Privatescan - Gezond vooruit kijken!
Informatie?
Bel ons
074 255 26 80
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Verdriedubbelde kans op hersenbloeding ketting rokers

Hengelo – De kans dat een kettingroker (20 sigaretten per dag of meer) word getroffen door een hersenbloeding is bijna drie keer hoger vergeleken met niet rokers. Ook stevige ex-rokers lopen nog altijd bijna dubbel zoveel risico op een potentieel dodelijke hersenbloeding vergeleken met mensen niet nooit hebben gerookt. Dit hebben Koreaanse wetenschappers uit onderzoek vastgesteld.

Wetenschappers van het Seoul National University Hospital onderzochten 426 hersenbloedingen over een tijdspanne van twee jaar. Elke patiënt werd vervolgens vergeleken met iemand van dezelfde leeftijd en hetzelfde geslacht die nog geen hersenbloeding had gehad.

Zware verslaving

Verdriedubbelde kans op hersenbloeding kettingrokers

Het onderzoek toonde een direct verband aan tussen roken en de kans op het krijgen van een hersenbloeding. De kans neemt toe naarmate de verslaving ernstiger is. De onderzoekers namen hierbij rekening met andere factoren zoals zoutconsumptie, (over)gewicht en diabetes in de familie en kwamen tot de slotsom het risico op het krijgen van een hersenbloeding onder rokers 2,84 keer meer is in tegenstelling tot niet-rokers.

Bloedvaten onderzoek

In de Total Bodyscan programma’s van Privatescan worden standaard onderzoeken verricht waarmee veranderingen, al dan niet als gevolg van roken, aan de bloedvaten kunnen worden vastgesteld. Middels echografisch onderzoek en MRI scan onderzoek kan de arts vormveranderingen aan bijvoorbeeld de slagaderen in de hals, de aorta en de vaten in de hersenen vaststellen. Mede hierdoor kan de arts die de Total bodyscan uitvoert een risico inschatting maken op het krijgen van een hersenbloeding in de komende 10 jaar.

Total Bodyscan

Bent u zelf roker of heeft u veel gerookt en maakt u zich zorgen over uw gezondheid en wilt u weten of er bij u reeds schade is ontstaan aan de bloedvaten? De onderzoek coördinatoren van Privatescan staan u graag te woord om al uw vragen te beantwoorden en samen met u het meest geschikte onderzoeksprogramma of Total Bodyscan te bepalen.

1494 klanten hebben ons gewaardeerd met:
9.3/10
     
Dhr. M DE JONGE
10/10

"begeleiding door Carolien Cizek was perfect geen wachttijden en uitleg artsen was goed en werd gelijk vertaald in het nederlands. vanwege pijn onderrug bleek na uitleg dat mijn tussenwervelschijven de uitsteeksels hievan tegen de zenuw kwamen men vermoede een hernia in beginstadium. kreeg gelijk een dvd mee van ruggewerf. deze kliniek heeft uitstekend werk geleverd en ik kan het een ieder aanbevelen."

     
Meer beoordelingen
Deze onafhankelijke beoordelingen zijn gecoördineerd door:

Waarom Privatescan

  • Geen wachtlijsten / verwijsbrief
  • Alles op 1 dag. Direkt uitslag
  • Artsen met decennia lange ervaring
  • Voor en nabespreking arts
  • LAAGSTE PRIJSGARANTIE !
  • Klinieken direct over de grens
  • Waardering klanten 9,1