. Zo worden afbeeldingen gemaakt van organen, bloedvaten en gewrichten. Echter, er zijn wel bepaalde omstandigheden waarin een MRI-scan niet uitgevoerd kan worden. Mensen met metalen implantaten of pacemakers, zwangere vrouwen en mensen met ernstige claustrofobie kunnen geen MRI ondergaan.

  Ik heb een stent, kan ik dan wel een MRI ondergaan?

  Ik heb een stent, kan ik dan wel een MRI ondergaan? Bij een stent is het van belang dat het materiaal, de lengte en de doorsnede van de stent bekend is. Zonder deze gegevens zal er geen MRI scan kunnen worden uitgevoerd. Ook als de stent recent is geplaatst of van gewoon metaal is, kan een MRI-scan niet worden uitgevoerd. Heb je geen stentpas of weet je niet uit welk materiaal de stent is gemaakt? Vraag dan een operatieverslag op waarin deze informatie vermeld staat voor je een MRI scan ondergaat.

  Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.