Privatescan - Gezond vooruit kijken!
Informatie?
Bel ons
074 255 26 80
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

MRI scan halsslagaders

De MRI scan van de halsslagaders kan vernauwingen herkennen waardoor tijdig maatregelen kunnen worden getroffen tegen een TIA of beroerte. Met behulp van de MRI scan halsslagaders krijgt u duidelijkheid over de conditie van uw aders. Bij Privatescan kunt u al binnen twee dagen terecht voor een MRI onderzoek.

MRI scan halsslagaders speurt vernauwingen vroegtijdig op

MRI scan halsslagaders

Halsslagaders zijn de slagaders die voor in de hals liggen en het bloed naar de hersenen toe transporteren. Wanneer er een kleine beschadiging optreedt aan de gladde binnenwand van het bloedvat probeert het lichaam als gevolg daarvan de beschadiging te herstellen. Hierbij klonteren bloedplaatjes samen op de beschadigde plaats en wordt er kalk afgezet die verhardt. Als gevolg van dat laatste kan er uiteindelijk een vaatvernauwing ontstaan.

Door de vernauwing van de halsslagader stroomt er te weinig bloed door het vat naar de hersenen. Ook kan het gebeuren dat er een stukje losschiet wat wordt meegevoerd naar de hersenen. Wanneer deze zogeheten embolie in de kleinere hersenvaten terechtkomt, kan het deze afsluiten. Wanneer er geen of te weinig bloed in de hersencellen binnen een bepaald gebied terechtkomt, kunnen deze afsterven en kan er een beroerte ontstaan. Met de MRI scan van de halsslagaders kunnen vernauwingen vroegtijdig worden herkend en kunnen er, wanneer nodig, maatregelen worden getroffen.

Wanneer een MRI scan van de halsslagaders

Er kunnen verschillende aanleidingen zijn om een MRI scan van de halsslagaders uit te laten voeren. Aanleidingen voor het onderzoek kunnen zijn:

 • Hoofdpijn
 • Duizeligheid
 • Stoornissen aan bewegingsapparaat
 • Stoornissen aan motoriek of spraak
 • Verlammingsverschijnselen
 • Oorsuizen
 

Waarop wordt u onderzocht met de MRI scan

Tijdens de MRI scan van de halsslagaders worden de volgende punten onderzocht:

 • Verstopping van de halsslagaders
 • Vernauwingen
 • Aneurysma
 • Risico op herseninfarct
 • Risico op hersenbloeding
 • Aderverkalking
 • Risico op TIA

Hoe werkt de MRI scan van de halsslagaders

In onze klinieken in Duitsland wordt u ontvangen door één van onze medewerkers. Deze begeleiden u naar de onderzoeksruimte waar u een infuus aangelegd krijgt voor het contrastmiddel. Na het toedienen van het contrastmiddel kunt u plaats nemen onder de MRI scan. In ongeveer 30 minuten worden de halsslagaders gescand en zorgvuldig onderzocht. Na afloop van het onderzoek worden de resultaten met u besproken door de behandelend arts.

MRI scan halsslagaders in Total Body Scan

De MRI scan halsslagaders is standaard opgenomen in het Royal Bodyscan en First Total Body Scan pakket van Privatescan. Wanneer u naast de halsslagaders ook de rest van uw lichaam preventief wilt laten checken, wordt het aangeraden om te kiezen voor een Total Body Scan pakket. Kijk voor prijzen van de Total Body Scan in het overzicht.

 

Afspraak maken of meer informatie

Wilt u graag weten waar uw klachten vandaan komen? Wilt u weten of uw halsslagaders nog in een goede conditie verkeren? Of heeft u vragen over het onderzoek?
Onze medewerkers staan klaar om uw vragen te beantwoorden of om een afspraak met u in te plannen. Wij zijn telefonisch te bereiken via het nummer 074 – 255 26 80

Winteractie Total Body Scans 2018
 

Waarom Privatescan?

 

Zo werkt de
Total Body Scan

Hoe werkt de Total Body Scan?

Bel Privatescan voor informatie of een afspraakBel voor info
074 255 26 80

1494 klanten hebben ons gewaardeerd met:
9.3/10
     
Mevr. Bromblik
10/10

"Kijken of alles in orde is"

     
Meer beoordelingen
Deze onafhankelijke beoordelingen zijn gecoördineerd door:

Bel mij terug

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u terug.