Privatescan - Gezond vooruit kijken!
Informatie?
Bel ons
074 255 26 80
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

MRI scan prostaat

Met de MRI scan van de prostaat kan er in een vroegtijdig stadium veel informatie over prostaatkanker worden ingewonnen. Zo kunnen de grootte van een tumor, de positie en mogelijke aantasting van lymfeklieren en bot met de MRI scan worden vastgesteld. Bij Privatescan kunt u al binnen twee dagen terecht voor een MRI scan.

MRI scan van de prostaat ziet tumoren van slechts paar millimeter groot

MRI scan prostaat

De eerste symptomen van prostaatkanker kunnen een hoge PSA-waarde maar ook stoornissen bij het urineren zijn. Wanneer prostaatkanker vroegtijdig wordt herkend kan het met succes worden behandeld. Met de MRI scan wordt het prostaatweefsel zichtbaar gemaakt. Hierbij kunnen er tumoren worden gezien die slechts een paar millimeter groot zijn.

Wanneer er verdacht celweefsel wordt aangetroffen tijdens de MRI scan moet er een biopsie worden genomen. Deze prostaatbiopsie vindt plaats onder beeldcontrole van de MRI scan en geschiedt dus niet via de darm. Met de MRI gestuurde prostaatbiopsie wordt er slechts uit één steekkanaal een weefselproef uit het verdachte gebied weggenomen.

Wanneer een MRI scan van de prostaat

Er kunnen verschillende aanleidingen zijn om een MRI scan van de prostaat uit te laten voeren. Aanleidingen voor het onderzoek kunnen zijn:

  • Verhoogde PSA-waarde
  • Pijn in de onderbuik
  • Problemen bij het urineren
  • Vaak urineren
  • Pijn bij het zitten
 

Waarop wordt u onderzocht met de MRI scan

Tijdens de MRI scan van de prostaat worden de volgende punten onderzocht:

  • Prostaatvergroting
  • Prostaatontsteking
  • Prostaatkanker

Hoe werkt de MRI scan van de prostaat

Bij aankomst in de kliniek wordt u ontvangen door één van de medewerkers van Privatescan. Deze begeleiden u vervolgens naar de onderzoeksruimte waar u een infuus aangelegd krijgt. Na het aanleggen van het infuus kunt u plaats nemen onder de MRI scan. In zo’n 40 minuten worden uw prostaat en omliggende organen onderzocht op de aanwezigheid van tumoren en ontstekingen. Na afloop van de onderzoeken heeft u een persoonlijk gesprek met de behandelend arts waarin de onderzoeksresultaten worden besproken. Door deze snelle diagnose kan er snel begonnen worden met een eventuele behandeling van uw prostaatproblemen.

MRI scan prostaat en Total Body Scan

De gedetailleerde MRI scan van de prostaat is niet standaard opgenomen in de Total Body Scan pakketten van Privatescan. In het Royal Bodyscan en First Total Body Scan pakket wordt er een overzichtsscan van de onderbuik organen gemaakt. Op deze scan wordt de prostaat wel waargenomen maar kan niet gedetailleerd worden beoordeeld. Bij een verhoogde PSA-waarde of klachten aan de prostaat adviseren wij dan ook om een gerichte MRI scan prostaat uit te laten voeren.

 

Informatie aanvragen of afspraak maken

Heeft u klachten die kunnen duiden op prostaatkanker? Bent u benieuwd hoe het onderzoek naar de prostaat precies in zijn werk gaat? Of heeft u andere vragen over het onderzoek? De onderzoekscoördinatoren van Privatescan helpen u graag met het beantwoorden van uw vragen of het inplannen van een onderzoek. Wij zijn telefonisch bereikbaar onder het nummer 074 – 255 26 80

Winteractie Total Body Scans 2018
 

Waarom Privatescan?

 

Zo werkt de
Total Body Scan

Hoe werkt de Total Body Scan?

Bel Privatescan voor informatie of een afspraakBel voor info
074 255 26 80

1494 klanten hebben ons gewaardeerd met:
9.3/10
     
Dhr. Tahmasian
8/10

"Alles goed"

    
Meer beoordelingen
Deze onafhankelijke beoordelingen zijn gecoördineerd door:

Bel mij terug

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u terug.