074 - 255 26 80 24/7 bereikbaar

Pijn

Pijn is een teken dat er iets mis is in jouw lichaam. Daarom moet je iets aan de oorzaak doen als jij pijn hebt. Heb je hoofdpijn en ben je erg druk, dan probeer je het wat rustiger aan te doen. Wanneer je een wondje hebt, verbindt je dat. Heb je een verzwikte voet, dan zorg je voor tape en heb je kiespijn dan ga je naar de tandarts. Als je niet weet waar de pijn vandaan komt, dan ga je naar de dokter. Toch gaat de pijn dan nog niet altijd meteen weg; je hebt er nog last van en kunt niet functioneren. Dan kun je proberen de bron van de pijn op te sporen. Dit kan met een Total Bodyscan van Privatescan.

Pijn snel op te sporen met een onderzoek van Privatescan

In jouw hele lichaam zitten zenuwen met pijngevoelige uiteinden, die signalen naar het ruggenmerg en de hersenen sturen, zodra ze geprikkeld worden. Dat gebeurt bijvoorbeeld als het weefsel wordt beschadigd of als er druk op wordt uitgeoefend. Hersenen vertalen deze signalen, waardoor je merkt dat je pijn hebt. De weg die het signaal volgt, kan via verschillende zenuwvezels gaan. Sommige vezels zijn voorzien van een isolerende laag die zorgt voor een snelle geleiding van de pijnprikkel: de pijn die jij voelt, is scherp en van korte duur. Andere zenuwvezels missen die specifieke laag, de geleiding gaat langzaam en het gevolg is dat jij een stekende pijn voelt die lang aanhoudt.

Pijnhaarden in beeld brengen met een MRI scan van Privatescan is een goede methode om de bron van pijn te ontdekken. Aan de hand van de MRI scan kan de arts, door het beoordelen van de beelden, een exactere keuze maken voor eventuele medicamenteuze, fysiotherapeutische of operatieve therapie. In sommige situaties wordt een CT scan boven een MRI scan verkozen om de bron van de pijn in kaart te brengen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn indien men metalen in het lichaam heeft. In de regel geniet een MRI scan onze voorkeur, omdat deze techniek onschadelijk is. Privatescan hanteert immers het Low-Dose protocol. Patiënten kunnen rekenen op een vriendelijke en persoonlijke benadering en begeleiding bij een pijngericht onderzoek.

Je kunt bij Privatescan al binnen een paar dagen terecht, ook zonder verwijsbrief. Wil je een nauwkeurig onderzoek laten verrichten? Maak dan gauw een afspraak.

Oorzaak van pijn makkelijk op te sporen

Heb jij behoefte aan persoonlijk advies, hulp nodig bij het kiezen van het juiste onderzoek of wil je graag een afspraak maken? Wij vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn. Heb je liever direct contact? Bel dan: +31 (0)74 255 2680 bereikbaar (24/7)

Privatescan helpt je verder

Privatescan werkt samen met artsen die gespecialiseerd zijn in radiologisch orthopedisch onderzoek. Ze maken daarbij gebruik van de nieuwste generatie MRI-scanners. Voor mensen met overgewicht of claustrofobie is er ook nog de keuze voor een ruimere MRI-scan. Een onderzoek  kan al binnen 1-2 dagen plaatsvinden. Privatescan kent geen lange wachtlijsten. Na afloop van het onderzoek bespreekt de arts direct de resultaten en bevindingen. Binnen een halve dag heb je duidelijkheid over de oorzaak van je pijn en weet je waar je aan toe bent.

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.