Privatescan - Gezond vooruit kijken!
Informatie?
Bel ons
074 255 26 80
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

51% van de Nederlanders overweegt Total Body Scan in Duitsland

Leiden – Uit onderzoek onder meer dan 500 Nederlanders blijkt dat 51% van de ondervraagden geïnteresseerd is in het uitvoeren van een Total Body Scan. Dit onderzoek is uitgevoerd door Ruigrok Netpal in opdracht van Life Sciences & Health (LSH).

Interesse in Total Body Scan

51% Nederlanders overweegt Total Body Scan

32% van de ondervraagde Nederlanders geeft aan bekend te zijn met de term life sciences & health en 15% weet waar de sector zich mee bezig houdt. Uit onderzoek blijkt dat 51% van de 521 ondervraagden interesse heeft in het uitvoeren van een Total Body Scan. Naast het uitvoeren van een Total Body Scan is er ook interesse in het kweken van organen (44%) en het voorspellen van ziekten (46%)

De interesse van de Nederlanders in de life sciences & health sector houdt niet op bij wat men nu al kent. Zo wil 59% van de ondervraagden meer weten over nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen. Toch is kennis alleen niet zaligmakend, een derde wil zich laten testen op vatbaarheid voor bepaalde erfelijke ziekten mits er iets met die diagnose gedaan kan worden. In het geval van een diagnose van een onbehandelbare ziekte wil slechts 17% van de ondervraagden dit laten testen.

Preventief medisch onderzoek

Op het gebied van het uitvoeren van ingrepen reageerden de ondervraagden op sommige onderwerpen terughoudend. Zo zou maar een kwart van de mensen overwegen bloed of weefsel af te laten nemen voor wetenschappelijk preventief medisch onderzoek. Om organen te kweken voor zichzelf of andere mensen zou bijna 29% van de mensen overwegen stamcellen te laten afnemen. Het percentage mensen dat bereid is om organen af te staan aan een familielid ligt met 40% iets hoger.

Over het onderzoek

In opdracht van LSH heeft marktonderzoekbureau Ruigrok Netpanel onderzoek verricht naar kennis, houding en gedrag van Nederlanders met betrekking tot life sciences & health. In totaal vulden 521 respondenten, in de leeftijd van 18 tot 65 jaar, de vragenlijst in.
Kijk voor het gehele artikel op: http://www.gezondheidsnet.nl/diagnostiek/half-nederland-overweegt-total-body-scan

Zo werkt de Body Scan

Hoe werkt de Total Body Scan?
 
1494 klanten hebben ons gewaardeerd met:
9.3/10
     
Mevr. v. Duinen
8/10

"Goed begeleid in Düsseldorf"

    
Meer beoordelingen
Deze onafhankelijke beoordelingen zijn gecoördineerd door:

Waarom Privatescan

  • Geen wachtlijsten / verwijsbrief
  • Alles op 1 dag. Direkt uitslag
  • Artsen met decennia lange ervaring
  • Voor en nabespreking arts
  • LAAGSTE PRIJSGARANTIE !
  • Klinieken direct over de grens
  • Waardering klanten 9,1