074 - 255 26 80 24/7 bereikbaar

Hevige rugpijn

Pijn aan de rug, iedereen heeft er wel eens mee te maken. Voor de meesten is het maar tijdelijk en niet erg serieus. Het gaat meestal ook binnen een paar weken weer over. Helaas geldt dat niet voor iedereen. Er zijn mensen die langdurig last hebben van hevige rugpijn. Het kan je leven en dagelijkse activiteiten sterk beïnvloeden. Je kunt bijvoorbeeld minder goed fietsen, lopen of bewegen. Naarmate de tijd vordert is het zelfs mogelijk dat je bepaalde activiteiten helemaal niet meer kunt uitvoeren. Dit is vaak het gevolg van het niet tijdig actie ondernemen. Rugklachten zijn een serieus probleem.

Wat is hevige rugpijn?

Hevige rugpijn kan allerlei oorzaken hebben. In de meeste gevallen lukt het om met fysiotherapie van de rugklachten af te komen. De fysiotherapeut stelt een plan van aanpak op aan de hand van je klachten en symptomen en voert tevens een lichamelijk onderzoek uit. De fysiotherapeut kan echter niet in de rug kijken, waardoor de exacte oorzaak van de hevige rugpijn niet altijd op de juiste wijze wordt behandeld. Dit kan ertoe leiden dat het genezingsproces juist wordt tegengegaan. Daarom is het erg belangrijk om te laten onderzoeken wat de werkelijke oorzaak van je rugpijn is, alvorens je een therapie start.

Oorzaak vinden met MRI scan

Een MRI scan is een scan van het inwendige van het lichaam. Er is duidelijk op te zien of er een afwijking of aandoening in je rug is. Bijvoorbeeld een hernia, slijtage, osteoporose, tumor of een vergroeiing zijn goed te zien op een MRI scan. Door het probleemgebied goed in beeld te brengen weet je precies waar je aan toe bent. Hierdoor is ook de arts beter in staat een adequate behandeling voor je hevige rugpijn te starten.

Meer informatie over hevige rugpijn?

Heb jij behoefte aan persoonlijk advies, hulp nodig bij het kiezen van het juiste onderzoek of wil je graag een afspraak maken? Wij vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn. Heb je liever direct contact? Bel dan: +31 (0)74 255 2680 bereikbaar (24/7)

Wat zijn mogelijke oorzaken voor mijn hevige rugpijn?

De plaats van de pijn kan ook wat zeggen over de oorzaak. Heb je pijn in de lage rug, dan heeft dit vaak een andere oorzaak dan in de middenrug of bovenrug. De hevige rugpijn kan ook uitstralen naar je benen of armen. In de meeste gevallen zijn de klachten veroorzaakt door indirecte oorzaken, waaronder bijvoorbeeld:

  • Zwangerschap
  • Verkeerde lichaamshouding
  • Overgewicht
  • Stress
  • Veel autorijden en verkeerd zitten
  • Je rug vaak moet inspannen

Heb je geen van deze kenmerken? Dan is het mogelijk dat de hevige rugpijn is veroorzaakt door een aandoening of afwijking. Dit is het best aan te tonen met een MRI scan van de rug.

Privatescan geeft snel duidelijkheid

Privatescan is al meer dan 10 jaar gespecialiseerd in het maken van MRI scan en werkt samen met artsen die gespecialiseerd zijn in radiologisch onderzoek van onder andere de rug. Binnen een dag vindt het onderzoek plaats en krijg je de uitslag. Een afspraak kan al binnen 1-2 werkdagen bij Privatescan gemaakt worden, met of zonder verwijsbrief van je huisarts. Daarbij kan gebruik gemaakt worden van bijvoorbeeld de nieuwste 3.0 Tesla MRI-scanner en voor mensen met claustrofobie of obesitas een MRI met extra ruime tunnel. Wil jij weten waar de oorzaak van de hevige rugpijn vandaan komt? Boek dan een MRI scan bij Privatescan.

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.