074 - 255 26 80 24/7 bereikbaar

Prostaat onderzoek

Prostaatkanker is de meest voorkomende kanker bij mannen in Nederland. Het is vaak een langzaam groeiende vorm van kanker. De kans dat een man prostaatkanker krijgt, is 1 op 10. De prostaat is een relatief klein, ongeveer kastanje-groot orgaan, dat zich direct onder de blaas aan het begin van de plasbuis bevindt. Prostaatkanker veroorzaakt over het algemeen, vooral in een vroeg stadium, geen symptomen. Het begint voor de meeste mannen met ongerustheid. Bijvoorbeeld omdat er bij een familielid, vriend of collega van dezelfde leeftijd prostaat kanker is vastgesteld. Met ons uitgebreide prostaatonderzoek geven wij direct meer zekerheid of de prostaat gezond is of dat er veranderingen zijn, zoals prostaatkanker.

Prostaatonderzoek – snel en doelgericht zekerheid!

Het onderzoek van de prostaat bestaat uit een MRI scan in combinatie met een bloedonderzoek waarin de PSA waarde bepaald wordt. De hoogte van deze PSA (Prostaat Specifiek Antigeen) is bij mannen vaak de eerste aanwijzing voor prostaatproblemen. Zelden geeft de prostaat aanwijsbare klachten. Veel van onze patiënten hebben een verhoogd of fluctuerende PSA waarde, maar voelen ze zich over het algemeen gezond wel en hebben geen klachten. Een MRI scan van de prostaat heeft een zeer hoge trefzekerheid in de diagnose van een prostaatvergroting, maar ook een prostaatontsteking of prostaatkanker. Als een verdachte haard in de prostaat wordt gevonden, kan deze met behulp van de prostaat MRI nauwkeurig worden onderscheiden van gezond weefsel. Als wij prostaatweefsel ontdekken dat tumorverdacht is, raden wij een MRI-gestuurde prostaatbiopsie aan. We geven direct meer zekerheid of de prostaat gezond is.

MRI prostaat en Total Bodyscan?

Door middel van de nieuwste generatie MRI scan apparatuur, speciale meettechnieken en speciale spoelen kan de kleinste  verandering in het prostaatweefsel worden gesignaleerd. Op het gebied van prostaat diagnostiek hebben de klinieken van Privatescan een jarenlange know-how. Het prostaat onderzoek maakt standaard deel uit van de Total Bodyscans van Privatescan. Je kunt zonder verwijzing binnen één dag bij ons terecht!

Privatescan geeft snel duidelijkheid

Privatescan is al meer dan 12 jaar gespecialiseerd in het maken van MRI scans en Bodyscans. Daarbij maakt ze gebruik van de nieuwste generatie apparatuur, waaronder bijvoorbeeld een 3.0 tesla MRI van Siemens. Een afspraak voor een prostaatonderzoek of Total Bodyscan kan al binnen 1 à 2 dagen plaatsvinden Bij ons heb je namelijk geen verwijsbrief nodig van een huisarts. Tijdens dit proces heb je persoonlijk contact met een radioloog, die je direct na afloop van het prostaat onderzoek de resultaten laat zien en toelicht. Op deze manier weet je bij ons dus direct waar je aan toe bent.

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.