Privatescan - Gezond vooruit kijken!
Informatie?
Bel ons
074 255 26 80
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

MRI scan knie

Met de MRI scan van de knie kunnen o.a. pezen, kapselstructuren, kraakbeen, bot en vochtophopingen duidelijk in beeld worden gebracht. Heeft u knieklachten zoals slotklachten, vocht in de knie of andere klachten die uw bewegen beperken? De MRI scan van de knie kan u helpen om de oorzaak van uw klachten te achterhalen. Bij Privatescan kunt u al binnen twee dagen terecht voor een MRI scan van de knie.

MRI scan van de knie geeft goed beeld van uw knieklachten

MRI scan knie

De knie is een gewricht dat vooral bij intensieve sport, inspanning of overgewicht flink belast wordt. Klachten aan de knie zijn vervelend en kunnen diverse oorzaken hebben. De meeste knieklachten worden veroorzaakt door beschadiging van het gewrichtskapsel, de nabijgelegen pezen of het kraakbeen.

Om een goed beeld te krijgen van de oorzaak van uw knieklachten is het raadzaam om een MRI scan van de knie uit te laten voeren. Met de MRI scan van de knie kunnen pezen, kapselstructuren, gewrichtsschijven, spieraanhechtingen, kraakbeen, bot en vochtophopingen duidelijk in beeld worden gebracht waardoor de oorzaak van klachten kan worden achterhaald. Bovendien kan een MRI scan van de knie irritaties aan structuren blootleggen en bij vochtophopingen een bijmenging van bloed herkennen.

Wanneer een MRI scan van de knie

Er kunnen verschillende aanleidingen zijn om een MRI scan van de knie uit te laten voeren. Aanleidingen voor het onderzoek kunnen zijn:

 • Knieklachten
 • Slotklachten
 • Vocht in de knie
 • Zwellingen
 • Bewegingsbeperkingen
 

Waarop wordt u onderzocht met de MRI scan

Tijdens de MRI scan van de knie worden de volgende punten onderzocht:

 • Letsel kniebanden, kruisbanden of laterale banden
 • Scheur in meniscus in gebied van kniegewricht
 • Botbreuken
 • Beoordeling kleine beschadigingen van het kraakbeen
 • Gewrichtssplinters
 • Reumatische aandoeningen
 • Tumoren of ontstekingen
 • Veranderingen aan kraakbeen
 • Gewrichtsontstekingen

Hoe werkt de MRI scan van de knie

Op de onderzoeksdag wordt u in de kliniek ontvangen door één van de medewerkers van Privatescan. Vervolgens krijgt u uitleg over het onderzoek en wordt u naar de onderzoeksruimte gebracht. In de onderzoeksruimte neemt u plaats onder de MRI scanner waarna het onderzoek zal beginnen. De MRI scan van de knie neemt zo’n 30 minuten in beslag. Na afloop van het onderzoek worden de gemaakte beelden met u besproken door de radioloog. Door deze snelle en nauwkeurige diagnose kan er snel begonnen worden met een eventuele behandeling van de knie.

MRI scan knie met Total Body Scan

De MRI scan van de knie is niet standaard opgenomen in de Total Body Scan pakketten van Privatescan. Hebt u naast knieklachten ook klachten aan andere lichaamsdelen? Of bent u gewoon benieuwd hoe het met uw lichaam gesteld is? Bij Privatescan kunt u naast een gerichte scan ook kiezen voor een Total Body Scan. Kijk in het overzicht voor prijzen en meer informatie over de verschillende pakketten.

 

Informatie aanvragen of afspraak maken

Bent u benieuwd hoe het onderzoek van de knie in zijn werk gaat? Wilt u weten wat de exacte kosten zijn van het onderzoek? Of heeft u andere vragen? De medewerkers van Privatescan staan klaar om uw vragen te beantwoorden of om een afspraak in te plannen. Wij zijn telefonisch bereikbaar onder telefoonnummer 074 – 255 26 80 of via het contactformulier op deze website.

Winteractie Total Body Scans 2018
 

Waarom Privatescan?

 

Zo werkt de
Total Body Scan

Hoe werkt de Total Body Scan?

Bel Privatescan voor informatie of een afspraakBel voor info
074 255 26 80

1494 klanten hebben ons gewaardeerd met:
9.3/10
     
Mevr. Bromblik
10/10

"Kijken of alles in orde is"

     
Meer beoordelingen
Deze onafhankelijke beoordelingen zijn gecoördineerd door:

Bel mij terug

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u terug.