Privatescan - Gezond vooruit kijken!
Informatie?
Bel ons
074 255 26 80
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

PET-CT scan

De PET-CT scan kan worden gebruikt voor het ontdekken van tumoren en uitzaaiingen en om te bepalen of een behandeling aanslaat. In de PET-CT scan zijn de technieken van de CT scan en PET scan samengevoegd, waardoor er nog nauwkeuriger beelden kunnen worden gemaakt. Bij Privatescan kunt u al snel terecht voor het uitvoeren van een PET-CT scan.

De PET-CT scan is uitermate geschikt bij de diagnose en behandeling van kanker

PET-CT scan

Tot voor kort werden er voor kankerpatiënten afzonderlijk een PET scan en een CT scan uitgevoerd om een snelle en nauwkeurige diagnose te stellen. Hierdoor werd de kans op genezing groter en konden in sommige gevallen zinloze operaties worden voorkomen. De PET-CT scan combineert de technieken van beide apparaten, waardoor de beelden nog nauwkeuriger worden en de diagnose en behandeling beter en effectiever worden. De kliniek van Privatescan beschikt als één van de weinige klinieken over een gecombineerd PET-CT scan apparaat.

Met de PET-CT scan worden onder andere scans gemaakt voor de start, halverwege en aan het eind van chemotherapie om te kijken of deze aanslaat. De scan levert heel betrouwbare informatie op die kan voorkomen dat iemand te veel of te weinig kuren krijgt. Tevens kan de PET-CT scan worden uitgevoerd bij een onderzoek naar uitzaaiingen. Als blijkt dat een patiënt meer uitzaaiingen heeft dan gedacht, kan de arts kiezen voor chemotherapie en blijft de patiënt een zware en zinloze operatie bespaard.

Wanneer een PET-CT scan

In onderstaande gevallen kan het nuttig zijn om een PET-CT scan uit te laten voeren:

  • Als lokalisatie van een tumor of uitzaaiingen met CT of MRI niet lukt
  • Om te bepalen in welk stadium de ziekte verkeert
  • Om te bepalen wat het effect van therapie op de ziekte is geweest
  • Om het gebied te bepalen dat behandeld moet worden
  • Om beschadiging van gezond weefsel tijdens een behandeling te voorkomen
 

Informatie aanvragen of afspraak maken

Wilt u weten of een PET-CT scan een geschikt onderzoek is voor u? Bent u benieuwd hoe het onderzoek in zijn werk gaat? Of heeft u andere vragen over de PET-CT scan? De medewerkers van Privatescan helpen u graag met het beantwoorden van uw vragen of het inplannen van een afspraak. Privatescan is telefonisch bereikbaar onder het telefoonnummer 074 – 255 26 80 of via het contactformulier op onze website.

Winteractie Total Body Scans 2018
 

Waarom Privatescan?

 

Zo werkt de
Total Body Scan

Hoe werkt de Total Body Scan?

Bel Privatescan voor informatie of een afspraakBel voor info
074 255 26 80

1494 klanten hebben ons gewaardeerd met:
9.3/10
     
Mevr. Bromblik
10/10

"Kijken of alles in orde is"

     
Meer beoordelingen
Deze onafhankelijke beoordelingen zijn gecoördineerd door:

Bel mij terug

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u terug.