074 - 255 26 80 24/7 bereikbaar

Een Total Body Scan: Voor mij een levensreddend cadeau

Onderzoek(en) van Anoniem: MRI Scan, Total bodyscan

Het komt vast niet heel vaak voor, maar ik wilde een keer een cadeau doen aan mijn ouders waar ze nog lang mee vooruit zouden kunnen. Ik ben aan het zoeken geweest naar een apart cadeau en vond zo de Body-scan. Dit leek mij de ideale kans om eens een algeheel preventief medisch onderzoek te laten doen. Mijn ouders zijn beide in de 60 en ik vond het wel eens tijd om te laten controleren of ze nog gezond zijn. Ze komen bijna nooit bij een arts, maar tegenwoordig hoor ik zo vaak dat het al te laat is als er klachten zijn ontstaan. Ik wilde dit graag voor zijn en heb daarvoor telefonisch een adviesgesprek bij Privatescan gehad.

In dit gesprek kwamen een paar dingen naar voren die erg interessant waren, ook voor mij. Ik ben zelf 30 jaar, dus vond het nog niet zo noodzakelijk. Maar omdat we toch al naar Duitsland rijden voor mijn ouders, heb ik ook maar direct voor mezelf een afspraak ingepland. Gezien mijn leeftijd werd geadviseerd om een Body-scan met MRI uit te laten voeren. Dit hield in dat ik geen cardiologieonderzoeken voor hart en longen kreeg. Dit was op mijn leeftijd nog niet zo nodig. Mijn ouders daarentegen konden dit wel gebruiken. Mijn vader rookt en heeft vaak last van koude ledematen, maar hij vond dit niet ernstig genoeg. Hij ging dus ook nooit naar een arts. Toen ik vertelde wat ik geregeld had, waren ze een beetje geschrokken. Ze wisten niet helemaal of het iets voor hen was. Maar nadat ze erover na hadden gedacht, zagen ze het nut er wel van in.

Voor mijn vader is een extra MRI Angiografie geboekt, zodat ook zijn bloedvaten gecontroleerd werden. De dag liep lekker door in de kliniek, er waren bijna geen wachttijden. We hadden wel ruim de tijd om te lunchen en ook om vragen te stellen. Dat was vooral erg fijn toen de arts aangaf dat hij een vernauwing had ontdekt in een bloedvat bij mijn vader. Dit bloedvat was bijna helemaal vernauwd, dus had zeker verdere aandacht nodig. Dit was wel het belangrijkste om te melden, bij mij en mijn moeder is gelukkig niks ernstigs ontdekt. Mijn vader is inmiddels al geopereerd en hierdoor is zijn leven zeker gered. We zijn al met al erg tevreden over de Body-scan onderzoek, de begeleiding en adviezen van Privatescan.

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.