074 - 255 26 80 24/7 bereikbaar

Wat is een ECG?

Een ECG (elektrocardiogram) is een hartfilmpje dat laat zien hoe jouw hart functioneert. Deze kan zowel in rust als tijdens inspanning worden uitgevoerd (fietstest). Een ECG geeft elektrische signalen van het hart in een grafiek weer. Dit is een onderzoek dat doorgaans als eerste wordt uitgevoerd bij klachten of pijn in of rondom de borststreek ter uitsluiting van een cardiaal probleem (hartinfarct).

Hoe werkt een ECG?

Bij een elektrocardiogram worden elektroden op de borst geplakt, welke vervolgens de hartslag registreren. Hierdoor kan worden gesignaleerd of men last heeft van hartritmestoornissen, een vergroot hart of doorbloedingsstoornissen. Tevens kan hiermee gezien worden of er sprake is van een acuut hartinfarct, maar ook of iemand een hartinfarct heeft gehad en of het hart voldoende zuurstof krijgt. Het is een snel, gemakkelijk en pijnloos onderzoek.

Meer weten over een ECG onderzoek?

Heb jij behoefte aan persoonlijk advies, hulp nodig bij het kiezen van het juiste onderzoek of wil je graag een afspraak maken? Wij vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn voor een elektrocardiogram. Heb je liever direct contact? Bel dan: +31 (0)74 255 26 80 (bereikbaar 24/7)

ECG onderzoek bij Privatescan

Een rust ECG onderzoek moet worden uitgevoerd wanneer men zich niet inspant en bij voorkeur stilligt. Doordat men stilligt kan het echter voorkomen dat niet alle afwijkingen te zien zijn op het hartfilmpje (elektrocardiogram). Dit komt omdat het een momentopname is. Het kan dus voorkomen dat, wanneer een ECG in rust wordt uitgevoerd, er op dat moment niks aan de hand is met het hart. Daarom kan er ook gekozen worden om een elektrocardiogram te maken tijdens het leveren van inspanning. Sommige hartaandoeningen zijn namelijk alleen zichtbaar op het hartfilmpje tijdens een inspanningsmoment, zoals bijvoorbeeld fietsen. Bij Privatescan wordt een inspanning ECG ook uitgevoerd op een fiets, waarbij de arts je een bepaald programma laat fietsen. Hiermee weet de arts een zo goed en duidelijk mogelijk beeld van het hart te creëren. De uitslagen van de elektrocardiogram en de andere onderdelen van het cardiologieprogramma krijg je direct na afloop van de onderzoeken.

Privatescan geeft snel duidelijkheid

Privatescan is al meer dan 12 jaar gespecialiseerd in het maken van MRI scans. Daarbij maakt ze gebruik van de nieuwste generatie apparatuur, waaronder bijvoorbeeld een 3.0 tesla MRI van Siemens. Een afspraak voor een elektrocardiogram kan vaak al binnen 1 à 2 dagen plaatsvinden. Bij ons heb je namelijk geen verwijsbrief nodig van een huisarts. Tijdens dit proces heb je persoonlijk contact met een cardioloog, die je direct na afloop van het onderzoek de resultaten laat zien en toelicht. Op deze manier weet je bij ons dus direct waar je aan toe bent.

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.