074 - 255 26 80 24/7 bereikbaar
corona-virus

Preventief onderzoek bij Privatescan nog steeds verantwoord ondanks coronavirus.

12 maart 2020: Het coronavirus houdt de gemoederen flink bezig onder de bevolking. Steeds meer besmettingen worden er gemeld. Vooral onder mensen die recentelijk in risicovolle gebieden verbleven. Desondanks gaat het openbare leven gewoon door. Maar wat als je een health check-up bij Privatescan in wil plannen? Loop je dan extra risico op besmetting door het coronavirus? Het antwoord hierop is nee. Vooralsnog is er geen reden om je daarover zorgen te maken. Ondanks het coronavirus kan jouw check-up nog steeds op een veilige manier plaatsvinden.

Check op symptomen en risicofactoren tijdens intake

Voordat een onderzoek bij Privatescan kan worden gepland, wordt er een uitgebreide telefonische anamnese afgenomen. Vragen met betrekking tot het risico op het coronavirus en ziektebeelden die kunnen duiden op corona, maken deel uit van deze anamnese. Vertoon jij symptomen of ben je recent in aanraking geweest met een coronapatiënt? Bijvoorbeeld doordat je in een risicovol gebied bent geweest? Dan wordt een onderzoek pas over enkele weken ingepland of zelfs niet ingepland.

Privéklinieken van Privatescan

De klinieken waar Privatescan mee samenwerkt zijn veelal privéklinieken, Hier worden geen patiënten met corona behandeld of onderzocht. In de privéklinieken zijn zorgvuldige voorzorgmaatregelen getroffen. Overal zijn dispensers beschikbaar waar personeel en cliënten hun handen kunnen desinfecteren. Toiletten worden meerdere keren per dag gereinigd. Lichamelijk contact wordt zoveel mogelijk vermeden. Bijvoorbeeld doordat in deze privéklinieken geen handen worden geschud en MRI personeel met beschermende kleding werkt. Na ieder onderzoek wordt de MRI-scan of CT scanner gedesinfecteerd en wisselt personeel haar handschoenen. De kans dat u hiermee in aanraking komt met het coronavirus is daardoor minimaal en mogelijk zelfs kleiner dan in uw eigen thuisomgeving.

Hygiëne en beschermende maatregelen onder personeel

In het geval personeel verkoudheidsverschijnselen of griepklachten vertoond, zal de medewerker uit voorzorg huis gestuurd worden en daar twee weken in quarantaine verblijven.  Indien nodig zal tevens een corona test worden afgenomen. Personeel is uitgebreid geïnstrueerd over de te nemen maatregelen en het herkennen van symptomen bij henzelf of bij anderen. Symposia, beurzen, cursussen of andere bijeenkomsten waar artsen en personeel normaal naar toe zouden zijn gegaan, worden uitgesteld, afgelast of niet bezocht.

Corona protocol voor cliënten van Privatescan

Cliënten met virus- en griepverschijnselen worden door Privatescan direct doorverwezen naar de huisarts en worden voorlopig niet in klinieken van Privatescan onderzocht. Ter plaatse wordt cliënten verzocht, gedurende het verblijf regelmatig de handen te wassen of desinfecteren. Cliënten van Privatescan ondergaan veelal een check-up voor de zekerheid of vanwege vage langdurige klachten. Niet voor acute gezondheidsklachten zoals bij een griep of het corona-virus. Bij de geringste verdenking op besmetting met het corona-virus in onze kliniek zal deze onmiddellijk tijdelijk sluiten. De kliniek wordt dan minutieus gereinigd en gedesinfecteerd en er zullen dan geen onderzoeken plaats vinden. Uiteraard volgt Privatescan daarbij de richtlijnen van het RIVM en Duitse autoriteiten.

Preventief onderzoek nog steeds verantwoord

Heb je binnenkort een check-up bij Privatescan op de planning staan? Dan is er dus geen reden om je meer zorgen te maken dan normaal. Naast dat het RIVM nog geen negatief advies heeft gegeven, zal de kliniek zelf ook monitoren of het verantwoord is om onderzoeken uit te voeren. Zodra het RIVM of de kliniek het zelf niet meer verantwoord acht, zullen er verdere maatregelen worden genomen.

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit nieuwsbericht? Wij beantwoorden ze graag. Je kunt ons bereiken via 074 255 2 680 of mailen naar info@privatescan.nl.

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.