Privatescan - Gezond vooruit kijken!
Informatie?
Bel ons
074 255 26 80
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar
Wilt u weten hoe uw gezondheid er voor staat?

Onderzoeksmethodes Total Bodyscan

Tijdens de Total Bodyscan onderzoeken wordt uw lichaam onderzocht met behulp van één of meer van de volgende onderzoeksmethodes:

MRI scan

MRI scan

De MRI scan kan oneffenheden, ontstekingen of tumoren in uw lichaam opsporen evenals eventuele vormveranderingen van hoofd- en halsslagaderen. Tijdens de Total Bodyscan worden de volgende MRI scans uitgevoerd: MRI scan hoofd en hersenen, MRI scan bloedvaten hoofd, MRI scan halsslagaderen, MRI scan bovenbuikorganen, MRI scan onderbuikorganen, overzicht MRI scan bekken, overzicht MRI scan rug. Optioneel kan de Total Bodyscan worden uitgebreid met een MRI bloedvatenonderzoek en/of gerichte rug scan.

 
CT scan

CT scan

Wanneer u 45 jaar of ouder bent of wanneer er medische aanleidingen zijn, is het mogelijk om in plaats van het cardiologiepakket een CT scan te ondergaan. De CT scan van het hart berekent de calciumscore in uw kransslagaderen maar geeft géén informatie over uw hartfunctie. Om een volledig beeld te krijgen van het risico op hart- en vaataandoeningen adviseren wij in dit geval alsnog het cardiologiepakket bij te boeken.

 
Endoscoop

Endoscopie

Met een Total Bodyscan programma kunnen wij natuurlijk de darmen, maag en slokdarm zien, maar dit geeft geen informatie over de binnenkant. Gezien deze tekortkoming in het Total Bodyscan Royal programma heeft Privatescan in het First Total Bodyscan programma standaard een maag- en darmonderzoek toegevoegd. Deze onderzoeken worden uitgevoerd onder lokale verdoving en een lichte roes, waardoor u minimale hinder ondervindt tijdens de onderzoeken.

 
ECG

ECG bij rust en inspanning

Tijdens het cardiologisch onderzoek wordt er een ECG bij rust en onder inspanning bij u afgenomen. Het ECG in rust verschaft de cardioloog informatie over hartritme, eventuele beschadigingen aan het hart of een eventuele verdikking van de hartspier. Bij het ECG onder inspanning dient u zich in te spannen op een speciale fiets. Tijdens het fietsen wordt gekeken naar veranderingen die kunnen duiden op een tijdelijk optredend zuurstoftekort van uw hart en wordt er gelet op hartritmestoornissen.

 
Longfunctietest

Longfunctietest

Naast het uitvoeren van een hartonderzoek wordt er tijdens het cardiologisch onderzoek ook gekeken naar uw longen. Bij de longfunctietest wordt met behulp van spirometrie het volume lucht bepaald dat u in zekere tijd kunt in- en uitademen. Uit de resultaten kan worden opgemaakt of de luchtwegen zijn vernauwd door een longaandoening. Spirometrie is uitermate geschikt voor een vroege screening van COPD en astma.

 
Echografie

Echografie

Met behulp van de Echografie wordt uw hart onderzocht op mogelijke gebreken in de beweging van de hartkleppen, de bloeddoorstroming, de grootte van de hartkamers en de wanddikte. Tijdens het onderzoek worden er elektroden op uw borst geplakt en brengt de cardioloog geleidende gel aan op uw hartstreek. De ontvangen golven worden vertaald naar beelden die op een scherm worden weergeven.

 
Laboratorium onderzoek

Laboratorium onderzoek

Middels een uitgebreid Laboratoriumonderzoek kunnen de functies gemeten worden van belangrijke organen zoals uw nieren, hart, schildklier, lever, alvleesklier etc. Deze functies kunnen niet door middel van een MRI scan of CT scan worden gemeten. Het is daarom voor de volledigheid van uw Total Body Scan onderzoek standaard inbegrepen in het First Total Body Scan onderzoek.

 

Meer informatie over de Total Bodyscan? Vult u dan onderstaand formulier in of neem telefonisch contact met ons op. Wij zijn te bereiken onder telefoonnummer 074 – 82 00 102

Bel Privatescan voor informatie of een afspraakBel voor info
074 255 26 80

Zo werkt de Body Scan

Hoe werkt de Total Body Scan?
 
1494 klanten hebben ons gewaardeerd met:
9.3/10
     
Mevr. Bromblik
10/10

"Kijken of alles in orde is"

     
Meer beoordelingen
Deze onafhankelijke beoordelingen zijn gecoördineerd door:

Bel mij terug

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u terug.