074 - 255 26 80 24/7 bereikbaar

Hoe lang duurt een MRI scan onderzoek?

Een gemiddeld MRI scan onderzoek bij Privatescan duurt tussen 15 en 35 minuten. De tijdsduur is onder andere afhankelijk van het gebied of lichaamsdeel wat moet worden onderzocht. Hoe groter het te scannen gebied, hoe langer de tijd in beslag neemt.

Hoe werkt een MRI?

Tijdens een MRI-scan wordt er gebruik gemaakt van magnetische velden en radiogolven om gedetailleerde beelden van het lichaam te maken. De mri scanner bestaat uit een tunnel waarin de patient, liggend op de rug wordt geschoven. Privatescan gebruikt is extra brede MRI scanner, waardoor deze zeer geschikt is voor mensen met claustrofobie. Het onderzoek is pijnloos en onschadelijk.

Privatescan probeert zo goed mogelijk rekening te houden met je vragen, door voldoende tijd uit te trekken voor uitleg en instructie voordat het onderzoek begint. Zo zijn patiënten goed voorbereid, kunnen zij zich beter ontspannen en verloopt het onderzoek soepeler.

De exacte duur van een MRI-scan hangt af van verschillende factoren, zo kan de procedure variëren afhankelijk van de locatie in het lichaam waar de beelden van worden opgenomen of wanneer er sprake is van contrastvloeistof die moet worden toegediend. Gemiddeld genomen duurt een standaard MRI-scan bij Privatescan tussen 15 en 35 minuten.

Meer weten over MRI scans?

Mocht je meer willen weten over de precieze inhoud en procedure van een MRI scan, dan kun je altijd contact opnemen met Privatescan via telefoon of onze website.

Wist je bovendien dat wij gespecialiseerd zijn in medische preventieve onderzoeken? Zo bieden wij verschillende bodyscan pakketten aan waarmee je zelf invloed uit kunt oefenen op jouw gezondheid en welzijn. Of het nu gaat om een check-ups voor hart- en vaatziekten of screening waarmee je inzicht kunt krijgen in je gezondheid: Bij ons ben je in goede handen.

Maak gerust een afspraak

Geïnteresseerd geworden in onze diensten? Maak dan gerust een afspraak via onze website of telefonisch. Onze medewerkers staan klaar om al je vragen te beantwoorden en kunnen je voorzien van meer informatie over de verschillende mogelijkheden. We hopen je snel te mogen verwelkomen bij Privatescan!

Hulp nodig?

Ieder mens is uniek en ervaart gezondheidsklachten anders. Wij snappen dat je deze graag persoonlijk wilt bespreken of informatie wenst. Bel of stuur ons een bericht en we nemen snel en vrijblijvend contact met je op.

mri-prostaat
Zo werkt de Total Bodyscan

Veelgestelde vragen

Wat is een MRI-scan?

Een MRI-scan (Magnetic Resonance Imaging) is een medisch onderzoek waarbij afbeeldingen worden gemaakt van het inwendige van het lichaam. Dit gebeurt door middel van een sterk magneetveld en radiogolven waarmee signalen worden opgewekt in waterstofatomen in het lichaam. Signalen kunnen op deze manier opgevangen worden zodat een gedetailleerd beeld kan worden gevormd. Bijvoorbeeld van je schedel en hersenen, bloedvaten, organen, spieren en pezen en gewrichten. MRI-scans worden vaak gebruikt om mogelijke afwijkingen in het lichaam op te sporen en de juiste diagnose te stellen. Deze scan techniek is in staat om aandoeningen al in een vroeg en beginnend stadium waar te nemen. Een MRI-scan van het hele lichaam leent zich daardoor uitstekend voor preventief medisch onderzoek zoals een Bodyscan onderzoek. Het is geen pijnlijk onderzoek, maar kan wel oncomfortabel zijn doordat de patiënt langere tijd stil moeten liggen.

Is MRI schadelijk?

Privatescan krijgt vaak de vraag: Is een MRI schadelijk? Het antwoord hierop is: Nee. Een MRI scan werkt met magnetische velden en radiogolven die onschadelijk zijn voor de gezondheid.

Is een MRI-scan veilig?

Is een MRI-scan veilig? Ja, MRI-scans zijn veilig en niet-invasief. In tegenstelling tot röntgenstralen, die bijvoorbeeld worden gebruikt röntgen of CT scan onderzoeken, maakt een MRI-scan gebruik van een onschadelijk magneetveld en radiogolven. Zo worden afbeeldingen gemaakt van organen, bloedvaten en gewrichten. Echter, er zijn wel bepaalde omstandigheden waarin een MRI-scan niet uitgevoerd kan worden. Mensen met metalen implantaten of pacemakers, zwangere vrouwen en mensen met ernstige claustrofobie kunnen geen MRI ondergaan.

Kan ik bij claustrofobie een MRI scan ondergaan?

Kan ik bij claustrofobie een MRI scan ondergaan? Het antwoord op deze vraag is ja. Bij patiënten die claustrofobisch zijn kan de radioloog een intraveneus rustgevend middel toedienen. Dit werkt nagenoeg direct na toediening. Je wordt wat slaperig en onverschillig en je spieren zullen wat verslappen. De angstgevoelens worden hierdoor onderdrukt, waardoor patiënten met claustrofobie op ontspannen wijze de MRI scan kunnen ondergaan. Daarnaast maakt Privatescan gebruik van de modernste MRI apparatuur, welke beschikt over de ruimst verkrijgbare tunnel verkrijgbaar in de markt.

Ik heb een stent, kan ik dan wel een MRI ondergaan?

Ik heb een stent, kan ik dan wel een MRI ondergaan? Bij een stent is het van belang dat het materiaal, de lengte en de doorsnede van de stent bekend is. Zonder deze gegevens zal er geen MRI scan kunnen worden uitgevoerd. Ook als de stent recent is geplaatst of van gewoon metaal is, kan een MRI-scan niet worden uitgevoerd. Heb je geen stentpas of weet je niet uit welk materiaal de stent is gemaakt? Vraag dan een operatieverslag op waarin deze informatie vermeld staat voor je een MRI scan ondergaat.

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.