Privatescan - Gezond vooruit kijken!
Informatie?
Bel ons
074 255 26 80
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

MRI scan onderrug

Met de MRI scan van de onderrug worden er beelden gemaakt van uw lendenwervelkolom. Met de MRI scan kan de lendenwervelkolom vanuit elke positie worden afgebeeld, waardoor aandoeningen die tot pijn leiden goed kunnen worden vastgesteld. Bij Privatescan kunt u al binnen twee dagen terecht voor een MRI scan van de onderrug.

MRI scan van de onderrug uitermate geschikt voor ontdekken aandoeningen

MRI scan onderrug

Ieder mens krijgt in zijn leven last van verouderingsverschijnselen zoals slijtage. In welke mate dit voorkomt is grotendeels bepaald door erfelijkheid en aanleg. Slijtage begint vaak met het uitdrogen van de tussenwervelschijf, waardoor deze minder elastisch wordt en volume verliest. Hierdoor gaat de tussenwervelschijf uitpuilen waardoor de ruimte in het wervelkanaal afneemt. Het wervelkanaal kan hierdoor ernstig vernauwd raken waardoor stenose ontstaat.

De MRI scan onderrug is uitermate geschikt voor patiënten met een uitpuilende tussenwervelschijf, omdat de MRI scan een overlappingsvrije weergave van de tussenwervelschijven kan maken. Hierdoor kan de vaak voorkomende aandoening als de samendrukking van de zenuwwortel optimaal worden beoordeeld. Ook minder vaak voorkomende aandoeningen als een hernia of tumoren kunnen met een MRI scan met contrastvloeistof worden beoordeeld.

Wanneer een MRI scan van de onderrug

Er kunnen verschillende aanleidingen zijn om een MRI scan van de onderrug uit te laten voeren. Aanleidingen voor het onderzoek kunnen zijn:

  • Uitstralende pijn
  • Pijn onder belasting
  • Tinteling in ledematen of lies
  • Gevoelloosheid in benen
  • Rugpijn
 

Waarop wordt u onderzocht met de MRI scan

Tijdens de MRI scan van de onderrug worden de volgende punten onderzocht:

  • Stenose
  • Hernia
  • Slijtage
  • Vergroeiingen

Hoe werkt de MRI scan van de onderrug

Bij onze kliniek wordt u op dag van het onderzoek ontvangen door een van onze begeleiders. De begeleider brengt u naar de ruimte waar u de onderzoeken zult ondergaan, hier kunt u plaats nemen op de onderzoekstafel van de MRI scan. Het onderzoek duurt circa 20 minuten en scant zorgvuldig de betreffende wervels. Na afloop van het onderzoek heeft u een persoonlijk gesprek met de radioloog waarin de resultaten van het onderzoek worden besproken.
Door deze snelle bespreking en diagnose is het mogelijk om direct te kunnen beginnen met de behandeling die nodig is om uw onderrug klachten te verhelpen.

MRI scan onderrug en Total Body Scan

In het First en Royal Total Body Scan pakket van Privatescan is een overzichtsscan van de onderrug standaard opgenomen. Dit overzicht geeft een globaal beeld van de conditie van uw lendenwervels.

Heeft u specifieke klachten aan de onderrug? Dan raden wij u aan om een gerichte MRI scan van de onderrug uit te laten voeren. Deze is niet standaard opgenomen in de Total Body Scan pakketten, maar kan als extra onderzoek bijgeboekt worden.

 

Afspraak maken of informatie aanvragen

Wilt u weten waar de pijn in uw onderrug door veroorzaakt wordt? Bent u benieuwd welke delen van uw rug worden onderzocht tijdens de MRI scan van de onderrug? Of heeft u andere vragen over de onderzoeken?

Bij Privatescan staan de onderzoekscoördinatoren klaar om een antwoord te geven op uw vraag of om een afspraak in te plannen. De medewerkers van Privatescan zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 074 – 255 26 80

Winteractie Total Body Scans 2018
 

Waarom Privatescan?

 

Zo werkt de
Total Body Scan

Hoe werkt de Total Body Scan?

Bel Privatescan voor informatie of een afspraakBel voor info
074 255 26 80

1494 klanten hebben ons gewaardeerd met:
9.3/10
     
Mevr. Bromblik
10/10

"Kijken of alles in orde is"

     
Meer beoordelingen
Deze onafhankelijke beoordelingen zijn gecoördineerd door:

Bel mij terug

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u terug.