Privatescan - Gezond vooruit kijken!
Informatie?
Bel ons
074 255 26 80
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

MRI scan borsten

De MRI scan van de borsten is de meest trefzekere methode om borstkanker te ontdekken. In tegenstelling tot de traditionele mammografie is de MRI mammografie geheel vrij van röntgenstralen en ook volledig pijnloos. Bij Privatescan kunt al binnen twee dagen terecht voor een MRI scan van de borsten.

MRI scan van de borsten trefzeker in herkennen borstkanker

MRI scan borsten

Borstkanker is met 25% de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Dit betekent dat één op de 8 à 10 vrouwen tussen het 30e en 60e levensjaar getroffen wordt door borstkanker. Om kwaadaardige tumoren in een vroegtijdig stadium te kunnen herkennen is een adequate onderzoeksmethode nodig. De MRI scan van de borsten is zo’n onderzoeksmethode.

De MRI scan mammografie heeft een zeer hoge trefzekerheid in de diagnose van tumoren in een vroeg stadium. De MRI scan van de borsten is geschikt voor iedere vrouw maar is in het bijzonder geschikt voor vrouwen vanaf het 30e levensjaar. Dit kunnen vrouwen zijn die waarde hechten aan preventief onderzoek van het lichaam of vrouwen die familiair belast zijn. Wanneer er al borstkanker bekend is kan de MRI scan dienen om verdere tumoren uit te sluiten of als vervolgcontrole tijdens chemotherapie.

Wanneer een MRI scan van de borsten

Er kunnen verschillende aanleidingen zijn om een MRI scan van de borsten uit te laten voeren. Aanleidingen voor het onderzoek kunnen zijn:

  • Knobbeltje
  • Gevoeligheid of pijn in de borsten
 

Waarop wordt u onderzocht met de MRI scan

Tijdens de MRI scan van de borsten worden de volgende punten onderzocht:

  • Borsten en lymfeklieren
  • Aanwezigheid van tumoren
  • Aanwezigheid van cysten
  • Aanwezigheid van ontstekingen

Hoe werkt de MRI scan van de borsten

Na aankomst in onze kliniek wordt u ontvangen door één van de begeleiders. De begeleider brengt u vervolgens naar de onderzoeksruimte waar u een infuus krijgt aangelegd. Vervolgens kunt u plaats nemen op de onderzoekstafel waarmee u in de MRI scanner gaat. Het onderzoek van de borsten neemt 30 minuten in beslag. Na afloop van het onderzoek heeft u een persoonlijk gesprek met de behandelend arts waarin de resultaten van het onderzoek worden besproken. Door de snelle en nauwkeurige diagnose is het mogelijk om snel te beginnen met een eventuele behandeling van uw borstproblemen.

MRI scan borsten naast de Total Body Scan

De MRI scan van de borsten is niet standaard opgenomen in de Total Body Scan pakketten van Privatescan. Wilt u naast uw borsten ook de rest van uw lichaam medisch laten onderzoeken? Dan raden wij u aan de MRI scan van de borsten als aanvullend onderzoek bij te boeken naast een Total Body Scan pakket.

 

Informatie aanvragen of een afspraak maken?

Wilt u graag weten of er zich tumoren in uw borsten bevinden? Wilt u graag weten hoe de MRI mammografie precies in zijn werk gaat? Of wilt u graag een afspraak inplannen?

Onze onderzoekscoördinatoren helpen u graag met het beantwoorden van uw vragen of het inplannen van een afspraak. Onze medewerkers zijn te bereiken via 074 - 255 2680

Winteractie Total Body Scans 2018
 

Waarom Privatescan?

 

Zo werkt de
Total Body Scan

Hoe werkt de Total Body Scan?

Bel Privatescan voor informatie of een afspraakBel voor info
074 255 26 80

1494 klanten hebben ons gewaardeerd met:
9.3/10
     
Mevr. de Schipper
10/10

"Professionele artsen"

     
Meer beoordelingen
Deze onafhankelijke beoordelingen zijn gecoördineerd door:

Bel mij terug

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u terug.