074 - 255 26 80 24/7 bereikbaar

Hartonderzoeken (cardiologische onderzoeken)

Hartonderzoeken (middels een cardiologie programma) kunnen snel antwoord geven op je zorgen over je hart. Het hart is de belangrijkste spier van het lichaam. De boezems, hartkleppen en kamers zijn de belangrijkste onderdelen van het hart. De boezems ontvangen het bloed en wanneer deze gevuld zijn, pompen ze het bloed door naar de hartkamers. Hierna pompen de kamers het bloed weer door. De rechterkamer pompt bloed naar de longen, de linkerkamer naar de rest van het lichaam.

Je kunt je dus voorstellen dat, wanneer er klachten ontstaan, het belangrijk is om zo snel mogelijk hartonderzoeken uit te laten voeren. De kans dat er iets aan gedaan kan worden is groter, wanneer de aandoening in een zo vroeg mogelijk stadium ontdekt wordt. In de Royal en First Total Bodyscan van Privatescan worden standaard hartonderzoeken uitgevoerd. Dit cardiologie onderzoek bestaat uit zowel een ECG bij rust als een ECG onder belasting (fietstest). Tevens wordt een echografie van het hart uitgevoerd.

Aandoeningen van het hart onderzoeken?

De cardiologen van Privatescan kunnen een onderzoek uitvoeren naar het hart door middel van een cardiologie programma. In dit programma wordt er met een echo gekeken naar de hartkamers en de hartspier, maar ook het functioneren van de kleppen en de pompfunctie. Ook zal er een ECG in rust en een ECG onder belasting, door middel van een fietstest, worden uitgevoerd. Tevens kan er een bloedonderzoek worden uitgevoerd waarbij cardiologische waarden als cholesterol en glucose onderzocht worden.

Hartonderzoek en Total Bodyscan?

De hartonderzoeken middels een cardiologie programma zijn standaard inbegrepen in de Royal en First Total Bodyscan van Privatescan. Voor een cardiologisch onderzoek, een Total Bodyscan of andere onderzoeken kun je terecht in een van onze locaties in Duitsland. Wanneer je meer informatie wenst, kun je contact opnemen met onze medewerkers, welke je graag te woord staan op 074 – 255 26 80.

Welke klachten kunnen onderzocht worden?

Wij kunnen voor jou met het cardiologie programma klachten aan en rond het hart onderzoeken.

  • Druk op de borst
  • Hartritmestoornissen
  • Zweetuitbraken
  • Uitvalsverschijnselen
  • Hartklachten onder belasting
  • Hartklachten in rust
  • Hoge bloeddruk
  • Hoog cholesterol

Privatescan geeft snel duidelijkheid

Heb je een of meerdere van bovengenoemde klachten? Maak je je wellicht zorgen over een hoge hartslag of de eventuele aanwezigheid van hartaandoeningen? Neem dan contact op met Privatescan. Onze medewerkers kunnen je voorzien van meer informatie en je vragen betreffende deze en andere onderzoeken beantwoorden.

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.