Privatescan - Gezond vooruit kijken!
Informatie?
Bel ons
074 255 26 80
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

CT scan longen

Met de CT scan van de longen kan longkanker vroegtijdig worden opgespoord. Door de moderne techniek bij deze onderzoeksmethode kunnen zelfs de kleinste veranderingen van het longweefsel worden waargenomen. Bij Privatescan kunt u al binnen twee dagen terecht voor een CT scan van de longen.

CT scan van longen voor vroegtijdig ontdekken longkanker

CT scan longen

Jaarlijks overlijden er ruim 10.000 mensen aan longkanker en krijgen 9000 nieuwe mensen de diagnose longkanker. Wanneer u last heeft van symptomen die op longkanker kunnen wijzen en zich hierover zorgen maakt, wacht dan niet met het uitvoeren van een onderzoek. In vele gevallen is er niets ernstigs aan de hand, maar in het geval er wel een tumor wordt ontdekt kunt u er maar beter snel bij zijn. Hoe eerder longkanker immers wordt ontdekt, des te beter zijn uw genezingskansen.

Met de CT scan van de longen kunnen zelfs de kleinste veranderingen aan het longweefsel al worden gezien en gediagnosticeerd. Het onderzoeken van de longen met de CT scan is dan ook uitermate geschikt voor screening en preventie van longkanker en chronische longaandoeningen. Wanneer longkanker in een vroeg stadium wordt ontdekt is de kans op herstel vele malen groter. Bij Privatescan worden alle CT scans uitgevoerd middels het “low-dose protocol”, waardoor tijdens het onderzoek een minimale stralingsdosis vrijkomt.

Wanneer een CT scan van de longen

Er kunnen verschillende aanleidingen zijn om een CT scan van de longen te ondergaan. Klachten die aanleiding kunnen zijn om een CT scan uit te laten voeren zijn:

 • Rokershoest
 • Piepende ademhaling
 • Slijm of bloed ophoesten
 • Kortademigheid bij inspanning
 • Laag uithoudingsvermogen
 • Meer slijmvorming
 • Heesheid zonder keelpijn
 

Wat wordt onderzocht met CT scan longen

Tijdens de CT scan van de longen wordt u onderzocht op de volgende aandoeningen:

 • Ontstekingen
 • Littekenweefsel
 • Tumoren
 • Longemfyseem
 • Longembolie

CT scan longen en Total Body Scan

De CT scan van de longen is niet standaard opgenomen in de Total Body Scan pakketten van Privatescan. De CT scan van de longen wordt alleen uitgevoerd wanneer u 45 jaar of ouder bent en één van de risicofactoren heeft. Wanneer u aan beide voorwaarden voldoet kan de CT scan van de longen als aanvullend onderzoek op de Total Body Scan worden toegevoegd. Voor meer informatie over de Total Body Scan pakketten kijkt u in het overzicht.

 

Meer informatie of afspraak maken

Wilt u weten hoe het CT onderzoek in zijn werk gaat? Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor een CT scan van de longen? Of wilt u een afspraak inplannen? De onderzoekscoördinatoren van Privatescan helpen u graag met het beantwoorden van uw vragen of het inplannen van een afspraak. Privatescan is telefonisch bereikbaar onder het telefoonnummer 074 – 255 26 80

Winteractie Total Body Scans 2018
 

Waarom Privatescan?

 

Zo werkt de
Total Body Scan

Hoe werkt de Total Body Scan?

Bel Privatescan voor informatie of een afspraakBel voor info
074 255 26 80

1494 klanten hebben ons gewaardeerd met:
9.3/10
     
Dhr. M DE JONGE
10/10

"begeleiding door Carolien Cizek was perfect geen wachttijden en uitleg artsen was goed en werd gelijk vertaald in het nederlands. vanwege pijn onderrug bleek na uitleg dat mijn tussenwervelschijven de uitsteeksels hievan tegen de zenuw kwamen men vermoede een hernia in beginstadium. kreeg gelijk een dvd mee van ruggewerf. deze kliniek heeft uitstekend werk geleverd en ik kan het een ieder aanbevelen."

     
Meer beoordelingen
Deze onafhankelijke beoordelingen zijn gecoördineerd door:

Bel mij terug

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u terug.