074 - 255 26 80 24/7 bereikbaar

Negeren van risicofactoren verhoogt gevaar op levensbedreigende ziekten en aandoeningen

De meeste mensen gaan onbezorgd door het leven. Pas als er iets onverwachts gebeurt met de gezondheid van familie, vrienden of collega’s gaat preventieve medische zorg onder hen pas leven. Veel factoren uit ons dagelijkse leven zijn van invloed op de gezondheidsrisico’s van alledag, vooral naarmate men ouder word.

Moderne leefgewoonten als belangrijke oorzaak

Dankzij speciale preventieve medische onderzoeken kunnen veel welvaartsziekten en ernstige aandoeningen worden opgespoord, nog voordat ze leiden tot ernstige klachten zoals een acuut hartinfarct. Hierdoor kan men op tijd ingrijpen, nog voordat de ziekte of aandoening tot ernstige klachten leidt. Bijvoorbeeld door de leefstijl drastisch te veranderen of doordat therapie en behandeling in een vroeger stadium kan worden begonnen. Stress, te weinig beweging, roken, ongezonde voeding en een ongezonde leefstijl zijn risico verhogende factoren voor de gezondheid. Een hartinfarct of een herseninfarct komt doorgaans als een donderslag bij heldere hemel, zonder dat er waarschuwingssignalen aan vooraf zijn gegaan. Een verhoogde bloeddruk, te hoog cholesterolgehalte, overgewicht en diabetes veroorzaakt door onze moderne en ongezonde leefgewoonten, worden vaak onderschat of niet serieus genomen.

Het risico minimaliseren

Een gezonde leefstijl is dan ook van grote invloed op het minimaliseren van uw risicoprofiel. Toch is dit niet altijd genoeg, ook erfelijke belasting is van grote invloed op het eventueel ontwikkelen van een ziekte of ernstige aandoening. Preventief medisch onderzoek is in dergelijke gevallen een manier om uw risico te minimaliseren. Dankzij een periodieke Total Body Scan, ook wel APK van het lichaam genaamd, krijgt u de mogelijkheid om veel ziekten in een begin stadium te ontdekken. Hierdoor kunt u tijdig en vaak eenvoudig ingrijpen en zodoende bijvoorbeeld een hartinfarct voorblijven.

gezondheid leefstijlfactoren Wat kunt u zelf doen om zo gezond mogelijk te blijven?

  • Eet en drink gezond en afwisselend
  • Drink alcohol met mate en rook niet
  • Beweeg of sport minimaal 15 minuten per dag
  • Probeer overmatig stress te vermijden, rust voldoende en op tijd
  • Check jaarlijks uw bloedwaarden. Bijvoorbeeld PSA (prostaat) bij man vanaf 40 jaar
  • Vanaf 45 jaar minimaal 1 X per 3 jaren een Total Body Scan

Zo verlaagt u de kans op het krijgen van een ernstige aandoening of ziekte aanzienlijk. Privatescan, Gezond vooruit kijken!

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.