Privatescan - Gezond vooruit kijken!
Informatie?
Bel ons
074 255 26 80
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

MRI scan van de wervelkolom (Nek, Borst en Lendenwervel)

Iedereen kent ze – rugklachten. Het aantal bezoeken aan de dokter neemt gestaag toe en dat draagt er toe bij, dat er meerdere vormen van therapie bestaan. Om toch een adequate en op u afgestemde therapie te vinden, is een exacte diagnose onontbeerlijk. Een MRI scan van de wervelkolom biedt een dergelijke exacte onderzoekstechniek.

Waarom met MRI?

MRI scan rug

Een MRI scan is uitermate geschikt om de hele rug (wervelkolom) of ieder deel (nek, borst, onderrug) in beeld te brengen. Afhankelijk van de klachten kunnen de nek- borst- en lendenwervels vanuit elke richting en positie in beeld gebracht worden. Zo verkrijgt de radioloog een nauwkeurig en exact beeld voor het stellen van een diagnose. Andere minder vaak voorkomende oorzaken als tumoren en ontstekingen kunnen met behulp van een contrastmiddel eveneens zeer goed opgespoord worden.

De MRI-scan technologie is momenteel de beste niet-invasieve methode (zonder ingrijpen in het lichaam) voor het vaststellen van nek- en rugproblemen zoals een hernia, stenose en slijtage aan de tussenwervelschijven.

MRI scan nek

MRI scan van de nek

Lees meer over een gerichte MRI scan van de nek >>

 
MRI scan borstwervelkolom

MRI scan van de borst

Lees meer over een gerichte MRI scan van de borst >>

 
MRI scan onderrug

MRI scan van de onderrug

Lees meer over een gerichte MRI scan van de onderrug >>

 
MRI scan rug

Hernia van rug of nek

Leesmeer over nekhernia, rughernia >>

 

Wanneer een scan van de rug

Er kunnen verschillende aanleidingen zijn om een MRI scan van de rug uit te laten voeren. Aanleidingen voor het onderzoek kunnen zijn:

 • Rugpijn
 • Uitstralende pijn
 • Pijn onder belasting
 • Pijn in handen of vingers
 • Tinteling in ledematen of lies
 • Gevoelloosheid in benen
 

Waarop wordt u onderzocht?

Tijdens de MRI scan van de rug worden de volgende punten onderzocht:

 • Stenose
 • Hernia
 • Slijtage
 • Vergroeiingen
 • Fracturen
 • Tumoren of uitzaaiingen in het ruggenmerg
 • Verschuiving van de tussenwervelschijven
 • Wervelinstabiliteit
 • Beschadigingen van het ruggenmerg en zenuwen

Hoe werkt de MRI scan van de rug

De MRI scan van de rug is de beste methode om aandoeningen aan de wervelkolom aan te tonen. Met behulp van de MRI scan kan de rug optimaal worden beoordeeld en kunnen aandoeningen die rugpijn veroorzaken nauwkeurig worden vastgesteld. Bij Privatescan kunt u al binnen één werkdag en zonder verwijsbrief terecht voor een MRI onderzoek.

Op de onderzoeksdag wordt u in de kliniek ontvangen door één van onze begeleiders. Zij begeleiden u vervolgens naar de ruimte waar uw onderzoek plaats zal vinden. Het onderzoeken van de rug neemt ca. 20 minuten in beslag. Na afloop van het onderzoek heeft u een persoonlijk gesprek met de behandelend arts waarin de uitslagen met u worden besproken. Door de snelle en nauwkeurige diagnose kan er indien nodig snel worden begonnen met de juiste behandeling van uw rugklachten.

CT scan minder geschikt

Diagnoses met betrekking tot de zachte weefsels (zoals dat van de tussenwervelschijven) en eventuele vernauwingen van het wervelkanaal zijn met een CT scan veel moeilijker vast te stellen. Daarvoor is een MRI scan veel geschikter vanwege het gebruik van een hoge contrastresolutie en een uitstekende weergave van kleine anatomische structuren. Daardoor wordt veel informatie verkregen over de weefselconditie en het soort weefsel, waardoor ook minimale vernauwingen van het wervelkanaal zichtbaar zijn en er dus een nauwkeurige diagnose gesteld kan worden.

 

Therapie voor de wervelkolom

Patiënten met klachten aan de wervelkolom bieden wij een speciale therapie. Deze zogenaamde “CT-gestuurde“ therapie behandelt de klachten met medicatie en maakt in veel gevallen een operatie overbodig. Bij ernstige kwalen kan er direct na het onderzoek met deze therapie gestart worden en de pijn al ter plekke verminderd worden.

Rugscan standaard niet in Total Body Scan

De gedetailleerde MRI scan van de rug is niet standaard opgenomen in de Total Body Scan pakketten van Privatescan. Wel wordt er in het First en Royal pakket een overzichtsscan van de wervelkolom gemaakt, waarmee de rug niet optimaal kan worden beoordeeld. Wanneer u rugklachten heeft, raden wij aan om een gerichte MRI scan van de rug te laten maken. De MRI scan rug kan als aanvullend onderzoek op de Total Body Scan worden ingeboekt.

 

Afspraak maken of informatie aanvragen

Wilt u weten wat de oorzaken zijn van uw rugklachten? Bent u benieuwd waar de onderzoeken uitgevoerd worden? Of heeft u andere vragen over de onderzoeken van Privatescan? De onderzoekscoördinatoren van Privatescan helpen u graag met het beantwoorden van uw vragen of het inplannen van een afspraak. Wij zijn telefonisch bereikbaar onder het nummer 074 – 255 26 80

Winteractie Total Body Scans 2018
 

Waarom Privatescan?

 

Zo werkt de
Total Body Scan

Hoe werkt de Total Body Scan?

Bel Privatescan voor informatie of een afspraakBel voor info
074 255 26 80

1494 klanten hebben ons gewaardeerd met:
9.3/10
     
Dhr. M DE JONGE
9/10

"begeleiding door Carolien Cizek was perfect hoefde nergens te wachten de Duitse artsen niets op aan te merken er was een tolk aanwezig indien je het niet begreep je tekst en uitleg te geven. voor 100 tevreden en ik zou het een ieder aanbevelen."

     
Meer beoordelingen
Deze onafhankelijke beoordelingen zijn gecoördineerd door:

Bel mij terug

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u terug.