Privatescan - Gezond vooruit kijken!
Informatie?
Bel ons
074 255 26 80
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Voor vrouwen is preventief hartonderzoek belangrijker dan voor mannen

De kans dat vrouwen overlijden na een acuut hartinfarct is groter dan bij mannen. Het gemiddelde sterftecijfer ligt in de eerste week na een infarct bij vrouwen 2 keer zo hoog als bij mannen. Tevens komt de hulpverlening bij vrouwen gemiddeld 17 minuten later op gang. Dit heeft de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) woensdag laten weten. De oorzaak is niet bekend, maar waarschijnlijk ligt het eraan dat zowel vrouwen als hulpverleners de signalen minder snel herkennen.

Preventief onderzoek naar functioneren hart

Hartaanval vrouw

Per jaar sterven er zo'n 7.500 mensen aan een acuut hartinfarct. Door middel van preventief medisch onderzoek kan worden gekeken of u risico loopt op een hartinfarct. Met behulp van de MRI scan van het hart, een ECG of echo wordt er gekeken naar de conditie van uw hart of naar eventuele vernauwing van de kransslagaders. Wanneer blijkt dat u een verhoogd risico loopt op een infarct kunnen er preventieve maatregelen worden genomen om het risico op een hartinfarct te verminderen. Het cardiologiepakket met daarin de ECG en echo van het hart maakt standaard deel uit van het Royal Total Body Scan pakket van Privatescan.

Een hartinfarct komt altijd als een donderslag bij heldere hemel. In 60% van de gevallen kregen de slachtoffers voorafgaand aan het hartinfarct geen signalen van het lichaam. Een hartinfarct wordt doorgaans veroorzaakt door een vaatvernauwing of vaatverkalking (arteriosclerose). Arteriosclerose is een proces wat zich in een tijdsbestek van jaren kan ontwikkelen en ten slotte tot uiting komt in de vorm van een hartinfarct. Vroegtijdig signaleren van deze arteriosclerose kan een hartinfarct voorkomen. Vanaf het 40e levensjaar is het voor zowel mannen als vrouwen aan te raden om een periodiek preventief medisch onderzoek uit te laten voeren naar hartfalen.
Privatescan beschikt over preventief medische onderzoeken die speciaal gericht zijn op hartfalen zoals een hartinfarct (Cardiologie pakket extra). Het cardiologie pakket is tevens een standaard onderdeel binnen alle Total Bodyscan programma’s van Privatescan. Wenst u meer informatie over deze onderzoeken neem dan contact op met één van de onderzoekscoördinatoren van Privatescan.

Zo werkt de Body Scan

Hoe werkt de Total Body Scan?
 
1494 klanten hebben ons gewaardeerd met:
9.3/10
     
Mevr. Bromblik
10/10

"Kijken of alles in orde is"

     
Meer beoordelingen
Deze onafhankelijke beoordelingen zijn gecoördineerd door:

Waarom Privatescan

  • Geen wachtlijsten / verwijsbrief
  • Alles op 1 dag. Direkt uitslag
  • Artsen met decennia lange ervaring
  • Voor en nabespreking arts
  • LAAGSTE PRIJSGARANTIE !
  • Klinieken direct over de grens
  • Waardering klanten 9,1