Privatescan - Gezond vooruit kijken!
Informatie?
Bel ons
074 255 26 80
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

CT scan hart (calciumscore van de kransslagaderen)

Met de CT scan van het hart kan er worden bepaald of er kalkvorming is ontstaan binnen uw kransslagaderen. Door de meting kan er door de cardioloog een nauwkeurige risicobepaling worden afgegeven over het krijgen van een hartaanval in de komende 5 tot 10 jaar. De CT scan van het hart kan zonder wachtlijst of verwijsbrief en al binnen twee dagen worden uitgevoerd in de klinieken van Privatescan.

CT scan van het hart met coronaire calciumscore brengt kans op hartinfarct in beeld

CT scan hart

Dagelijks sterven er in Nederland 108 mensen aan hartaandoeningen en vaatziekten en worden er 1000 mensen in het ziekenhuis opgenomen vanwege hartaandoeningen en vaatziekten. Hoewel de cijfers anders doen vermoeden, hoeft een hartinfarct of andere hartaandoening tegenwoordig niet meer noodlottig te zijn.

Met moderne medische apparatuur zoals de CT scan van het hart, is het tegenwoordig mogelijk om een hartaanval al een aantal jaren voordat deze plaats zal vinden te voorspellen. Met de coronaire calciumscore kan de mate van verkalking van de kransslagaders goed in beeld worden gebracht. De coronaire calciumscore is een CT scan onderzoek waarmee het calciumgehalte in de kransslagaders kan worden gemeten. De cardiloloog en radioloog voeren de CT scan van Privatescan uit volgens het “low dose protocol”, waardoor er een minimale stralingsdosis vrijkomt tijdens de onderzoeken.

Wanneer een CT scan van het hart

Er kunnen verschillende redenen zijn om een CT scan van het hart uit te laten voeren. Klachten die aanleiding kunnen zijn om een CT scan uit te laten voeren zijn:

 • Druk op de borst
 • Uitstralingspijn armen of kaken
 • Misselijkheid
 • Zweten
 • Ongewone moeheid
 • Kortademigheid
 • Hartkloppingen
 • Hartritmestoornissen
 • Opgezette benen of enkels
 

Wat wordt er onderzocht met de CT scan

Tijdens het consult met de cardioloog legt hij uit wat er tijdens de CT scan van het hart wordt onderzocht en op welke aandoeningen u zult worden onderzocht:

 • Risicoanalyse hartaanval
 • Verkalking kransslagaders
 • Verschijnselen hartinfarct
 • Verschijnselen hartontstekingen
 • Ziekte van de hartspieren

CT scan in Total Body Scan

Indien u ouder bent dan 45 jaar en één of meerdere risicofactoren heeft, kan de CT scan van het hart worden opgenomen in de Total body Scan onderzoeken van privatescan. De CT scan neemt in dit geval de plaats in van het cardiologisch pakket. Omdat de CT scan geen informatie geeft over de hartfunctie, adviseren wij om naast de CT scan alsnog het cardiologie pakket te laten uitvoeren. Voor meer informatie over de Total Body Scan pakketten kijkt u in het overzicht.

 

Afspraak maken of informatie aanvragen

Wilt u weten of u in aanmerking komt om een CT scan uit te laten voeren? Bent u benieuwd hoe de onderzoeken in zijn werk gaan? Of heeft u andere vragen over het onderzoek? Bij Privatescan staan de medewerkers graag klaar om uw vragen te beantwoorden of om een afspraak in te plannen. Wij zijn telefonisch bereikbaar onder het telefoonnummer 074 – 255 26 80

Winteractie Total Body Scans 2018
 

Waarom Privatescan?

 

Zo werkt de
Total Body Scan

Hoe werkt de Total Body Scan?

Bel Privatescan voor informatie of een afspraakBel voor info
074 255 26 80

1494 klanten hebben ons gewaardeerd met:
9.3/10
     
Mevr. Fränkel
8/10

"Snel en vakkundige onderzoeken"

    
Meer beoordelingen
Deze onafhankelijke beoordelingen zijn gecoördineerd door:

Bel mij terug

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u terug.