Verdriedubbelde kans op hersenbloeding ketting rokers

Hengelo – De kans dat een kettingroker (20 sigaretten per dag of meer) word getroffen door een hersenbloeding is bijna drie keer hoger vergeleken met niet rokers. Ook stevige ex-rokers lopen nog altijd bijna dubbel zoveel risico op een potentieel dodelijke hersenbloeding vergeleken met mensen die nooit hebben gerookt. Dit hebben Koreaanse wetenschappers uit onderzoek vastgesteld.

Wetenschappers van het Seoul National University Hospital onderzochten 426 hersenbloedingen over een tijdspanne van twee jaar. Elke patiënt werd vervolgens vergeleken met iemand van dezelfde leeftijd en hetzelfde geslacht die nog geen hersenbloeding had gehad.

Zware verslaving

verdubbelde-kans-hersenbloeding-rokers

Verdubbelde kans

Het onderzoek toonde een direct verband aan tussen roken en de kans op het krijgen van een hersenbloeding. De kans neemt toe naarmate de verslaving ernstiger is. De onderzoekers namen hierbij rekening met andere factoren zoals zoutconsumptie, (over)gewicht en diabetes in de familie en kwamen tot de slotsom het risico op het krijgen van een hersenbloeding onder rokers 2,84 keer meer is in tegenstelling tot niet-rokers.

Bloedvaten onderzoek

In de Total Bodyscan programma’s van Privatescan worden standaard onderzoeken verricht waarmee veranderingen, al dan niet als gevolg van roken, aan de bloedvaten kunnen worden vastgesteld. Middels echografisch onderzoek en MRI scan onderzoek kan de arts vormveranderingen aan bijvoorbeeld de slagaderen in de hals, de aorta en de vaten in de hersenen vaststellen. Mede hierdoor kan de arts die de Total bodyscan uitvoert een risico inschatting maken op het krijgen van een hersenbloeding in de komende 10 jaar.

Total Bodyscan

Bent u zelf roker of heeft u veel gerookt en maakt u zich zorgen over uw gezondheid en wilt u weten of er bij u reeds schade is ontstaan aan de bloedvaten? De onderzoek coördinatoren van Privatescan staan u graag te woord om al uw vragen te beantwoorden en samen met u het meest geschikte onderzoeksprogramma of Total Bodyscan te bepalen.

Ander nieuws

Nieuws- of Privatescan in de media artikelen

Stuur ons je vraag

Heb je een persoonlijke vraag of wil je extra informatie?

Waarom een Total Body Scan?

i

Direct de uitslag

Onderzoeken worden binnen 1 dag(deel) uitgevoerd. Uitslagen ontvang je direct na afloop van je Bodyscan of MRI scan onderzoek.

Snel zonder verwijzing

Wachttijden kennen we niet. Binnen 1-2 werkdagen kan je onderzoek plaatsvinden. Met en zonder verwijzing van de arts.

Bepalend in preventie

In 12 jaar is Privatescan uitgegroeid tot één van de grootste aanbieders van de Total Bodyscan.

Klantwaardering 9,3

Privatescan wordt door klanten met een 9,3 beoordeeld. Een groot aantal laat zich elke 2-3 jaren preventief screenen.

Total Body Scan

Je voelt je fit. Maar hoe gezond ben je nu werkelijk? Waar komen die klachten vandaan? De Total Bodyscan geeft inzicht in jouw gezondheid.

MRI scans

MRI scan onderzoek kan de oorzaak van veel klachten nauwkeurig in beeld brengen. Met of zonder verwijzing van een arts kun jij bij ons terecht.

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.