Privatescan - Gezond vooruit kijken!
Informatie?
Bel ons
074 255 26 80
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Nederland scoort hoog op slokdarmkanker (Gastroscopie)

Nederland staat derde op de ranglijst van Europese landen waar slokdarmkanker veel voorkomt. Dat heeft het Wereld Kanker Onderzoek Fonds donderdag (1-12-2011) bekendgemaakt.

Gastroscopie

Slokdarmkanker: de risicofactoren

Mensen die roken, regelmatig alcohol drinken en/of overgewicht hebben lopen een verhoogde kans op slokdarmkanker. Het is bekend dat Nederland veel rokers telt in vergelijking met andere landen in Europa. Ook stijgt het aantal mensen met overgewicht. Volgens een woordvoerder van het fonds staat Nederland niet bovenaan qua alcoholgebruik, maar wordt er wel gedronken. „En dat is dan een risicofactor voor slokdarmkanker”, zegt hij.

In Nederland stijgt vooral de vorm van slokdarmkanker die veroorzaakt wordt door overgewicht. Het Verenigd Koninkrijk en Ierland staan bovenaan aan de ranglijst van landen waar slokdarmkanker veel voorkomt. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is een stichting die zich richt op het voorkomen van kanker.

Slokdarmkanker: het gastroscopie onderzoek

Slokdarmkanker is een zeer ernstige ziekte. Steeds meer Nederlanders krijgen de diagnose te horen. Sinds 11.090 is het aantal patiënten verdubbeld tot 1900 per jaar; 1400 van hen zijn man. Vijf jaar na de diagnose is nog 7,8 procent van de mannen in leven. Bij de vrouwen ligt dat percentage op 10,2. De ziekte is zo gevaarlijk omdat mensen pas in een laat stadium klachten krijgen. Dan kunnen artsen er vaak weinig meer aan doen.

Privatescan voert al jaren preventief medisch onderzoek naar slokdarmkanker uit. Met behulp van een gastroscopie worden de binnenwand van de slokdarm, maag en het eerste deel van de twaalfvingerige darm bekeken. Tijdens de gastroscopie zal de arts een monster nemen en dit onderzoeken op slokdarmkanker. In 2011 heeft Privatescan een verdubbeling waargenomen van het aantal uitgevoerde gastroscopie onderzoeken naar slokdarmkanker en maagkanker ten opzichte van 2010.

Bron: Telegraaf

Zo werkt de Body Scan

Hoe werkt de Total Body Scan?
 
1494 klanten hebben ons gewaardeerd met:
9.3/10
     
Dhr. M DE JONGE
10/10

"begeleiding door Carolien Cizek was perfect geen wachttijden en uitleg artsen was goed en werd gelijk vertaald in het nederlands. vanwege pijn onderrug bleek na uitleg dat mijn tussenwervelschijven de uitsteeksels hievan tegen de zenuw kwamen men vermoede een hernia in beginstadium. kreeg gelijk een dvd mee van ruggewerf. deze kliniek heeft uitstekend werk geleverd en ik kan het een ieder aanbevelen."

     
Meer beoordelingen
Deze onafhankelijke beoordelingen zijn gecoördineerd door:

Waarom Privatescan

  • Geen wachtlijsten / verwijsbrief
  • Alles op 1 dag. Direkt uitslag
  • Artsen met decennia lange ervaring
  • Voor en nabespreking arts
  • LAAGSTE PRIJSGARANTIE !
  • Klinieken direct over de grens
  • Waardering klanten 9,1