51% van de Nederlanders overweegt Total Body Scan in Duitsland

Leiden – Uit onderzoek onder meer dan 500 Nederlanders blijkt dat 51% van de ondervraagden geïnteresseerd is in het uitvoeren van een Total Body Scan. Dit onderzoek is uitgevoerd door Ruigrok Netpal in opdracht van Life Sciences & Health (LSH).

Interesse in Total Body Scan

2% van de ondervraagde Nederlanders geeft aan bekend te zijn met de term life sciences & health en 15% weet waar de sector zich mee bezig houdt. Uit onderzoek blijkt dat 51% van de 521 ondervraagden interesse heeft in het uitvoeren van een Total Body Scan. Naast het uitvoeren van een Total Body Scan is er ook interesse in het kweken van organen (44%) en het voorspellen van ziekten (46%).

De interesse van de Nederlanders in de life sciences & health sector houdt niet op bij wat men nu al kent. Zo wil 59% van de ondervraagden meer weten over nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen. Toch is kennis alleen niet zaligmakend, een derde wil zich laten testen op vatbaarheid voor bepaalde erfelijke ziekten mits er iets met die diagnose gedaan kan worden. In het geval van een diagnose van een onbehandelbare ziekte wil slechts 17% van de ondervraagden dit laten testen.

Preventief medisch onderzoek

Op het gebied van het uitvoeren van ingrepen reageerden de ondervraagden op sommige onderwerpen terughoudend. Zo zou maar een kwart van de mensen overwegen bloed of weefsel af te laten nemen voor wetenschappelijk preventief medisch onderzoek. Om organen te kweken voor zichzelf of andere mensen zou bijna 29% van de mensen overwegen stamcellen te laten afnemen. Het percentage mensen dat bereid is om organen af te staan aan een familielid ligt met 40% iets hoger.

Over het onderzoek

In opdracht van LSH heeft marktonderzoekbureau Ruigrok Netpanel onderzoek verricht naar kennis, houding en gedrag van Nederlanders met betrekking tot life sciences & health. In totaal vulden 521 respondenten, in de leeftijd van 18 tot 65 jaar, de vragenlijst in.

Kijk voor het gehele artikel op de website van “Gezondheidsnet”.

Ander nieuws

Nieuws- of Privatescan in de media artikelen

Stuur ons je vraag

Heb je een persoonlijke vraag of wil je extra informatie?

Waarom een Total Body Scan?

i

Direct de uitslag

Onderzoeken worden binnen 1 dag(deel) uitgevoerd. Uitslagen ontvang je direct na afloop van je Bodyscan of MRI scan onderzoek.

Snel zonder verwijzing

Wachttijden kennen we niet. Binnen 1-2 werkdagen kan je onderzoek plaatsvinden. Met en zonder verwijzing van de arts.

Bepalend in preventie

In 12 jaar is Privatescan uitgegroeid tot één van de grootste aanbieders van de Total Bodyscan.

Klantwaardering 9,3

Privatescan wordt door klanten met een 9,3 beoordeeld. Een groot aantal laat zich elke 2-3 jaren preventief screenen.

Total Body Scan

Je voelt je fit. Maar hoe gezond ben je nu werkelijk? Waar komen die klachten vandaan? De Total Bodyscan geeft inzicht in jouw gezondheid.

MRI scans

MRI scan onderzoek kan de oorzaak van veel klachten nauwkeurig in beeld brengen. Met of zonder verwijzing van een arts kun jij bij ons terecht.

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.