074 - 255 26 80 24/7 bereikbaar

Buikklachten (buikpijn)

Bij buikpijn die langer dan 2 weken duurt of bij zichtbare veranderingen in ontlasting of urine, adviseren we je om jezelf te laten onderzoeken. De buikpijn kan namelijk veroorzaakt worden door serieuze problemen aan je buik organen. Deze “problemen” kunnen ernstige gevolgen met zich meebrengen. Een buik onderzoek is daarom sterk aan te raden.

De oorzaak van jouw buikklachten

Buikklachten kunnen allerlei oorzaken hebben. De meest voorkomende zijn slechte voeding, spanning en stress, maar ook kan dit ontstaan door irritatie van de maag, een darminfectie, verstopping en menstruatie. Tevens kan een tumor de oorzaak zijn. Meestal gaan buikklachten vanzelf weer over, maar wanneer dit aanhoudt, kan dit steeds ergere gevolgen hebben. Daarom is het verstandig om gedegen onderzoek naar de buik organen te laten uitvoeren.

Diagnose oorzaak van de buikpijn

Heb jij vaak last van buikpijn en wil je graag weten wat de oorzaak is van deze klachten? Dan is het handig om snel een onderzoek naar je buik organen te laten verrichten. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een MRI scan van de onder- en bovenbuik (abdomen) te laten maken, om zo de oorzaak van je buikklachten te achterhalen. Ook kan dit door middel van een inwendig onderzoek naar je maag, slokdarm en/of darmen. Je kunt bij Privatescan al binnen een paar dagen terecht voor een MRI scan zonder verwijsbrief. Wil je een nauwkeurig onderzoek laten verrichten? Maak dan gauw een afspraak.

Meer informatie over buikklachten (buikpijn)?

Heb jij behoefte aan persoonlijk advies, hulp nodig bij het kiezen van het juiste onderzoek of wil je graag een afspraak maken? Wij vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn voor een onderzoek naar je buik organen. Heb je liever direct contact? Bel dan: +31 (0)74 255 26 80 bereikbaar (24/7)

Problemen in je buikorganen als oorzaak van buikpijn

Er zijn tientallen problemen die pijnklachten in de buik kunnen veroorzaken. Enkele veel voorkomende zijn problemen in de blaas, baarmoeder, prostaat en nieren. Een MRI scan van de bovenbuik of onderbuik geeft een goed beeld van deze buik organen, waarbij duidelijk wordt of de klachten zijn veroorzaakt door bijvoorbeeld een ontsteking of tumor. Zo kan er tijdig een adequate behandeling toegepast worden.

Privatescan helpt je verder

Heb je veel last van pijn of kramp in je buik? Dan kun je bij Privatescan terecht voor een onderzoek naar je buik organen. Er wordt een scan gemaakt die beelden maakt van de binnenkant van de buik waardoor een nauwkeurige diagnose gesteld kan worden. Privatescan maakt hierbij gebruik van de nieuwste generatie apparatuur. Het onschadelijke MRI onderzoek naar je buikklachten kan al binnen een paar dagen ingepland worden. Privatescan helpt je snel met een duidelijke diagnose, waardoor je direct meer zekerheid hebt en een bijpassende behandeling toegepast kan worden.

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.