Privatescan - Gezond vooruit kijken!
Informatie?
Bel ons
074 255 26 80
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Hartinfarct ouder voorspelt sterk verhoogd risico kinderen

Kinderen van ouders die voor hun zeventigste een hartinfarct krijgen, lopen verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Ineke van Dis promoveerde vorige week op het voorspellen van het risico op hart- en vaatziekten. Ruim tienduizend mensen tussen de 40 en 65 deden tussen 1993 en 1997 mee aan het onderzoek. Zij gaven onder andere bloed af, vertelden over hun levensstijl en medische familiegeschiedenis. Van Dis bekeek hoeveel van hen in de tien daarop volgende jaren in het ziekenhuis belandden of overleden door hart- en vaatziekten.

Kinderen van ouders met hartinfarct zijn pechvogels

Hartaanval ouder

Van de proefpersonen zonder een familiegeschiedenis van een hartinfarct bleken 7,8 procent last te krijgen van hart- en vaatziekten. Bij proefpersonen met een getroffen vader of moeder liep dit getal op tot respectievelijk 9,8 en 10,7 procent. De pechvogels met twee getroffen of gestorven ouders hadden een kans van 12,0 procent. Verder gold: hoe jonger ouders een hartinfarct kregen hoe groter het ziekterisico voor de kinderen.

Ineke van Dis is onderzoekster bij de afdeling Humane voeding van Wageningen UR (University & Research centre) en RIVM. Het onderzoek werd mede in opdracht van de hartstichting uitgevoerd.

Risico analyse op krijgen hartinfarct standaard in Total Body Scan

Privatescan biedt in al haar Total Body Scan programma's standaard een uitgebreid preventief medisch onderzoek aan naar hart- en vaatziekten zoals een hartinfarct. Door middel van een uitgebreide gezondheid vragenlijst (anamnese), een ECG bij rust en belasting en een echocardiogram van uw hart kan de cardioloog de conditie van uw hart- en bloedvaten bepalen en dus een goede inschatting van uw risico op het krijgen van een beroerte of een hartinfarct bepalen.

CT scan calciumscore optioneel in Total Body Scan

In bepaalde gevallen kan vanaf de leeftijd vanaf 45 jaar en mits er een medische aanleiding voor bestaat ook worden gekozen voor een aanvullende CT scan van het hart, de calciumscore. Hiermee kan de cardioloog zien of er zich in uw kransslagaderen al kalk bevind. Kalk is in veel gevallen verantwoordelijk voor een hartinfarct doordat de kransslagaderen vernauwen. Arteriosclerose genaamd

Wilt u meer weten over het uitgebreide cardiologische onderzoek, het cardiologie pakket extra, neem dan contact op met een van de onderzoek coördinatoren van Privatescan. Of stel uw vraag door middels van het informatie aanvraagformulier

Bron: http://www.hartstichting.nl/actueel/nieuwsoverzicht/hartinfarct_ouder_voorspelt_risico_kinderen

Zo werkt de Body Scan

Hoe werkt de Total Body Scan?
 
1494 klanten hebben ons gewaardeerd met:
9.3/10
     
Dhr. Tahmasian
8/10

"Alles goed"

    
Meer beoordelingen
Deze onafhankelijke beoordelingen zijn gecoördineerd door:

Waarom Privatescan

  • Geen wachtlijsten / verwijsbrief
  • Alles op 1 dag. Direkt uitslag
  • Artsen met decennia lange ervaring
  • Voor en nabespreking arts
  • LAAGSTE PRIJSGARANTIE !
  • Klinieken direct over de grens
  • Waardering klanten 9,1