Negeren van risicofactoren verhoogt gevaar op levensbedreigende ziekten en aandoeningen

De meeste mensen gaan onbezorgd door het leven. Pas als er iets onverwachts gebeurt met de gezondheid van familie, vrienden of collega’s gaat preventieve medische zorg onder hen pas leven. Veel factoren uit ons dagelijkse leven zijn van invloed op de gezondheidsrisico’s van alledag, vooral naarmate men ouder word.

Moderne leefgewoonten als belangrijke oorzaak

Dankzij speciale preventieve medische onderzoeken kunnen veel welvaartziekten en ernstige aandoeningen worden opgespoord, nog voordat ze leiden tot ernstige klachten zoals een acuut hartinfarct. Hierdoor kan men op tijd ingrijpen, nog voordat de ziekte of aandoening tot ernstige klachten leidt. Bijvoorbeeld door de leefstijl drastisch te veranderen of doordat therapie en behandeling in een vroeger stadium kan worden begonnen. Stress, te weinig beweging, roken, ongezonde voeding en een ongezonde leefstijl zijn risico verhogende factoren voor de gezondheid. Een hartinfarct of een herseninfarct komt doorgaans als een donderslag bij heldere hemel, zonder dat er waarschuwingssignalen aan vooraf zijn gegaan. Een verhoogde bloeddruk, te hoog cholesterolgehalte, overgewicht en diabetes veroorzaakt door onze moderne en ongezonde leefgewoonten, worden vaak onderschat of niet serieus genomen.

Het risico minimaliseren

Een gezonde leefstijl is dan ook van grote invloed op het minimaliseren van uw risicoprofiel. Toch is dit niet altijd genoeg, ook erfelijke belasting is van grote invloed op het eventueel ontwikkelen van een ziekte of ernstige aandoening. Preventief medisch onderzoek is in dergelijke gevallen een manier om uw risico te minimaliseren. Dankzij een periodieke Total Body Scan, ook wel APK van het lichaam genaamd, krijgt u de mogelijkheid om veel ziekten in een begin stadium te ontdekken. Hierdoor kunt u tijdig en vaak eenvoudig ingrijpen en zodoende bijvoorbeeld een hartinfarct voorblijven.

Wat kunt u zelf doen om zo gezond mogelijk te blijven?

  • Eet en drink gezond en afwisselend
  • Drink alcohol met mate en rook niet
  • Beweeg of sport minimaal 15 minuten per dag
  • Probeer overmatig stress te vermijden, rust voldoende en op tijd
  • Check jaarlijks uw bloedwaarden. Bijvoorbeeld PSA (prostaat) bij man vanaf 40 jaar
  • Vanaf 45 jaar minimaal 1 X per 3 jaren een Total Body Scan
Zo verlaagt u de kans op het krijgen van een ernstige aandoening of ziekte aanzienlijk. Privatescan, Gezond vooruit kijken!

Ander nieuws

Nieuws- of Privatescan in de media artikelen

Stuur ons je vraag

Heb je een persoonlijke vraag of wil je extra informatie?

Waarom een Total Body Scan?

i

Direct de uitslag

Onderzoeken worden binnen 1 dag(deel) uitgevoerd. Uitslagen ontvang je direct na afloop van je Bodyscan of MRI scan onderzoek.

Snel zonder verwijzing

Wachttijden kennen we niet. Binnen 1-2 werkdagen kan je onderzoek plaatsvinden. Met en zonder verwijzing van de arts.

Bepalend in preventie

In 12 jaar is Privatescan uitgegroeid tot één van de grootste aanbieders van de Total Bodyscan.

Klantwaardering 9,3

Privatescan wordt door klanten met een 9,3 beoordeeld. Een groot aantal laat zich elke 2-3 jaren preventief screenen.

Total Body Scan

Je voelt je fit. Maar hoe gezond ben je nu werkelijk? Waar komen die klachten vandaan? De Total Bodyscan geeft inzicht in jouw gezondheid.

MRI scans

MRI scan onderzoek kan de oorzaak van veel klachten nauwkeurig in beeld brengen. Met of zonder verwijzing van een arts kun jij bij ons terecht.

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.