Privatescan - Gezond vooruit kijken!
Informatie?
Bel ons
074 255 26 80
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Stress MRI scan hart

Met de stress MRI scan van het hart kunnen vernauwingen aan de kransslagaderen goed worden opgespoord. Heeft u last van een drukkend of zwaar gevoel op de borst of een stekende pijn in de armen? Met de stress MRI scan van het hart kan snel worden gekeken waar uw klachten vandaan komen. Bij Privatescan kunt u al binnen twee dagen terecht voor een stress MRI scan van het hart.

Risico op hartinfarct onderzocht met stress MRI scan hart

MRI scan hart

Het hart is de motor van ons lichaam die via de bloedvaten het bloed naar alle organen en spieren in het lichaam pompt. Om het bloed goed door een bloedvat te laten stromen is de binnenkant van een bloedvat normaal gesproken glad. Door bijvoorbeeld roken en een hoge bloeddruk kunnen er kleine beschadigingen ontstaan aan het bloedvat.

Wanneer het lichaam deze beschadigingen probeert te herstellen klonteren er bloedplaatjes samen op de beschadigde plaats. Op de brijachtige massa die vervolgens ontstaat kan zich ook kalk afzetten waardoor de kransslagaders steeds nauwer worden. Hierdoor neemt de aanvoer van zuurstofrijk bloed af waardoor het hart niet meer goed kan functioneren. Dit kan tot gevolg hebben dat u een drukkend, zwaar gevoel op de borst voelt.
Met de stress MRI scan van het hart kunnen vernauwingen aan de kransslagaderen goed worden opgespoord. Hierdoor kunnen er tijdig maatregelen worden getroffen tegen een hartinfarct of hartstilstand.

Wanneer een stress MRI scan van het hart

Er kunnen verschillende aanleidingen zijn om een stress MRI scan van het hart uit te laten voeren. Aanleidingen voor het onderzoek kunnen zijn:

 • Hartklachten
 • Vermoeidheid
 • Pijn op de borst
 • Stekende pijn in de armen
 • Kortademigheid
 

Waarop wordt u onderzocht met de MRI scan

Tijdens de stress MRI scan van het hart worden de volgende punten onderzocht:

 • Hartspier en kamers
 • Kransslagaders
 • Hartkleppen
 • Hartfunctie onderzoek
 • Adervernauwing
 • Ontstekingen
 • Oude hartinfarcten

Hoe werkt de stress MRI scan van het hart

Op de onderzoeksdag wordt u in de kliniek ontvangen door één van onze begeleiders. Deze brengen u vervolgens naar de onderzoeksruimte waar u twee infusen aangelegd krijgt. Via het ene infuus wordt contrastmiddel toegediend en via het andere wordt een middel toegediend waardoor de vaten verbreden en het hart meer wordt belast. Vervolgens worden er plakkertjes op uw borst aangebracht. Deze plakkertjes zijn aangesloten op het ECG apparaat waarop gezien kan worden of het hart afwijkingen vertoont tijdens de MRI scan.
Na afloop van het onderzoek worden de gemaakte beelden met u besproken door de behandelend arts. Door deze snelle en betrouwbare diagnose kan er snel begonnen worden met de eventuele behandeling van uw hartproblemen.

Stress MRI scan hart en Total Body Scan

De stress MRI scan van het hart is niet standaard opgenomen in de verschillende Total Body Scan pakketten. Bij de Body Scan pakketten wordt wel een hartonderzoek uitgevoerd met behulp van een ECG en een echo. Wilt u het hart toch uitgebreider onderzocht hebben? Dan raden wij aan om naast de Total Body Scan ook een stress MRI scan van het hart uit te laten voeren.

 

Informatie aanvragen of afspraak maken

Wilt u weten waar uw klachten vandaan komen? Wilt u weten waarop u allemaal wordt onderzocht tijdens de stress MRI scan van hart? Of heeft u andere vragen? Onze onderzoekscoördinatoren helpen u graag met het beantwoorden van uw vragen en het inplannen van een afspraak. Wij zijn telefonisch bereikbaar via het nummer 074 – 255 26 80

Winteractie Total Body Scans 2018
 

Waarom Privatescan?

 

Zo werkt de
Total Body Scan

Hoe werkt de Total Body Scan?

Bel Privatescan voor informatie of een afspraakBel voor info
074 255 26 80

1494 klanten hebben ons gewaardeerd met:
9.3/10
     
Mevr. Fränkel
8/10

"Snel en vakkundige onderzoeken"

    
Meer beoordelingen
Deze onafhankelijke beoordelingen zijn gecoördineerd door:

Bel mij terug

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u terug.