Privatescan - Gezond vooruit kijken!
Informatie?
Bel ons
074 255 26 80
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

HartstichtingHartnood hoog bij vrouwen

De Hartstichting gaat met voorrang wetenschappelijk onderzoek stimuleren naar hart- en vaatproblemen bij vrouwen.

De hartnood onder vrouwen is hoog in Nederland, stelt de organisatie: „Naar schatting meer dan een half miljoen vrouwen leeft hier met een hart- of vaatziekte, vaak zonder het zelf te weten.” Dat leidt elke dag tot 57 sterfgevallen en circa 440 (vaak totaal onvoorziene) ziekenhuisopnamen.

Want hartaandoeningen bij vrouwen worden volgens de Hartstichting nog altijd ernstig miskend, ook al ligt het sterftecijfer met jaarlijks 26.000 zelfs iets hoger dan onder mannen. „Klachten als vermoeidheid of hartkloppingen worden niet alleen door vrouwen zelf, maar ook door hun (huis)artsen toegeschreven aan onder meer overgangsklachten, stress of burn-out.”

Vandaag start de Hartstichting daartoe een landelijke campagne. Doel is af te rekenen met tal van ingesleten misverstanden rond vrouwelijke voortekenen van naderend hartfalen en geld in te zamelen voor gericht wetenschappelijk onderzoek.

Floris Italianer, directeur van de Hartstichting: „Tot nu lag in het wetenschappelijk onderzoek dikwijls de focus op de man met een hartziekte. Dat willen we corrigeren.”

Inzicht

„Onze campagne moet leiden tot meer inzicht in vage klachten en voortekenen bij vrouwen, maar ook het beter in kaart brengen van hun erfelijke aanleg en het ontwikkelen van nieuwe tests waarmee patiënten en artsen sneller en eerder hart- en vaatziekten kunnen vaststellen of uitsluiten. Een ding is duidelijk: het eerder herkennen van hart- en vaatproblemen redt zonder twijfel het leven van vele vrouwen.”

Signalen dat er iets mis is met hun hart zijn bij vrouwen vaak anders of althans vager dan bij mannen, stelt woordvoerster Frederique Hermie. „Vrouwen en mannen verschillen ook in dit opzicht duidelijk van elkaar. Wanneer een vrouw getroffen is door een hartinfarct blijkt achteraf vaak dat zowel de vrouw zelf, haar omgeving als ook haar dokter niet wist dat de klachten voortekenen waren van iets ernstigs.”

De Nederlandse bevolking bestond vorig jaar uit 3,2 miljoen vrouwen van boven 50 jaar (de leeftijd waarop voor veel vrouwen de overgang begint). De kosten voor vrouwen met een hartziekte worden thans begroot op circa 4,5 miljard euro.

Bron: De Telegraaf, 31 augustus 2015 Lees meer over hartonderzoeken bij Privatescan

Zo werkt de Body Scan

Hoe werkt de Total Body Scan?
 
1494 klanten hebben ons gewaardeerd met:
9.3/10
     
Dhr. Tahmasian
8/10

"Alles goed"

    
Meer beoordelingen
Deze onafhankelijke beoordelingen zijn gecoördineerd door:

Waarom Privatescan

  • Geen wachtlijsten / verwijsbrief
  • Alles op 1 dag. Direkt uitslag
  • Artsen met decennia lange ervaring
  • Voor en nabespreking arts
  • LAAGSTE PRIJSGARANTIE !
  • Klinieken direct over de grens
  • Waardering klanten 9,1