Nederland scoort hoog op slokdarmkanker (Gastroscopie)

Nederland staat derde op de ranglijst van Europese landen waar slokdarmkanker veel voorkomt. Dat heeft het Wereld Kanker Onderzoek Fonds donderdag (1-12-2011) bekendgemaakt.

Slokdarmkanker: de risicofactoren

gastroscopie

Gastroscopie

Mensen die roken, regelmatig alcohol drinken en/of overgewicht hebben lopen een verhoogde kans op slokdarmkanker (klik hier voor kennisbank artikel). Het is bekend dat Nederland veel rokers telt in vergelijking met andere landen in Europa. Ook stijgt het aantal mensen met overgewicht. Volgens een woordvoerder van het fonds staat Nederland niet bovenaan qua alcoholgebruik, maar wordt er wel gedronken. „En dat is dan een risicofactor voor slokdarmkanker”, zegt hij. In Nederland stijgt vooral de vorm van slokdarmkanker die veroorzaakt wordt door overgewicht. Het Verenigd Koninkrijk en Ierland staan bovenaan aan de ranglijst van landen waar slokdarmkanker veel voorkomt. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is een stichting die zich richt op het voorkomen van kanker.

Slokdarmkanker: het gastroscopie onderzoek

Slokdarmkanker is een zeer ernstige ziekte. Steeds meer Nederlanders krijgen de diagnose te horen. Sinds 11.090 is het aantal patiënten verdubbeld tot 1900 per jaar; 1400 van hen zijn man. Vijf jaar na de diagnose is nog 7,8 procent van de mannen in leven. Bij de vrouwen ligt dat percentage op 10,2. De ziekte is zo gevaarlijk omdat mensen pas in een laat stadium klachten krijgen. Dan kunnen artsen er vaak weinig meer aan doen. Privatescan voert al jaren preventief medisch onderzoek naar slokdarmkanker uit. Met behulp van een gastroscopie worden de binnenwand van de slokdarm, maag en het eerste deel van de twaalfvingerige darm bekeken. Tijdens de gastroscopie zal de arts een monster nemen en dit onderzoeken op slokdarmkanker. In 2011 heeft Privatescan een verdubbeling waargenomen van het aantal uitgevoerde gastroscopie onderzoeken naar slokdarmkanker en maagkanker ten opzichte van 2010. Bron: Telegraaf

Ander nieuws

Nieuws- of Privatescan in de media artikelen

Stuur ons je vraag

Heb je een persoonlijke vraag of wil je extra informatie?

Waarom een Total Body Scan?

i

Direct de uitslag

Onderzoeken worden binnen 1 dag(deel) uitgevoerd. Uitslagen ontvang je direct na afloop van je Bodyscan of MRI scan onderzoek.

Snel zonder verwijzing

Wachttijden kennen we niet. Binnen 1-2 werkdagen kan je onderzoek plaatsvinden. Met en zonder verwijzing van de arts.

Bepalend in preventie

In 12 jaar is Privatescan uitgegroeid tot één van de grootste aanbieders van de Total Bodyscan.

Klantwaardering 9,3

Privatescan wordt door klanten met een 9,3 beoordeeld. Een groot aantal laat zich elke 2-3 jaren preventief screenen.

Total Body Scan

Je voelt je fit. Maar hoe gezond ben je nu werkelijk? Waar komen die klachten vandaan? De Total Bodyscan geeft inzicht in jouw gezondheid.

MRI scans

MRI scan onderzoek kan de oorzaak van veel klachten nauwkeurig in beeld brengen. Met of zonder verwijzing van een arts kun jij bij ons terecht.

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.