Echo, Echografie en Echocardiogram

Met de echo techniek van Privatescan kunnen er bewegende beelden van het hart worden gemaakt. Met de echo kunnen verschillende delen van jouw hart optimaal worden beoordeeld. De echografie van het hart (echocardiogram) maakt standaard deel uit van het cardiologie pakket in de verschillende Total Body Scan pakketten. Bij Privatescan kunt binnen twee dagen terecht voor een Total Body Scan met echografie van het hart.

Echografie kan bewegend beeld van het hart maken

Met het echocardiogram kunnen afbeeldingen van de bewegingen van het hart worden gemaakt. Bij een echografie wordt er gebruik gemaakt van ultrasoon geluid. Dit zijn geluidsgolven die worden uitgezonden door een zender (transducer) die geplaatst wordt op de huid van de borst. De ontvangen golven worden omgezet in een signaal dat naar een computer wordt geleid die uit alle echo’s een beeld samenstelt. Zo wordt er een bewegend beeld van het hart verkregen op een televisiescherm. Op deze manier beoordeelt men onder andere de:

  • Bloeddoorstroming, stenose van de aderen
  • Hartkleppen op eventuele lekkage
  • Hartkamers
  • Pompfunctie van het hart

In ons bloed bevinden zich ontelbaar veel bloedlichaampjes die geluidsgolven kunnen terugkaatsen. Afhankelijk van de stroomsnelheid van het bloed wordt er een hoger of lager geluid weergegeven. Het dopplersignaal is hoorbaar als een fluitend geluid, welke de computer kan omzetten als kleurige vlammetjes in het echobeeld. Een echo van het hart wordt onder andere toegepast bij een hartinfarct of bij hartruis.

Total Body Scan

Je voelt je fit. Maar hoe gezond ben je nu werkelijk? Waar komen die klachten vandaan? De Total Bodyscan geeft inzicht in jouw gezondheid.

MRI scans

MRI scan onderzoek kan de oorzaak van veel klachten nauwkeurig in beeld brengen. Met of zonder verwijzing van een arts kun jij bij ons terecht.

Waarom een Total Body Scan?

i

Direct de uitslag

Onderzoeken worden binnen 1 dag(deel) uitgevoerd. Uitslagen ontvang je direct na afloop van je Bodyscan of MRI scan onderzoek.

Snel zonder verwijzing

Wachttijden kennen we niet. Binnen 1-2 werkdagen kan je onderzoek plaatsvinden. Met en zonder verwijzing van de arts.

Bepalend in preventie

In 12 jaar is Privatescan uitgegroeid tot één van de grootste aanbieders van de Total Bodyscan.

Klantwaardering 9,3

Privatescan wordt door klanten met een 9,3 beoordeeld. Een groot aantal laat zich elke 2-3 jaren preventief screenen.

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.