Privatescan - Gezond vooruit kijken!
Informatie?
Bel ons
074 255 26 80
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

MRI scan borstwervelkolom

De MRI scan van de borstwervelkolom is de beste methode om vaak voorkomende aandoeningen aan de borstwervelkolom aan te tonen. Zo kan een vaak voorkomende aandoening als een samendrukking van de zenuwwortel optimaal worden beoordeeld met de MRI scan. Bij Privatescan kunt u al binnen twee dagen terecht voor een MRI scan van de borstwervelkolom.

MRI scan van de borstwervelkolom kan wervelkolom op ieder niveau afbeelden

MRI scan borstwervelkolom

Klachten aan de borstwervelkolom kunnen uw dagelijks leven flink beïnvloeden. Aandoeningen als een uitpuilende tussenwervelschijf, een hernia of tumoren kunnen last geven en uw bewegingsvrijheid beperken. Maar hoe weet u nou of u lijdt aan één van deze aandoeningen? Met de MRI scan van de borstwervelkolom kunnen de aandoeningen snel en nauwkeurig worden opgespoord.

De MRI scan is prima geschikt om de borstwervelkolom af te beelden. Zo kan de MRI scan de borstwervelkolom vanuit iedere richting en op ieder niveau optimaal afbeelden. Vanwege het feit dat de MRI scan een overlappingsvrije weergave kan maken van de tussenwervelschijven, is het vooral voor patiënten met een uitpuilende tussenwervelschijf een zeer geschikte onderzoeksmethode. Hierdoor kunnen vaak voorkomende aandoeningen zoals een samendrukking van de zenuwwortel optimaal worden beoordeeld. Minder vaak voorkomende aandoeningen zoals een hernia of tumoren kunnen worden opgespoord met behulp van een MRI scan van de borstwervelkolom met contrastmiddel.

Wanneer MRI scan van de borstwervelkolom

Er kunnen verschillende aanleidingen zijn om een MRI scan van de borstwervelkolom uit te laten voeren. Aanleidingen voor het onderzoek kunnen zijn:

  • Uitstralende pijn
  • Pijn onder belasting
  • Rugpijn
  • Uitstraling naar de vingers bij het naar voren strekken van de arm
  • Hartkloppingen
  • Maagklachten
 

Waarop wordt u onderzocht met de MRI scan

Tijdens de MRI scan van de borstwervelkolom worden de volgende punten onderzocht:

  • Stenose
  • Hernia
  • Slijtage
  • Vergroeiingen

Hoe werkt een MRI scan van de borstwervelkolom

Op de onderzoeksdag wordt u in onze kliniek ontvangen door de medewerkers van Privatescan. Deze begeleiden u vervolgens naar de onderzoeksruimte waar u plaats kunt nemen onder de MRI scan. Het onderzoek zelf neemt zo’n 20 minuten in beslag. In deze tijd worden de betreffende wervels gescand en grondig onderzocht op verschillende aandoeningen.
Na afloop van het onderzoek worden de onderzoeksresultaten met u besproken door de behandelend arts. Door deze snelle en nauwkeurige diagnose is het mogelijk om snel te beginnen met de juiste behandeling voor uw borstproblemen.

MRI scan borst als aanvulling Total Body Scan

In onze Total Bodyscan pakketten is een overzichtsscan van de wervelkolom opgenomen. Met deze scan wordt een snel overzicht gemaakt van de gehele wervelkolom. Wanneer u specifieke klachten heeft aan de borst adviseren wij om een gedetailleerde MRI scan van de wervelkolom uit te laten voeren.
De gerichte MRI scan is als aanvullend onderzoek bij te boeken bij de Total Body Scan.

 

Informatie aanvragen of een afspraak maken?

Wilt u graag weten waardoor uw klachten worden veroorzaakt? Wilt u weten wat er precies onderzocht wordt met de MRI scan van de borstwervelkolom? Of wilt u graag een afspraak inplannen?

Onze onderzoekscoördinatoren helpen u graag met het beantwoorden van uw vragen of het inplannen van een afspraak. Onze medewerkers zijn bereikbaar via 074 - 255 2680

Winteractie Total Body Scans 2018
 

Waarom Privatescan?

 

Zo werkt de
Total Body Scan

Hoe werkt de Total Body Scan?

Bel Privatescan voor informatie of een afspraakBel voor info
074 255 26 80

1494 klanten hebben ons gewaardeerd met:
9.3/10
     
Mevr. de Schipper
10/10

"Professionele artsen"

     
Meer beoordelingen
Deze onafhankelijke beoordelingen zijn gecoördineerd door:

Bel mij terug

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u terug.